Kategorier
Ej kategoriserad

GP Special med riktig mersmak!

Av Märit Olofsson Näss - 23 april, 2018 | 0 kommentarer

Dag två i Lidköping igår och jag och Strolchi gav oss i kast med världens svåraste (och roligaste) program, nämligen Grand Prix Special. Det innehåller otroligt många övergångar trav-passage-trav och det är lite av vår specialitet. Strolchi var verkligen superfin och jag tar med mig den fantastiska känsla, ridbarhet och precision vi lyckades få till i ca 90 % av programmet!!!

Vi fick tyvärr två stycken ”kraschlandningar” som gav låga betyg (3:or) på hela 4 bedömningspunkter och det är otroligt kostsamt… I en övergång passage-ökad trav så blev det galopp och det drabbar ju då både övergången och ökad trav-betyget. Sedan satt det kvar lite och jag fick galopp i höger travsluta efter detta och den har koefficient två så det blir 2 gånger betyget 3 av alla domare. Men dom missarna glömmer vi snabbt och sätter på kontot ”olycksfall i arbetet”.

Bild till blogginlägg


Så roligt vi hade på banan i Specialen!

Strolchi var verkligen sååååå himla fin i allt annat. Jag har väldigt många 8:or och 7,5 på passagerna, bytesserier och piruetter bland annat! Trots alla missar som kostar så mycket så fick vi 66% och hade jag bara haft hyfsade betyg på 6 på ”krascherna” så hade vi fått över 68% och legat i topp i klassen. Det har hela helgen varit så små marginaler mellan alla otroligt fina ekipage och det ska det väl vara när det är en tävling som spelar roll för uttagningen till Nordiska Märsterskapen.
Men jag säger bara WOW viken häst jag har!!! Det här kommer att bli så himla bra när vi har fått lite mer rutin och styrka!

Bild till blogginlägg


Så glad över dessa fina domarkommentarerna vi fick!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *