Kategorier
Ej kategoriserad

Dortmunds härliga poäng-rekord!!!

Av Märit Olofsson Näss - 13 juni, 2011 | 0 kommentarer

Är nyligen hemkommen från nationellt meeting i Vansbro med två färska poäng-rekord för Dortmund! Han har varit helt fantastisk och gått St Georges på 68,5% och Int 1 på 69,03%!!! Och söta Zky vann en MA:1!

Här kommer hela reseberättelsen! Vi som gav oss iväg till västra Dalarana och Vansbro var jag, mamma Katarina, Strolchis ägare Jessica, Zkyline, Dortmund och Strolchi, alla väl inpackande i min älskade lastbil. Undrar fortfarande varför jag inte skaffade den tidigare, det är superskönt att ha ”hemmet” med sig och bo på tävlingsplatsen och få in alla hästarna i ett fordon 🙂

Fredagen kom vi upp på tidig eftermiddag och då var det direkt dax för Strolchi att spänna musklerna i en FEI 5-årsklass. Han var otroligt fin och jag får så otroligt fina omdömen av mina ryttarkollegor och publiken. Tyvärr var domarna rätt snåla på honom, men ändå 74,4% och det är ju ännu ett Falsterbo-kval. Han fick sedan inleda mitt tävlande på lördagen med samma klass och återigen ett superfint program. Denna gången satte vi för första gången båda förvända galopperna utan trassel!!! Härligt! Dock samma procent (74,4) av ett nytt domarteam. Tror han blev 4-5:a i båda ritterna. Jag är supernöjd med ”min” fina lilla gummi-boll till häst som verkligen utvecklas till det bästa hela tiden!
För Strolchi väntar nu unghäst-VM kval på Ericsberg 20 juni och sedan Falsterbo v 27. Roliga event på gång, alltså 🙂

Nästa häst på banan för mig var Zky i St Georges. Denna klass hade verkligen samlat mellansveriges absoluta elit i lilla rundan. Här fanns inte ens så många placeringar som det fanns topp-ekipage som brukar plocka placeringar! Zky var faktiskt riktigt avspänd och fin på banan. Som ofta så ”brinner” det lite i huvudet på honom i slutet av programmet, så tyvärr en liten miss i bytena i vart 3:e och en rätt hysterisk galoppökning…. I övrigt fin och 64.8% och en 8:e plats (5 placerade). Duktiga Zky, tänk när jag kan rida utan missar….!
Dortmund gick lite senare samma klass, och som han gjorde det! Inte en miss och traven blir allt bättre & luftigare (i takt med att jag faktiskt hittat lite passage på träning!) vilket gav hela 68,5% och nytt rekord för oss i St Georges! Detta gav en 3:e placering i denna knivskarpa konkurrens! Stor lycka och framförallt beundran för min lilla arbetsmyra som verkligen gör ALLT för mig!

Bild till blogginlägg

Prisutdelning i St Georges, 1:a Anette Christensen-Fortender, 2:a Kerstin Ahlgren-Corleone, 3:a jag och Dorten och 4:a Anki Carlsson-Chaplin.

Som avslutning på dagen så gav jag mig ut på min fjärde ritt och Zkys andra, en MA:1. Min plan är att få ut honom så mycket som möjligt på tävlingsbanan, för att få honom mer och mer avslappnad. Jag skulle rida fram ca 15-20 minuter, men det blir inte alltid som man tänkt sig…. Två ekipage före mig drog åskan igång och slog ner i speaker-kuren och lite överallt runt oss. Hövva! Tävlingen avbröts och efter en massa dividerande upptogs den igen och jag fick starta 45 minuter efter utsatt tid. Jag red ju dock bara ca 7 minuter av denna väntan, precis innan jag gick in. Zky var helt oberörd av åska och blixtar som korsade himlen ovanför oss (vad är väl lite åska & blixtar mot en hemsk liten blomma på bokstaven?!?!) och gick ett superfint program! 67,9% och en vinst!!! Härligt med en blå-gul rosett på pannbandet, det klär honom bra 🙂
Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg
Söndagen bjöd på en Int 1, som både Zky och Dorten fick gå. Dorten var om möjligt ännu finare än i lördagens klass! Han får många 8:or på längningar och serier och har inga riktiga svagheter, sen finns det ju såklart saker som kan bli ännu bättre med mer styrka, men han är sååå fin nu! 69,03% och ännu ett fantastiskt poäng-rekord!!! Detta gav återigen en 3:e placering. Hatten av för Dortmund, stallets stora stjärna 🙂
Bild till blogginlägg

Ännu en gul rosett i Int 1!

Zky var duktig igen, men lite trött-spänd. Då blir han lite sådär fånigt skygg för en bokstav, helt plötsligt liksom. Detta gav lite onödiga missar lite här och där, tex ett byte efter en piruett, sista i 2:orna mm. Men han är överlag duktig och 63,7% gav en 9:e plats bland alla dessa super-ekipage.

Jag är otroligt nöjd med mina hästar efter denna helg, har verkligen tre fantastiskt fina hästar till mitt förfogande. Stort tack till mina hästägare, Birger och Birgitta Öhman, pappa Jan Olofsson och Jessica Andersson för att jag har förmånen att matcha era fina hästar! Ska också passa på att tacka mitt fantastiska team, Sussi som tog hand om stallet och Nils hemma och Katarina och Jessica som supportade och groomade på plats. Har sagt det förr, men det tål att sägas igen: Jessica är den perfekta hästskötaren, TACK för all hjälp i helgen 🙂

Efter denna lååånga och händelserika helg var det otroligt skönt att komma hem till familjen igen. Det blev mycket kramar och mys och Mira spenderade hela kvällen (och natten) i den blå T-shirten med de vita hästarna jag köpte åt henne i Vansbro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *