Kategorier
Ej kategoriserad

Fantastiska framgångar i Falsterbo!

Av Märit Olofsson Näss - 16 juli, 2012 | 0 kommentarer

Så har jag till sist kommit hem efter en otroligt fin vecka i Falsterbo! Vi kom hem kl 4 i natt…. Jag hade planerat allt för att kunna blogga från Falsterbo, men det gick tyvärr inte alls då nätet i Falsterbo var helt överbelastat hela veckan. Synd!

Resan startade förra måndagen. Vi var då ett stort gäng som packade in oss i lastbilen: jag och Katatina lämnade hemmet för att först hämta upp Jessica och Strolchi samt Emma (dotter till Susanne som äger Moonshine) i Eskilstuna. Sedan gick färden via Norrköping där Norea och Cosby anslöt efter att varit på tränings-weekend hos Lotta Jerhammar.

Bild till blogginlägg


In action i semifinalen! Foto: Göran K Josefsson

Strolchi har varit helt fantastisk denna vecka!!! Jag startade semifinalen på onsdag kväll och då den eldfängda Strolchi har en del energi som måste kanalisteras rätt så fick jag rida två pass på måndagen (varav ett på tävlingsbanan för att visa omgivning och atmosfär) och ett pass på onsdag morgon. Denna uppladdning fungerade fint, för han gick helt otroligt bra i semifinalen! Jag tror faktiskt att vi inte hade en enda miss. Vi satte alla fyra bytena i programmet inne på banan, vilket jag inte gjort tidigare i år! En fantastiskt fin ridkänsla genom hela programmet gav oss fina 68,571% och en 5:e plats bland alla dessa fina och duktiga 6-åringar! Noterbart var att alla tre domarna hade exakt lika poäng på vår ritt, 68,571%! Vi gick i och med detta vidare till torsdagens final, så det var bara att ladda om direkt till finalritten kl 13.15 dagen efter.

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Uppladdning på varsitt håll! Cathrine Henriksson fixade denna superfina håruppsättning åt mig. Strolchi softar in i det sista 🙂

I finalen var han superfin igen! Bra ridkänsla och lite mer tryck i längningarna denna ritten, tyvärr blev det sista bytet före bak, men annars precis lika fin och stadig som dagen innan. Då en domare var 2% lägre än de andra två så blev procenten lite lägre denna gång, men jag är otroligt nöjd med 67,33% och en fin 6:e placering!!! Han är verkligen fantastisk den lilla gummibollen Strolchi!!! Ridbar, rörlig, cool och lite av bäst när det gäller! Han kommer att bli en riktig stjärna, det tror jag stenhårt på 🙂

Bild till blogginlägg


På väg ut efter prisutdelning och ärevarv!

Jag vill även passa på att tacka alla er som stöttar supportar och tror på mig och Strolchi! Det är ju en hel ”organisation” som får detta att fungera: Jessica ägare och groom, Katarina som fixar allt från mat till vakande öga på framridningar, Frank och Maggan (Jessicas föräldrar) som skjutsar, fodrar, sponsrar mm, Sussi som sköter stallet hemma m.fl, m.fl.
Ett sort tack går också till Lars Andersson för superbt bra coachning och stöd på framridningen. Kan inte nog betona vikten av en bra gemensam plan, uppladdning och support av sin tränare! Tack Lars!

Bild till blogginlägg


Full galopp

Så i torsdags var jag färdigtävlad, då drog det igång för Norea och Cosby som startade Gina Tricot Future Elite. St Georges och Kür för Unga Ryttare stod på programmet för dem. Två helt prickfria ritter, gav dem ca 65% båda dagarna och två 6:e placeringar! Superkul att min ”gamla grabb” fick visa upp sig på Falsterbo! När de får till lite mer tryck och kortare form kommer det här att bli riktigt bra! Stort för Norea att få tävla på denna internationella och mäktiga bana, och förhoppningsvis gör de om det två år till då Norea har två år kvar som YR!!!

Bild till blogginlägg


Cosby och Norea fick två fina 6:a placeringar!

Vi har haft en helt makalös vecka i Falsterbo! Vädret var sådär, men i alla fall mestadels uppehåll, men det blev inte någon dag på stranden… Vi har shoppat, umgåtts, ätit god mat minglat i partytältet och njutit i fulla drag av årets Falsterbovecka! Vi har även sett massor av bra ridning och fina hästar och troligtvis en ny världsstjärna ”födas”. Den trestjärninga GP:n vanns båda dagarna av Joachim Thomsen från Danmark och Akeem Foldager på ca 75% för båda ritterna! Detta var deras internationella debut. Vilken makalös häst och superskicklig ryttare. Vi kommer att få se mer av detta ekipage, det är jag helt säker på!!!

Till sist blir man lite mätt på allt och nu är det skönt att vara hemma igen. Jag har lite tävlingsledigt och ska inte ut förrän andra helgen i augusti, i Vallentuna. Både Dortmund och Strolchi för nu lite ledighetoch så kommer Moonshine hem idag efter en månads sommarlov! Dags att trimma Moonshine för kvalitetstävlan!

Här kommer lite fler bilder från Falsterbo:

Bild till blogginlägg


Mys i boxen, Jessica och Strolchi!

Bild till blogginlägg


Fin stooor rosett!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


I love this horse!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *