Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi segrar i sänsongsdebuten!

Av Märit Olofsson Näss - 22 april, 2012 | 0 kommentarer

Strolchi säsongsdebuterade idag och med en seger direkt!

Bild till blogginlägg


Strolchi med fin blågul rosett!

Vi har ju ägnat all tid sedan finalen i Flyinge åt träning för att få till alla svåra medelsvåra rörelser till denna säsong (6-års). Det är ju ibland lite rörigt för de unga hästarna att lära byten och skolor på kort tid, men det har gått rätt så bra! På torsdag ska vi till Hogsta för att rida ett kval till Falsterbo och Flyinge. Som ett led i uppladdningen inför det så valde jag att ta ut honom i en enkel LB:3 idag för att ”damma bort” lite spänningar. Och det fanns en hel del spänningar där!!! Ingen panik direkt, men jag är glad att jag inte red Msv idag. Han blir lite slingrig och bjuder lite ojämnt när han spänner sig och jag hittar inte riktigt flytet… Men det syntes nog inte så mycket, och han har ju väldigt spänstiga gångarter!

Bild till blogginlägg


Fina poäng på det allmänna intrycket!

Domaren gillade det hon såg och gav oss 73,0% (då hade vi ändå en del missar…) och bla en 9:a på ”Ryttarens sits och inverkan” som har koefficient 3! Jättekul, det var rätt länge sedan jag fick någon 9:a!

På tisdag blir det träning för Lars med Strolchi och på torsdag ska vi då förhoppningsvis hitta Msv-formen på Hogsta 🙂

I övrigt så har Zky och Dorten haft en lugn jogg-vecka efter förra helgens framgångar i Högbo. Nils och jag har tränat för Lars, vilket gick jättebra, och hopp-tränat. Full fart på träningen för Nils inför kvalitetstävlan alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *