Kategorier
Ej kategoriserad

Flyinge!

Av Märit Olofsson Näss - 4 oktober, 2012 | 0 kommentarer

Första halvan av Flyingeveckan med avelschampionatet är nu avverkad och jag har äntligen fått tag på en dator! Tack snälla Catrin Henriksson, Dressyrgården för dator och internetuppkoppling!!!

I söndags bar det alltså av till Flyinge med Strolchi och Moonshine för 6-års respektive 4-års championat. Det har varit full aktivitet in i det sista med packning och fix för mig, barnen, hästar och att ordna allt för de hästar som stannar hemma. Gänget på denna resa är alltså jag, Mira, Lina, Katarina och Jessica. Vi började resan med ett stopp i Enköping hos Göran som byggt lastbilen för att fixa tekniken/el så att Mira och Lina kunde se DVD-filmer på resan, samt lite ”pimpning” av lastbilen. 

Bild till blogginlägg


Lastbilen fick nya fina alu-fälgar!

Därefter hämtade vi upp Jessica och Strolchi i Eskilstuna. Där passade tjejerna på att muta sin favorit Lilleman!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina var jätteglada att träffa sin dommarponny igen!

Strolchi inledde tävlandet i tisdags med en härlig runda i FEI:s inledande program för 6-åriga hästar. Han var ganska het och på hugget, men höll sig i alla fall i skinnet och travade helt fantastiskt fint och fick 8,2 på traven! Inga direkta missar alls och fina byten, det enda jag kan klaga på är att han blir lite kort i galoppen när han är så taggad. Totalt fick vi 77,4% kom på en delad 7:e plats och kvalificerade oss direkt till finalen på lördag! Härlig inledning på veckan 🙂

Bild till blogginlägg


Fina fina final-Strolchi!

Onsdagen var vilodag för mig, men Jessicas 4-åriga egna uppfödning Tinkerbelle gjorde en fin insats på hoppbanan med Stina Lilje. Även de kvalificerade sig till final! Toppenkul!!!

Bild till blogginlägg


Hopphästen Tinkerbelle!

Idag (torsdag) har Moonshine gått semifinal i 4-årschampionatet. Han skötte sig verkligen toppenfint! Han var fin i formen och munnen, längde bra och kortade sig fint och flöt härligt i skänkelvikningarna! På minussidan finns ännu hans storlek (175 cm) som gör att han ger ett valpigt intryck och inte alltid orkar med sin stora kropp… Men han skötte sig verkligen toppen-fint idag, lösgjord, fin att rida och helt ”med mig”! Tyvärr var domarna inte alls så förtjusta i honom och vi fick bara 72,8% och kommer inte att gå till final. Jag känner mig ändå otroligt nöjd med honom, han hade kunnat gå in och gå LA:3 programmet på höga procent idag. Jag har fått många kommentarer om att han var fin och att domarna var snåla oxå. Han kommer att bli fin när han växt i sin stora kostym!

Bild till blogginlägg


Moonshine (Nils) på Brolöten i våras.

Till lastbilen har även min kompis Nicole Magaliff anlänt och i morse kom även Moonshines matte Sussie med sin ständiga följeslagare Helene. Vi ”bor” bredvid Jennie Larsson och hennes team oxå, så vi har det toppenmysigt och passar på att umgås med härliga kompisar! Vi fick oxå med oss färdkost från Viccamaros (nya hästen i mitt stall) matte Veronica som kan baka som en äkta konditor!

Bild till blogginlägg


Veronicas ”pärlbulle” som snabbt blev Miras och Linas favorit!

Nu ser jag, Mira och Lina fram emot middag och disco i restaurang-/patytältet på fredag. Tjejerna ska ha klänning har de redan bestämt! Sedan ser jag såklart fram emot lördagens final med Strolchi, det ska bli superkul! Han går nu sin fjärde final på lika många försök (Falsterbo och Flyinge som 5- och 6-åring), det tycker jag är vasst! Han är en härlig häst, Stolle-Boll 🙂 

Bild till blogginlägg


Mira och Lina har fått håret fixat med massa bling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *