Kategorier
Ej kategoriserad

Clinic med Adelinde Cornelissen

Av Märit Olofsson Näss - 7 april, 2013 | 0 kommentarer

I går (lördag) var jag och Strolchi på Djursholms Ridklubb och red på clinic för självaste värdsettan Adelinde Cornelissen! För det första så är det alltid jätte-häftigt att rida i det superfina ridhuset på min hemmaklubb, utöver det så var läktaren fullsatt och Adelinde toppen-bra och så inspirerande!

Bild till blogginlägg


Adelinde Cornelissen rankad etta i världen med sin fina Parzival!

Jag red i dagens andra grupp ihop med Emelie Änges på 7-åriga Barychello och min gamla stallkamrat från Lejondal, Fia Klarbrant med 11-åriga Panchino.

Jag fick börja med att göra Strolchi mycket mer framme för skänklarna i trav. ”Kick him” sa Adelinde och ”More forward” och attan så fin han blev! Efter ett par kickar och sedan helt lugn skänkel så blev Stolle superfin och verkligen framför mina ben. Jag fick sedan rida galoppombyten och serier i mellangalopp för att ha honom riktigt framme i bytena. Det blev riktigt bra och väldigt stora och fina byten.

Bild till blogginlägg


Fin arena, fullsatta läktare och mästerlig coach. Mäktigt!

Vad som mer var roligt var att hon verkligen gillade Stolle och hon berömde hans fina passage-tendenser väldigt mycket. Jättekul!

På tisdag är det ”avsutten” träff med förbundstrupperna och efter det blir det träning för Bo Jenå med både Vicke och Stolle. Veckan avslutas sedan på Brolöten (Gnesta) med kvalklasser för båda grabbarna. En spännade och händelserik vecka väntar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *