Kategorier
Ej kategoriserad

Övning ger färdighet…

Av Märit Olofsson Näss - 3 februari, 2012 | 0 kommentarer

…eller skam den som ger sig! Zkyline har ju haft väldigt svårt för det här med galoppombyten i varje språng… Vi har tränat väldigt mycket och länge på det nu. Antingen så blir han för het, för snabb, för långsam, sned åt höger eller vänster eller tar inte hjälpen eller… Tja, vi har nog haft alla problem man kan tänka sig, men nu så har det äntligen släppt ordentligt! Inte så att allt skedde på en dag, utan sakta med säkert har det blivit lugnare, rakare, krävts allt mindre hjälper och helt enkelt blivit mycket mer stabilt och säkert! I tisdags levererade han 3 st fina serier, först 10 byten i varje, sedan 13 och så 16!!! Många klappar och beröm och så fick han avsluta! Hoppas, hoppas att den nya fina trenden håller i sig 🙂

Bild till blogginlägg

Härlig sommarbild på Zky i Mariefred 2010.

Detta gör att ”veckans prins ”i stallet heter Zkyline 🙂 Men han får allt akta sig! Efter bara 6 dagar här hos mig på sin intensivkurs i skolor och byten, så är Strolchi hack i häl! Han gör nu fina öppnor och även slutor (vilket varit lite svårare), byten från höger till vänster går jättebra och nu börjar även de från vänster till höger falla på plats! Härligt!
Bild till blogginlägg

Sommar, sommar och sol! Strolchi solar i Falsterbo.

Dorten är ju liksom alltid en prins och han tränar riktigt fint nu! Ska bli så kul att komma ut med dessa härligt fina killar på tävlingsbanan i vår igen 🙂
Roliga träningar på gång igen: på söndag är det Zky som får följa med till Lejondal då vi tränar för Bo Jenå och nästa torsdag ska jag och Dorten åter på förbundsträning för Lussan på Ledinge!

Vi tränar ju då numera i iskylan, vintern är här på riktigt igen, med ”köld-rekordet” – 18 grader igår. Brrr! Har bara lagt in sommarkort i detta inlägg för att få drömma om lite värme igen. I kväll ska vi på en kryssning, hoppas att i alla fall vinden håller sig borta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *