Kategorier
Ej kategoriserad

Full pott på Brolöten!

Av Märit Olofsson Näss - 27 maj, 2012 | 0 kommentarer

Det har varit en väldigt händelserik vecka! Det har varit träningar på hammaplan (Kvarnnibble) för både Lars Andersson och Bo Jenå. Tisdagsträningen för Lars gick Zky och Strolchi och båda skötte sig mycket bra och jag fick som vanligt många goda tips och råd i min träning av hästarna.I torsdags var det Zky som fick träna för Bo och sedan även Dorten. Detta var riktigt kul, eftersom Bosse inte sett mina hästar på ett bra tag nu. Jag fick väldigt mycket beröm för att Dorten blivit så fin!!! Jättekul! Som vanligt så fick vi kämpa hårt, Bosse kräver en hel del och vi blev ordentligt svettiga i sommarvärmen alla tre 🙂

Fredag och lördag har jag spenderat med hela teamet: Katarina, Jessica och Frank som har Strolchi, Mia som groomat samt Sussie, Emma och Helene som är ägare och fan-club till Nils, på Brolötens Stuteri (Gnesta Ridklubb) på fina och välarrangerade unghästtävlingar i strålande fint väder! Med på meetinget var Moonshine (Nils) som gick två st 4-årsprogram, Strolchi gick två st FEI Mästerskapsprogram för 6-åriga hästar och Zky gick två st MA:1. Tre starter per dag, en på varje häst för mig alltså!

Bild till blogginlägg


Fina Moonshine ESS med segertäcke och blågul rosett!

Nils har ju aldrig varit på riktig tävling förut och han skötte sig fantastiskt bra! Han gick båda programmen fint och stadigt och gjorde precis allt jag ville. Fredagen belönades han med 77% och det räckte till en 2:a plats och på lördagen blev det seger med 78%!!! Härligt bra inledning på Nils tävlingskarriär 🙂 Jag tror stenhårt på denna häst som en framtida stjärna!

Bild till blogginlägg


Strolchi travar fint på framridningen.

Strolchi gick väldigt fint på fredagen, men detta domarteam var väldigt snåla med poängen… 75,2% är lägre än vad vi haft tidigare i vår, trots att detta var det finaste program han gått. Men det blev i alla fall en seger med god marginal till tvåan! På lördagen var han ännu finare i gångarterna och ännu mer loss genom kroppen, men vi hade ett par missförstånd som ledde till några grova plumpar i protokollet. Även dessa domare var väldigt snåla på poängen i mitt tycke, men 72,6% och en andraplats blev facit. Med en seger och en andraplats så vann jag och Strolchi helgens meetingpris, en jättestor vandringspokal sponsrad av Brolötens Stuteri!!!

Bild till blogginlägg


Jobbigt att galoppera i hettan!

Zky fick även han följa med till vackra Sörmland. I fredagens MA:1 fick vi inte riktigt till något flyt och så missade vi serien (3:or) grovt. Känslan efter ritten var väl ”sådär”. Vi fick ändå 64,7% och blev 7:e-placerade. I gårdagens (lördag) MA:1 var han mycket finare och vi fick till en superfin ritt utan egentliga missar alls! Klart att detaljer kan bli bättre, men ritten gav 67,0% och en fin andraplats!

Bild till blogginlägg


Pusskalas i boxen efter Zkys fina andraplats!

Meetinget på Brolöten klassar jag som en riktig succé! 6 starter gav två segrar, tre andraplatser och en 7-e plats!!! Härligt fina placeringar 🙂

Hemma och mellanlandar i vardagen nu, på fredag bär det av till Vansbro för tre dagar tävling med Dorten, Strolchi och Zky!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *