Kategorier
Ej kategoriserad

Mariefred!

Av Märit Olofsson Näss - 12 juli, 2010 | 0 kommentarer

I torsdags var vi, hela familjen på middag hos våra vänner Anna & björn med barnen Marcus & Fredrik. Mycket trevligt och en fantastiskt god middag med grillning, jordgubbar och mat som hör sommaren till. En toppenkväll helt enkelt!
Sedan har det varit meeting i Mariefred för hela slanten! Vi tog oss dit med två trailers med Zky och Dortmund i fredags, för att tävla lördag och söndag. Dortmund inledde lördagen med ett fint St Georges-program och vi fick fina 67,5%. Han är verkligen en superkille som gör finare och finare uppvisningar hela tiden. Vi höll ledningen nästan hela klassen, men landade till sist på en 2:a plats. Väldigt kul i hård konkurrens!
Zky var rätt spänd (samma klass) men höll sig i skinnet och utan några större missar. Men pga spänningen så räckte bara poängen till 64,9% och vi hamnade precis utanför placering. Är nöjd med honom och den dag han spänner av på banan, då blir det riktigt bra!
I dag var Zky först ut i Int 1 i 32 graders värme, pust! Fin ridkänsla idag och en mycket lugnare galopp, tyvärr alltför många missar, då han ibland inte riktigt lyssnar när han är lugn. Svårt att få honom lagom, men en vacker dag så 🙂 Fick trots alla missar 64% och en 11:e plats.
Dortmund gick ett toppenprogram och gjorde verkligen det mesta rätt. Härlig känsla! 68% och en andraplats idag igen! Jag är verkligen supernöjd med helgens tävlande!
Gjorde även en start på min kompis Nicoles häst Zenobia (hon är lite ”taskig” mot sin ryttare just nu) för att utbilda henne lite. Det gick enligt plan och jag tror Nicole fått lite tips om hur Zenobia ska tacklas.
Så har vi haft det toppen utanför banan också! Vi har bott hos min bror och hans sambo Malin, i deras hus på Malins föräldrars landsställe. Där har vi ätit goda middagar, badat bubbelbad och umgåtts för fulla muggar! Nicole bodde med oss hela helgen och i lördags kväll kom även Hans ner (flygandes med flygplan och landade på flygfältet i närheten) för att stanna en natt.
En fullmatad och rolig helg med härliga ritter är till ända. I morgon packar vi oss hela familjen till Dalarna för lite semester utan häst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *