Kategorier
Ej kategoriserad

Moonshine och Susanne Stenfors

Av Märit Olofsson Näss - 27 juni, 2011 | 0 kommentarer

Det känns nu som dax att presentera min trojka-häst ordentligt! Moonshine är en 3-årig valack, 172 cm hög, skimmel (dock nästan svart i nuläget) och ägs av Susanne Stenfors, Stall Lilla Pålstorp ( länk till hemsidan här ). Han är efter Blue Hors Silver Moon som är pappa till succéhästen Matiné (reds av Andreas Helgstrand) och halvbror med Gribaldi (Totilas far). Modern Sangria är efter Silvano (GP med Patrik Kittel) och sedan Bernstein . Väldigt spännande stam!
Moonshine kallas Nils eller Nisse, vilket var hans arbetsnamn ”i mammas mage”.
Nils anlände i mitt stall 22 maj i år och hade då gått 3-årstest samma dag. Det gjorde han med den äran, fick 49 poäng, gångartsdiplom och kvalade till semifinal i Flyinge i oktober!

Bild till blogginlägg

Den månad han nu varit hos mig, har vi lärt känna varandra och jag har ”ridit in” mig på honom. Han har en del unghäst-bångel, men ger i fina stunder en fantastisk ridkänsla. Han har en superfin skritt, lätt och spänstig trav och en helt fantastisk galopp. Detta kommer bli bra! 
Nils är dessutom en otroligt snäll och tillgiven kelgris av stora mått!
I går var Nils ägare Susanne Stenfors på besök och tog en hel massa fina bilder på oss. Det var så kul att få visa upp Nils, nu när han blivit rundare i ryggen och stadigare på tygeln. Susanne var väldigt nöjd och sååå glad för sin fina häst!

Bild till blogginlägg

Nu väntar en månads välförtjänt bete för vackre Nils. Snart kommer mer info om honom under ”Mina hästar”. 

Helgen har ju oxå innefattat midsommarafton! Vi firade en fantastisk midsommarafton i fredags med våra goda vänner Eva och Jonas, deras barn Leo & Lucas, mina föräldrar och Kenneth (Hans kompis från studietiden som alltid är med på våra fester!) Det blev härlig sill-lunch, sedan tog vi oss till Näshagen för resning av midsommarstång, dans, lotterier, fika, fiskdamm mm. Ett härligt traditionellt firande! Dagen fortsatte med grillning hemma, och på kvällskvisten cyklade jag och Eva åter till Näshagen för lite dans och mingel. Mycket lyckat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *