Kategorier
Ej kategoriserad

Träningsfokus!

Av Märit Olofsson Näss - 13 mars, 2016 | 0 kommentarer

Är inne i en intensiv träningsperiod med Strolchi just nu! Jag har haft lite svårt att få till träningar på sistone och tog mig nu ordentligt i kragen efter Vestfold, Norge. Det är lite kvar som ska på plats för att gå ut i Int A/B eller Int 1B och kunna göra det säkert och BRA. Samtidigt är vi ju väldigt klara med ”lilla rundan” så nu är det fullt fokus med träning för att klättra upp en klass.

Jag har sista veckorna åkt till duktiga Jeanna Högberg på vackra anläggningen Segersta som ju bara ligger 20 minuters bilväg från mig. Jag har fått superbra hjälp av Jeanna och känner att jag verkligen får en ”spark i baken” med den sista finishen. Bara så enkla saker som hörnpasseringar, bra linjer och få Strolchi ytterligare reaktiv på hjälperna är detaljer som lyft oss ordentligt. Man ska aldrig slarva med detaljerna 🙂

Bild till blogginlägg

Segersta. Även Dockan fick följa med för att få miljöträning i nytt ridhus!

Vi ett av tillfällena var jag och Emelie Brolig samtidigt hos Jeanna för att trimma. Alla vi tre har tidigare ridit och tävlat den fantastiska connemarahingsten Juno Rory RC 56. Såklart att vi passade på att få en bild på Junogänget!!!
Bild till blogginlägg

Jag, Jeanna och Emelie som alla haft fina framgångar med Juno Rory RC 56!

I fredags var det även förbundsträning för Lussan på Ledingenäs i Knivsta. Även det väldigt bra och många nyttiga övningar som syftar till att vi snart ska kunna gå ut i Int A eller Int B. Vi tränade en del av vägarna i Int B för att liksom ”programmera in” det och få det som en naturlig övning som Strolchi känner igen och blir trygg med.
Bild till blogginlägg

Piruett-träning med Lussan!
Bild till blogginlägg

Vi hade ett härligt flyt i travslutorna!
Bild till blogginlägg

Dockan fick miljöträna på Ledingenäs också 🙂

På Ledingenäs passade vi även på att hälsa på Donne som sedan förra helgen är på en ny ”inridningssejour” hos Rebecka Mauleon. Känns toppenkul att duktiga Rebecka flyttat sin verksamhet så nära mig och vi kan nu åka över och följa träningen och jag kan hoppa upp någon gång innan han kommer hem igen. Planen är att Donne får 2 månader hos Rebecka denna gång!
Bild till blogginlägg

Mira och Lina älskar att få ta hand om lilla Ella. Här är det Mira som har koll!

I Donnes box flyttade direkt den stora holländaren Antares in! Han är en 11-årig valack efter Special D. Antares ägs av Anna Barkfeldt som ju tränat en del för mig och jag har även haft hennes tidigare häst Walenzia i peroider hos mig. Anna ska ha barn vilken dag som helst och passar på att få sin häst tränad hos mig! Antares är utbildad och tävlad MC och byten är påbörjade. Vi ska ut och göra några starter nästa helg och sedan ska vi ge oss i kast med bytena. Antares är en väldigt rolig häst att rida, trots sin storlek är han väldigt lätt och han är också väldigt ambitiös och vill göra sitt bästa!
 
Bild till blogginlägg

Mira och Lina hälsar på nya stallkompisen Antares!

Träningsperioden fortsätter till veckan då jag och Strolchi ska till Jeanna på tisdag igen, nu köööör vi på!!! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *