Kategorier
Ej kategoriserad

Fin 3:e plats för Jack i Int B-debuten!!!

Av Märit Olofsson Näss - 9 april, 2016 | 0 kommentarer

Tävlingssäsongen för mig är i full gång nu och idag var det Jackes tur att göra säsongsdebut. Han fick gå ut direkt i ”piaff- & passageklassen” Int B, lika bra att köra på nu när vi tog steget upp och testade dessa klasser två gånger förra säsongen. Dock var detta vår debut i programmet Int B
.
Med tanke på att Jack haft ett långt ”vinterlov” från tävlandet ända sedan mitten av september och att vi gick ut i en (för oss) svår klass direkt så skötte han sig med bravur!!! Vi kom igenom det mesta på ett ganska bra sätt med ett extra stort plus för piruetterna och riktigt bra piaffer och passager som vi fick 6:or och 7:or på!

Bild till blogginlägg


På gång inför start!

Lite misstag blev det då vi missade bytena i varje och fick galopp ur en ryggning där det skulle vara mellantrav plus några mer småmissar och det kostar ju en del. Trots det så vägde hans många fördelar upp på ett väldigt bra sätt idag och vi fick fina 63,8%. Vi kom med det 3:a i klassen endast 0,5% från andraplaceringen!!! Tyvärr bara sju startande i klassen så vi blev första utanför placering, men jag är ändå supernöjd med Jackes prestation idag!

Bild till blogginlägg


Belöningen efter start blev en stunds mys i solen!

En av Jackes största fördelar är att han är så himla ambitiös och alltid vill vara till lags. Trots att han blir trött i detta långa, svåra och krävande program så kämpar han ändå på hela tiden. Han är en sån gentleman 🙂

Nu laddar jag om och imorgon blir det Strolchis tur att åka till Segersta och vi ger oss i kast med en Int 1 kür! Spännade att se hur det går nu när vi ju tränar för fullt för att även Strolchi snart ska ta steget upp i de lättare ”piaff- & passageklasserna”.
Han känns i alla fall väldigt fin och igår var han riktigt duktig på allt det svåra då vi var på Segersta och tränade för Jeanna. Ny rapport kommer imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *