Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångar i Vansbro!

Av Märit Olofsson Näss - 2 juni, 2012 | 0 kommentarer

I går packade vi (dvs jag Katarina, Jessica och Mia) in Zky, Dorten och Strolchi i lastbilen. Dax för tredagars-meeting i Vansbro! Tävlandet startade med FEI mästerskapsprogram för 6-åriga hästar för Strolchi igår. Detta var första utomhustävlingen för Strolchi för året i ordentlig blåst. Han blev väldigt på hugget och rätt spänd, men vi kom igenom programmet rätt bra trots detta. 72,4% gav oss segern i klassen med god marginal, mer än 5% till tvåan 🙂

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi tog två vinster under meetinget, full pott för honom!

Zky gick sedan Int 1B, dvs fd SB:1 på det allra bästa sätt han gjort! Lite spänd skritt, men annars inga missar, vi satte till och med bytena i varje och piaff-passage satt riktigt fint!!! Tyvärr var en domare ca 4-5% lägre än de andra så det blev bara 61,7% och en 9:e plats i hård konkurrens. Jag är väldigt nöjd med hur fint Zky skötte sig och att han var så fin att rida på banan i såpass svår klass!

Idag, lördag så inledde Strolchi med en väldigt fin och säker runda i samma program som igår. 77% gav en seger och återigen gick han långt över kvalgränsen till Falsterbo/Flyinge (72 resp 70%)! Han har faktiskt gått över kvalgränserna i alla sina starter i år 🙂

Bild till blogginlägg


Duktiga Dorten travar fint i snålblåsten!

Sedan var det Dortens tur och han gick en stadig och säker runda på 69,2% i St Georges. Han är verkligen en super-kille som alltid gör sitt bästa! Vi startade tidigt i klassen, vilket kan vara en nackdel då poängen ibland glider till den högre skalan på slutet. Trots detta höll poängen till en andraplats! Han är verkligen en rosettplockare av rang, duktiga Dorten!

Bild till blogginlägg


Fin ridkänsla på Zky i Int 1B!

Dagen avslutades med Zky, även han i St Georges. Inte riktigt samma fina ridkänsla idag som igår, men ändå duktig! Lite gnägg på ett par ställen och en trasslig serie, men skötte sig bra i övrigt. Vi fick fina 66,1% och blev 6:e placerade i den hårda konkurrensen! Jätte skoj att fina Zky fick en placering nationellt!!!

Bild till blogginlägg


Rosett-samlingen efter två dagars tävlande!

Än sålänge har 5 starter gett två segrar, en andraplats, en 6:e plats och en oplacerad! Det går bra nu 🙂
Nu ska vi fira med mousserande vin och ha mys i lastbilen! Vi har vekligen jättekul ihop hela gänget, mycket skratt, skämt och skoj! Imorgon laddar jag för Int 1 med Dortmund och MA:1 med Zky och Strolchi ska bara få ett träningspass!

Bild till blogginlägg


Det har varit ganska kallt i Vansbro hittills…. Vinterjacka på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *