Kategorier
Okategoriserade

Fina tävlingar i Norrland!

Av Märit Olofsson Näss - 29 juli, 2023 | 0 kommentarer

Denna helg har teamet, bestående av Gnistan, Dockan, Jessica, Mira, Lina & jag tagit oss ända upp till Luleå & Aulis Hästsportklubb för tävlingar.

Resan har gått över förväntan bra då det ju är hela 100 mil. Det fick därför bli en övernattning i Örnsköldsvik i torsdags. Hästarna fick bo på travet och vi hade en stuga på Prästänget ca 2 min från stallet. Perfekt!

Roligt att bli så fint välkomnade till norr med både blommor och storpublik!

Igår tog vi oss sedan sista biten upp till Luleå och i strålande sol kunde vi bekanta oss med tävlingsplatsen, det härliga arrangörerna och banor mm.

Vi trivs fint i vårt lilla stall här i Norrland!

Idag gick Gnistan in i en MA:1 och gjorde det så himla bra! Nu kan jag göra honom lite het och taggad utan att det ”brinner av” och vi kom igenom programmet på ett härligt sätt. Visst lite detaljer att putsa på, men väldigt säkert och avspänt med god energi och det är jag såååå glad över!!!

Härligt fin procent och superfin rosett! Gnistan fortsätter vinna!

Procenten blev hela 71,4 och med det en solklar seger i klassen och fin inledning på tävlingarna!

Därefter var det Dockans tur att starta Int 1. Hon var superfin men ganska taggad så tyvärr la vi in lite ”specialeffekter” på ett par ställen. Kostsamt med några byten i varje innan ”tvåorna” och galoppökningen, men trots det fina 67,8%!!!

Dockan fick vara stand in för Gnistan & hämta pris (pga tidsschemat)!

Vi tog med det en 3:e plats i klassen (tyvärr oplacerad) i supertuff konkurrens med bl.a ett ekipage som vunnit världscupdeltävlingar för nåt år sedan!

Dockan gilla ärevarv och speciellt om det går fort! Wroooom!!!

Nu laddar vi om för St Georges för Gnistan & Int 1 för Dockan i morgon.

Väl framkomna på plats igår, så fick Mira & Lina erbjudandet att låna tävlingsledare Patriks fina häst Zaffrani. Tjejerna provred igår och startade idag LB:3 (Lina) och LA:3 (Mira), båda med ca 62% som resultat!

Lina och Zaffrani efter sin fina LB:3-runda!

Så stolt jag är över hur modiga, duktiga och rutinerade de börjar bli som med en dags provtur sedan lär sig varsit nytt program och bara styr in!!! Snacka om att samla på erfarenheter och växa!

Mira & Zaffrani i förvänd galopp som belönades med en 8:a!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *