Kategorier
Ej kategoriserad

Fina framgångar i Bollnäs!

Av Märit Olofsson Näss - 26 maj, 2013 | 0 kommentarer

Trött men glad och precis hemkommen från ett mycket bra och välarrangerat meeting i Bollnäs! Både Strolchi och Viccamaro var med på årets första lastbils-resa och för Vicke var det första gången han åkte lastbil någonsin. Jättekul att Vickes ägare Veronica gjorde mig, Katarina och Jessica sällskap i lastbilen under helgen, vi har verkligen haft en toppenhelg ihop!

Bild till blogginlägg


Vicke har blivit så fin att rida på banan! Börjar bli rutinerad nu!

I går (lördag) var det Vicke som gick ut först i en kvalklass till Falsterbo, FEI 6-års program. Han gick ett väldigt fint och avspänt program och jag hade en riktigt bra rid-känsla. Tyvärr missade vi 2 av 4 byten, men det är ju ännu lite osäkert med bytena. Jag var i alla fall riktigt nöjd med vår insats, men vi blev helt sågade av domarna… Endast 60,8% på konferensdömning. Det brukar oftast betyda att allt kraschat eller någon total-katastrof. Detta gjorde att jag till söndagen bytte klass med Vicke (skulle vara samma domare i 6-års även på söndagen) till en MC:1, utäver redan anmälda LA:3.

Bild till blogginlägg


Strolchi i schwungfull trav!

Sedan var det Strolchis tur att gå en MA:1. Han var väldigt spänd, laddad och på hugget! Tyvärr när han blir så så missar vi en hel del rörelser. Vi fick bla galopp i en travökning och otakt i den andra (hans paradnummer!), byte innan en piruett och miss i serien (3:or) och ovanpå allt red jag fel… Det positiva från denna uppvisning var att han var väldigt uppe i formen och fronten och höll bra galopp-kvalitet trots ”hettan” i huvudet! Vi fick fina siffror på det vi inte missade vilket gav oss 64,8% och en andraplacering i klassen!

Bild till blogginlägg


Fina rosetter och segertäcke blev dagens skörd för duktiga Vicke!

Idag söndag blev en oerhört framgångsrik dag med båda hästarna! Först gick Vicke en MC:1 på bästa sätt. Vi hade lite trassel i inridningen, men sedan gick han väldigt fint, framför allt galopp-programmet höll riktigt hög klass och vi kom 2:a på 68%!!!
Efter det red jag rakt in i LA:3 på banan bredvid (på samma framridning) och vi fick till ännu en strålande ritt! Här blev det hela 72% och seger! Vilken härlig dag för fina Vicke!!!

Sist ut i helgen var sedan Strolchi i ännu en MA:1. Idag var han hur fin som helst! Mycket coolare och helt med mig inne på banan! Inga större misstag och en härligt fin känsla inne på banan gav oss hela 69,1% och vi vann klassen! Vilken härligt fin och framgångsrik dag!!!

Bild till blogginlägg


Fint segertäcke även för Strolchi efter nytt poängrekord i MA-klass: 69,1!

Vi har haft sol, klarblå himmel och fint väder hela helgen! Igår vart vi bjudna på supertrevlig och god middag hos bästa Mia (som ju groomat och rest en del med mig tidigare). Vi har även tagit med oss Katarinas 3-åring Spirit of Sandro hem. Han har nu varit på inridning i 3,5 månader hos Mia och ska på tisdag resa vidare till Jessica för sommarlov och bete!
Helgen har verkligen varit toppen på alla vis och jag vill nu till sist passa på att gratulera alla underbara mammor på mors dag!

Bild till blogginlägg


Mina toppenkillar!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *