Kategorier
Ej kategoriserad

Nicole 30 år och Int 1B i Mjölby

Av Märit Olofsson Näss - 14 oktober, 2012 | 0 kommentarer

Tänk vad helgerna går fort, denna har varit full av aktiviteter som vanligt! Idag har jag varit i Mjölby över dagen för att rida en Int 1B på Dortmund. Jag kände att jag ville få en till sådan klass i kroppen innan det blir vintervila och träning inför nästa säsong. Då det inte finns så många möjligheter kvar att rida Int 1B i år (Helsingborg i november lockar inte så jättemycket), så fick det bli en dagstur till Mjölby. 8 timmar tur och retur, men vad gör man inte?!?

Tyvärr blev det inte alls så lyckad start idag. All piaff, passage och övergångar blev mest pannkaka, alltså 8 betyg åt skogen… Allt annat gick jättebra och vi fick en del 8:or i galoppdelen! Precis när jag gick in i första passagen så började Dorten rycka lite med huvudet och spänna emot i munnen och då tappade vi takt och fokus helt, vilket hängde med i all piaff/passage i hela programmet. Förklaringen kom utanför, han hade fått underläppen i kläm mellan kandarskänkeln och kjedje-kroken och hade fått ett fult klämsår. Stackars Dorten, han var rätt tapper ändå tycker jag, när man vet omständigheterna! Det blev trots 8 misslyckade bedömningspunkter 62% och vi hamnade i mitten av klassen.
Ska kolla på nya kandar-bett, då han ibland haft denna tendens tidigare i höst, men inte haft något sår, utan bara betett sig lite som att nåt inte varit helt okej i munnen. Även en 10-åring kan ändra sig i fråga om utrustningen, skönt dock att det handlar om nya bett och inte sadel, vilket är ruggigt mycket dyrare!

Bild till blogginlägg


Lunch-picknick i trailern. Dorten är ju en van resenär vid det här laget!

Bild till blogginlägg


Hösilage ska det vara, kraftfoder ratar han i trailern.

I går var det ju lördag och då var det fest! Jag och Katarina var på en härligt rolig 30-årsfest på söder! Min gamla (!?!) goda vän Nicole Magaliff fyllde 30 och firade med storslaget partaj. God mat, roliga människor, mååånga hästmänniskor och massa dans. Helt enkelt jättekul!

Bild till blogginlägg


Temat för festen var glitter och här är en strålande glittrig Nicole!

Nästa vecka är det min barnvecka och det ska bli så underbart att få mysa med mina prinsessor! Jag hade dom i fredags då dagis var stängt (det var ju egentligen Hans vecka) så jag har i alla fall inte hunnit sakna ihjäl mig… Men visst är det jobbigt den vecka de inte bor hos mig. Det blir väl rutin detta med, med ”varannan veckas livet” men än sålänge gör det ont i hjärtat av saknad då de inte är hos mig. Ser så mycket fram emot en rolig vecka med tjejerna, vi ska åka och rida, gå på Bamsejympa, busa och leka och bara vara hemma i nya huset och mysa. Härligt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *