Kategorier
Ej kategoriserad

Dorten och Strolchi vinner i Sundsvall!

Av Märit Olofsson Näss - 5 september, 2011 | 0 kommentarer

Vilken fantastisk tävlingshelg det varit i Sundsvall!!! Det har gått otroligt bra, varit jättefina arrangemang med glada, trevliga och tillmötesgående funktionärer, nära till allt, god mat, trevligt sällskap och ja, bara en toppenhelg helt enkelt!

Denna gång var det jag, Katarina och Jessica (som äger Strolchi) samt Zky, Dorten och Strolchi som åkte lastbil och tog oss upp till Sundsvall för två dagar av intensivt tävlande. Mira, Lina och Hans tillbringade helgen hos ”farmor” och ”farfar” i Dalarna. Så denna tävling låg allt fokus bara på hästarna och tävlandet!

Strolchi gick FEI:s mästerskapsprogram för 5-åriga hästar både lördag och söndag. Spännande att ta ut honom på tävlingsbanan igen, vi har inte startat sedan succén i Falsterbo. Han skötte sig med den äran! I lördagens klass var han lite spänd, men skötte sig trots det väldigt bra. Är skönt att veta att jag kan få till det på banan, även om han spänner sig lite. Härliga 76,2% och seger i klassen! På söndagen gick han sedan fantastiskt fint, mycket mer avspänd och uppe i formen vilket gav 77,4% och ännu en blå-gul rosett!

Bild till blogginlägg


Fina, fina Strolchi!

Dorten har ju på sista tiden radat upp 2:a och 3:e placeringar i Int 1, men i lördags slog han till ordentligt och vann sin första Int 1! Han gick ett härligt fint program med framförallt en riktigt fin form. Vi fick 67,98% och vann! Fantastiskt roligt att vinna svår klass och att Dorten är så stabil i våra ritter hela tiden 🙂
På söndagen gick Dorten St Georges. Han var då rätt trött, men som vanligt är han säker i programmet och visar upp sig så bra han kan trots lite mjölksyra i benen. Resultatet blev en hedrande 3:e placering på 67,9% i konkurrens med verkligt fina hästar!

Bild till blogginlägg


Super-sjärnan Dortmund 🙂

Lilla Zky fick denna helg gå rakt in i Int 1 och sedan en Int 1B. Han har ju därför tränat rätt mycket byten i varje och piaff-passage. Piaff och passage går ju jättefint med honom, men han har ju så svårt för serier, speciellt ”ettor”…. Detta gjorde att han var väldigt nervös och osäker, på nästan allt. Så vi missade väldigt mycket saker, han skrittade inte utan taktade, han bytte i varje och trasslade lite överallt och ja, allt blev mest pannkaka. Vi tar en time out från tävlandet nu, så får vi se vad jag ska hitta på med honom. Är ju inte kul att tävla när jag får en ”helt ny” häst inne på banan.

Utöver tävlandet så har vi umgåtts mycket med min släkt som bor i Sundsvall, och så Norea & AnnSofie som var uppe med Cosby och tävlade (Norea-Cosby fick 63,95% i St Georges, hårfint ifrån att vara SM-kvalad till YR-SM 2012, som kräver 64%…). På lördagen så grillade vi hela gänget utanför lastbilen, det blev väldigt gott och en super-lyckad kväll! Stort TACK till Jessica som groomat fantastiskt bra hela helgen (skämt bort mig?!?), hästarna blir verkligen superfina och väl omhändertagna!

Idag har Lina börjat sin inskolning på dagis, det var roligt tyckte hon!

Bild till blogginlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *