Kategorier
Ej kategoriserad

Quintana skaffar sig tävlingsrutin och rosetter!!!

Av Märit Olofsson Näss - 27 mars, 2016 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Mina påskkärringar Mira och Lina passar Ella på tävling!

Mitt i allt påskfirande med barnen, familj och vänner så har även orutinerade 5-åriga Quintana (Dockan) fått skaffa sig en massa tävlingsrutin! För att få lite flyt och kunna rida på det jag ”kommer igenom” vid varje start så har hon fått göra en start på långfredagen och 2 starter idag, påskdagen. Det har verkligen känts bra att få flera starter på rad och för varje runda på banan har hon känts mer avspänd och lugn. Så syfter uppnåddes verkligen!

Bild till blogginlägg


Vackra Dockan på framridningen i Hallsta.

I fredags tog vi oss till Hallastahammar och en LB:1. Jag själv gillar ju inte alls den korta (40 m) banan, men det var fullt tillräckligt att styra runt en ganska spänd och ibland skräckslagen Dockan på den lilla banan. Det positiva var att hon trots spänningarna lät mig rida, tog ridningen och gick igenom programmet utan större missöden.

Bild till blogginlägg


Väldigt spänd, men väldigt fin på banan!

Dockan blir också väldigt väl mottagen av domarna med kommentarer som ”härlig häst!” och vi fiick fina 67,8% och vann klassen!!! Vilken härlig start på påskfirandet!

Bild till blogginlägg


Blå-gul rosett inleder påskens tävlingar!

Idag var vi i Vällingby för att starta en LB:2 och en LB:3. De programmen är betydligt svårare för en ung och orutinerad häst speciellt om det blir mycket spänningar på banan, men idag var Dockan betydligt coolare.

Bild till blogginlägg


Vacker som en dröm, lilla Quintana. Kommer att bli bra det här, med lite mer rutin!

Bild till blogginlägg


Full fart inne på banan. Vällingbys ridus är ljust och luftigt och Dockan trivdes bra!

Det som händer när hon blir spänd är att jag har svårt att hitta flytet, speciellt i traven och det blir en del hack och lite ”på-av” hela tiden. Detta syns nog mindre än det känns och vi fick väldigt fina omdömen idag med!

Bild till blogginlägg


Hela gänget samlat i solen 🙂

66,7% i LB:2 och en 5-e placering bland 35 ekipage och betydligt äldre och mer rutinerade hästar!

Bild till blogginlägg


Helgens skörd av priser för Dockan!

I LB:3 var Dockan väldigt trött men kämpade sig runt programmet och här var väl min känsla inte så bra, men trots det 68,5% och vi kom 4:a!!!
Vilken härlig ”tour” med Dockan som ju kom från lösdrift i Tyskland för ett år sedan, inte så mycket hanterad och oinriden, och nu sprungit fina LB-klasser och tagit placeringar hela tiden 🙂
Nu väntar en hel del vila och skogsturer kommande vecka så tar vi nya tag på tävlingsbanan i mitten av april!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *