Kategorier
Ej kategoriserad

Strålande debut av Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 13 april, 2013 | 0 kommentarer

I dag har jag varit med Strolchi och Vicke på unghästkval på vackra Brolöten i Södermanland. Båda har här gjort sina debuter i högre klass än tidigare och på riktigt fint sätt!

Bild till blogginlägg 


Vicke är glad trots plaskig framridning!

Först ut var Vicke som gick FEI 6-årsprogram, med kval till Falsterbo och Flyinge. Han var riktigt duktig! Rätt så avspänd och ridbar och vi satte 2 byten av 4! Av de två andra var ett före bak och ett efter bak. Vi landade på 66,4% vilket är helt okej. Det gäller att ha kvar i skallen att han är väldigt orutinerad och att han trots det på bara ett par starter redan fått ett mycket bättre lugn i kroppen. Bara att träna på, så blir det bra det här!

Bild till blogginlägg


Härlig svikt i steget och så fin att rida på, stjärnan Strolchi!

Sedan var det Strolchis tur att visa upp sig och nu i MA:1. Det är inte alls lätt att rida så svår klass på 7-åring och dessutom var han ordentligt taggad och på hugget idag. Trots det så lyckades vi hålla fokus på uppgiften och tog oss igenom programmet utan större misstag. Högerpiruetten blev lite väl centrerad och därmed nästan avbrott, men i övrigt inga större problem. Visst syns och känns det att det är svårt, men vilken härlig kille han är, Strolchi som ”var med mig” och höll sig cool trots alla svårigheter!

Bild till blogginlägg


Vilken rosett-lycka, en debut som ger mersmak 🙂

Vi fick 64,9% och därmed är första kvalet (det krävs 2) till Falsterbo klart!!! Så himla härligt att sätta ett kval direkt! Och som grädde på moset så räckte sedan poängen till en fin 3:e plats!!! Vilken lycka!

I morgon är det samma program igen för grabbarna. Bara på´t igen 🙂 Dessutom har jag sovmorgon morgon! Det känns lyxigt men ovanligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *