Kategorier
Ej kategoriserad

Unghäst-VM kval på Ericsberg

Av Märit Olofsson Näss - 21 juni, 2011 | 0 kommentarer

I går var jag och red obs-tävling/kval till unghäst-VM i dressyr på Ericsberg i Katrineholm. Vi var ett glatt gäng som for iväg från stallet: jag, Katarina och Minna som har ridverksamhet på Kvarnnibble, där jag står. Vi hade supertrevligt i bilen och hann prata massor, vilket man ofta inte hinner hemma i stallet! På Ericsberg mötte Jessica och mamma Maggan upp med Strolchi i släpet. 8 st 5-åringar visade upp sig för att eventuellt kunna vara aktuella för unghäst-VM i Verden i början av augusti. Slutlig uttagning sker efter Falsterbo.

Strolchi gick ett jättefint program helt utan missar. Han travade glatt genom alla vattenpölar som en riktig stjärna 🙂 Han fick positiva omdömen av domarna Jan-Ove Olsson och Bo Jenå. På den tid man hade på banan efter programmet fick man göra om en del saker som de ville checka närmare, men de tyckte inte jag behövde göra om något. Fick lyfta formen lite i trav och galopp bara, för då blir siluetten bättre. Positiv ritt och fina omdömen, roligt! Gulliga Minna tyckte att jag ”vann”! Tror hon är liiite partisk 🙂

Idag har Zky fortsatt vara duktig på ettorna, så nu planeras Int 1B för honom i höstens tävlingsschema. Dorten börjar bli allt starkare i passagen och det kan nog bli svårare klass för honom oxå till sen höst eller nästa säsong. 3-åriga Nils fattar nu galopp på hjälp (ytterskänkeln) och blir allt stadigare i rätt from. Har det verkligen förspänt med så fina hästar just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *