Kategorier
Ej kategoriserad

Bronsmedalj på lag SM!!!!!

Av Märit Olofsson Näss - 26 september, 2011 | 0 kommentarer

Just hemkommen från en fantastisk helg i Flyinge där vi (Djursholms RK) lyckades bärga en bronsmedalj i lag SM i dressyr!!! Vilken fantastisk helg vi haft av lycka, spänning och ömsom hopp och förtvivlan innan medaljen var vunnen:-) Vi tar allt från början:

Hela 19 lag kom till start i 2011 års lag SM och det var väldigt starka lag allihop. Vi åkte ner med en förhoppning om att kanske, kanske kunna ta oss till final om allt stämde. Tävlingen började i fredags med att första-ryttaren i varje lag (19 st) red Int 1. Först ut för oss var Eva Ulf med Fink som gjorde en fin ritt men fick inte den procent vi räknat med… 65,8 % gav henne i alla fall en 10:e placering individuellt och placerade laget på en 8:e plats efter första-ryttarna i varje lag.
Så i lördags var det MA:1 för Sara Rubin med sin Di Angelo som gick ut som vår andra-ryttare. Ett par missar drog ner poängen, då det inte stämde helt för Sara denna dag, men ändå 64,5% och hon hamnade på 17 plats individuellt. Tyvärr var då vårt hopp om final inte så stort längre… Men då övriga lags andra ryttare inte heller presetrade på topp, så låg vi kvar på 8:e plats och marginalerna till övriga lag hade krympt betydligt. Så var det då bara jag & Dorten kvar och det var samma klass, dvs MA:1 för oss också. Han är verkligen en helt fantastisk häst, Dortmund, då det behövdes så prasterade vi på topp! En jättefin och säker runda gav oss 67,6%, en individuell 6:e placering och laget lyfte till 5:e plats och med det knep vi den sista finalplatsen! Dock startade jag som nr 3 av alla lagens tredjeryttare, vilket gjorde att vi kastades mellan hopp och förtvivlan under de 16 återstående ekipagen efter mig…. Men det höll! Finalklart, alltså 🙂

Bild till blogginlägg


Medalj och rosett på plats efter lag SM-bronset!

Så igår reds finalen. Sara först ut denna gång och de tog verkligen revansch för missarna på lördagen! En jättefin runda som gav 67,4% och en jättebra start för laget! Dorten var sedan superfin! Inga missar och en fin runda, detta gav lite dåligt betalt av domarna, men 65,9% höll oss kvar på medaljplats efter lagens andraryttare. Sist ut var Eva som gjorde en fin ritt med bara små detaljer att putsa på. Eva fick fina 64,8% och det gav oss en 3:e plats när allt var klart! Helt fantastiskt underbart!!! Av 19 stycken riktigt bra lag så lyckas vi ta medalj! Detta kommer vi leva gott på ett tag 🙂

Bild till blogginlägg


Jag & Dorten, Eva Ulf & Fink, Sara Rubin & Di Angelo på kastanjegården

Vill passa på att tacka alla som gjort detta möjligt: Tack Sussie som tar hand om stallet hemma, mamma Katarina för hjälp med ALLT, Bo Jenå som coachande mig på framridningen, Eva Ulf som tog med Dorten i lastbilen (så vi kunde snabb-köra i bil) och för att vi fick bo & äta gott i fina lastbilen också, Birger och Birgitta som låter mig träna och tävla på fina Dortmund mfl, mfl! Ja, listan kan bli hur lång som helst, men alla ni som hjälper mig, stöttar och supportar på olika sätt ska ha ett stort TACK!

Bild till blogginlägg


Fin rosett och medaljer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *