Kategorier
Ej kategoriserad

Trippla debuter!

Av Märit Olofsson Näss - 28 april, 2018 | 0 kommentarer

Idag har Dockan debuterat St Georges och Fabi tävlade för första gången någonsin i livet. Vi tog oss till Gripens Ryttarförening i Strängnäs för dessa debuter och det blev med lite blandat resultat!

Dockan var först ut och gick så himla fint idag!!! Utöver att det blev 5 galoppsprång på ett ställe i serien med fyror så hade vi inte en miss. Det syns ju såklart fortfarande att hon är lite nybörjare på denna nivå och jag får ju hjälpa henne en del, men jösses så fint hon tar alla svårigheter.
Vi fick 66% och det är ju ett kval till Falsterbo, men tyvärr hade vi glömt kvalpappret så vi får bara helt enkelt göra om det vilket inte alls känns omöjligt efter denna dag. Hon har verkligen mognat på bara två veckor sedan vi var ute sist. Det händer saker fort med unga hästar!

Bild till blogginlägg


Vi kom med den fina procenten 4:a (tyvärr bara 3 pris) bland alla gamla superfina rutinerade ekipage!

Fabi är ju verkligen lite av en jätte-bäbis som ju aldrig tävlat trots sina 6 år och typ aldrig ens åkt trailer tidigare. Han blev rätt så förvirrad och rentav chockad av dagens övning!

Bild till blogginlägg


En riktig snygging är han, Fabi! Kommer att bli bra när han fått lite tävlingsrutin.

Efter att ha ätit sönder ett täcke, dragit ner saker i traliern och trampat på, förstört sina flätor totalt så var han mest i luften när vi tog oss tiden att longera i parkeringshagen. Bara att komma upp och sedan ”ner i sadeln” var ett äventyr idag! Väl inne på banan så klarar han miljön superbra, men var som sagt superförvirrad med massa missar och kommunikationen mellan oss var inte så bra… Jag valde att utgå när han tyckte all galopp blev konstig och bytte hit och dit och fattade fel. Jag la då lite tid på att jogga runt ett par varv utan krav så han fick en fin känsla med sig ut. Protokollet innehöll en hel del fina poäng på de rörelser vi höll ihop och det är de sakerna vi tar med oss från Fabis debut!

Bild till blogginlägg


Fotografering i regnet, var helt genomblöt efter ritten som gick utomhus!

I morgon åker vi till Surahammar och ger oss på LA:3 igen. Det kommer att bli det här, han måste bara få öva några gånger och få lite mer rutin 🙂

Bild till blogginlägg


Coola Gnistan som bara direkt förstod vad jag ville och travade på fint! 

Dagens tredje debut var att jag hoppade upp på Jessicas 3-årshingst Gnistan (som egentligen heter Funkenflug) e: Fürstenball – Weltmeyer. Vilken fantastiskt fin häst! Härligt  mjuk mun, känslig för hjälperna, mycket rörlig och dessutom otroligt vacker. Jag fick en riktigt bra ridkänsla i såväl skritt som trav och galopp. Detta kommer bli en stjärna!

Bild till blogginlägg


Full fart på fina Gnistan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *