Kategorier
Ej kategoriserad

En dag på vägen…

Av Märit Olofsson Näss - 28 oktober, 2012 | 0 kommentarer

Oj oj oj, har spenderat hela denna dag i bilen, utan att komma någonstans. I alla fall rent fysiskt… Idag har jag och min Mor hämtat den nya superfina Thule-trailern som hon köpte i Falsterbo i somras! Det blev efter en del funderande och jämförande en Thule Royal som vi bestämde oss för. Den har en totalvikt på 1900 kg och vi får därmed lasta 1100 kg ”last” (läs häst) i den!!! Fungerar ju bra eftersom jag har BE-körkort och Katarina ska ta den utökade B-behörigheten efter nyår. Det innebär då att hon får köra bil och släp som tillsammans väger max 4250 kg. Vi hämtade det superfina släpet i Mariestad (säljaren Sammels Gård ligger i Varberg, så vi möttes halvvägs!), så det blev en tripp från kl 6.30 till 15…. Dessutom så missade jag helt att det blev sommartid i natt och irrade ut till bilen 4.30 först!!!

Bild till blogginlägg


Nya fina trailern, en Thule Royal.

Efter att vi hämtat hem trailern så var det dags att köra lastbilen till Göran och AGF Bil i Enköping. Den ska under vintern utrustas med en dusch och toalett och få lite mer saker upp-fixade. Nu ställer jag av den för säsongen, så blir den påställd till meetingen i mars-april! Längtar redan till våren…

Bild till blogginlägg


Dorten i gäststallet på Ledingenäs, iförd nyinskaffat kandar med nya bett som inte klämmer 🙂

Fredag och lördag har jag varit på fantastisk förbundsträning för Lussan på Ledingenäs! Hon var som vanligt jätte-inspirerande och ”trollade” med alla mig och Dorten! Vi koncentrerade oss väldigt mycket på att få till piaff och passage och som vi fick till det 🙂 Riktigt lätt i fronten, självgående och på små hjälper. Dessutom satt övergångarna riktigt fint! Duktiga, duktiga Dorten, nu börjar poletten verkligen ”trilla ner” 🙂
Vi passade även på att bo kvar på Anna och Sonja Haags fina gårdshotell, äta god middag och umgås med alla härliga ryttarkollegor!

Bild till blogginlägg


Denna vecka började med VAB (måndag) innan tjejerna åkte till sin pappa. Det blev mycket mys med Milou! 

Nu väntar en vecka med Mira och Lina och full fart med dom, hästarna och jobbet! Nils kommer att få börja med lite lätta jobb i veckan, efter sina 3 v semester efter Flyinge-resan. Till söndag är det dags för säsongens sista tävling, Dorten går en Int 1 i Enköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *