Kategorier
Ej kategoriserad

Djursholmstävlingen och EM

Av Märit Olofsson Näss - 18 september, 2011 | 0 kommentarer

Oj, vilken maxad helg det varit! Elittävlingarna på Djursholm i september är ju en stark tradition för oss och i dagarna tre har det tävlats för fullt på min hemma-klubb! Jag har bara haft Dortmund med mig och ett helt gäng av släkt, vänner och bekanta. Jag, Katarina, Mira och Lina är ju det självklara gänget, men eftersom det var hemma-klubb så har Dortmunds ägare Birger och Birgitta Öman varit på plats och tittat, Dottan (som egentligen heter Charlotte & har häst på Kvarnnibble) har groomat, min far Janne och bror Pelle med sin son Marcus kom också och hälsade på. Härligt också att placera sig på hemmaplan, publikstödet var fantastiskt 🙂

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Mira och Lina underhöll i cafeterian!                    Min bror Pelle och ”kusin” Marcus på besök.

Så till själva tävlandet: Dortmund ÄR fantastisk! Han vet inte hur man går dåligt på en dressyrbana. Han har blivit mycket starkare och därmed lättare och luftigare i fronten och det ger mera poäng! I St georges i lördags så fick vi hela 68,25% trots att jag fick för mig att jag skulle rida 3:or i 4:orna…. Då jag skulle snabbkorrigera mig själv så vart det jättefina byten i varje istället. Men detta var vårt enda missatag och poängen räckte till den sista placeringen, 8:e plats i knivskarp konkurrens. Helt makalöst att 8 ekipage rider på över 68%!!!
Idag var det Int 1 och Dorten gick som tåget helt utan missar. Kanske lite mattare idag, men som vanligt en stabil och fin runda. 66,9% gav oss en fin 5:e placering!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Dortmund i härlig ökad trav!                               Fina rosetter, jag fick en grön & en vit!

Tävlingarna har varit otroligt bra, välarrangerade, roliga kring-aktiviteter, god mat, VIP för ryttare m.fl, en fantastisk sponsor-middag igår, fina priser och en härlig stämning! Klart jag ska på Djursholmseliten näst år igen 🙂

Bild till blogginlägg


Magiskt när Roffe vinner EM!!!

Idag slog allas vår fantastiska Rolf-Göran Bengtsson och hans lilla Ninja la Silla till ordentligt och vann EM i hoppning! Helt galet bra, han vann! Känns nästan overkligt, vi har ju faktiskt bott & haft häst hos honom under en Falsterbo-vända för länge sedan! Har ju liksom ”känt” RGB sedan långt tillbaka, då han bodde på Sularpsgården, innan han blev stjärna i Europa och världen 🙂 Och Henrik von Eckermann mästerskapsdebuterar och blir 5:a! Utöver det så kvalade ju hopplaget till OS! Tidigare i höst så har redan dressyr- och fälttävlanslaget lyckats OS-kvala och Patrik Kittel kom 3:a individuellt i EM. Vilken fantastisk ridsporthöst vi haft, bara att njuta och gratulera våra duktiga ryttare, ibland är det häääärligt att vara svensk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *