Kategorier
Ej kategoriserad

Dressyrdiplom för Allan!

Av Märit Olofsson Näss - 30 maj, 2014 | 0 kommentarer

Så var det äntligen dags för Andamans (Allans) stora dag i sitt 3-åriga liv: 3-årtstest på Högbo Ridklubb! Allan skötte sig verkligen som den superschyssta kille han är! Han var visserligen lite stökig att fixa fin i morse, men sedan skötte han nya miljöer och visningen på ett mycket bra sätt.
Han visade sina gångarter på ett avspänt och schwungfullt sätt, sprang fint och för dagen, och med den styrka han har, på sitt max. Han fick 8, 8 och 7,5 på gångarter (skritt, trav, galopp). Att han inte är en hoppstjärna visste vi redan. Han gjorde vad han skulle och har en begränsad hoppteknik. Han fick där betygen 5 på teknik och 6 på temperament.

Bild till blogginlägg


Allan kasserade in många vuxenpoäng idag. Dressyrdiplom och A i uppförande!

Han gjorde sedan ett mycket fint ridprov. Han är verkligen lösgjord och fin att rida på, är fint på tygeln hela tiden och med väldigt fina galoppfattningar i fin form! Betygen 8 och 8 kändes ganska snålt… Men det kan kvitta, han var ju godkänd på ridprovet och dämed kunde vi kvitta ut ett gångartsdiplom då den totala dressyrpoängen blev 47!

Bild till blogginlägg


Allan, jag och Patric Gullberg nöjda efter dagens prestation.

Jag har haft hjälp av ett väldigt duktigt team under dagen. Patric Gullberg visade Allan på bästa sätt för hand, så bra kan inte jag springa! Jessica groomade som alltid perfekt så jag har dagens snyggaste häst och Katarina var med och supportade lite här och där (löshoppning, puts, hålla osv).

Bild till blogginlägg


Allan med sin stolta matte Jennie och hennes son Axel.

Nu har Allan åkt hem till sin ägare, Jennie Arvenäs för att hon ska få rida in sig lite på honom och sedan blir det lite sommarvila. Allan är såklart välkommen tillbaka om tillfälle finns, han är verkligen en toppenkille!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *