Kategorier
Ej kategoriserad

Fantastiska Strolchi Falsterbokvalar!!!

Av Märit Olofsson Näss - 14 april, 2013 | 0 kommentarer

Fantastiska, underbara,gulliga och super-rörliga ”gummibollen” Strolchi har överträffat allas våra förväntningar och kvalat till Falsterbo direkt!!! Och på vilket sätt han gjort det! I dag var det MA:1 igen i Brolöten och konkurrensen stenhård med många äldre, rutinerade och fina hästar och även landslagsryttarna Per Sandgaard och Peteher Markne.
Strolchi var helt fantastisk idag! Lugn, avspänd och väntade på mig, men ändå spänstig och med driv i steget. Ska man klaga på något så är vi lite osäkra och inte helt ”timade” i piruetterna (det kanske inte är så konstigt med bara två MA:1-or i kroppen) och så fick vi ett byte med skruv 🙂

Bild till blogginlägg


Piruett-träning på framridningen. Svårt men kul 🙂 

Jag hade en helt fantastisk ridkänsla idag och domarna gillade verkligen det de såg. Vi fick hela 68,4%!!! Nu är vi kvalade och klara redan till sommarens begivenhet, 7-årschampionatet i Falsterbo. Galet bra!

Bild till blogginlägg


Vi fick även ännu en fin 3:e plats efter Per och Pether, på betydligt äldre hästar och med inte så många poäng mer!

Vicke gick även han en klass idag. Samma FEI-program som igår, men betydligt finare idag! Han känns som en ”riktig” dressyrhäst på banan nu, avspänd och lösgjord och fint ”med mig”. Idag travade han mycket bättre, galoppen var mer igenom och med tanke på hans utbildningsnivå så är två klarade byten (av 4) ett bra facit.
Tyvärr var domarna mycket lägre idag, på alla ekipage, och vi fick bara 65%. Med det placerade vi oss i mitten av startfältet, på 4:e plats, dock ingen placering. Det bästa med Vickes helg är att han blir finare att tävla hela tiden och mer rutin och säkerhet så kommer snart resultaten bli bättre!

Bild till blogginlägg


Vicke i fin galopp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *