Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Dockan

Av Märit Olofsson Näss - 29 maj, 2016 | 0 kommentarer

Så var debuten i kvalklasser avkladrad för 5-åriga Dockan (Quintana). Vi tog oss idag till Sorunda för att rida FEI:s inledande program för 5-åriga hästar som är en ”lätt” LA anpassad för den unga hästen.

Bild till blogginlägg


På banan, Dockan kämpade duktigt idag!

Hon var verkligen superduktig och vi kom igenom programmat utan några större problem och med en fin känsla. Det som domarna kommenterade var att hon behöver bli starkare och driva i mer samt att bära sig mer i övergångarna. Ingen nyhet direkt och allt sitter ju i den styrka jag redan jobbar på att få upp hos henne. I allt detta gäller det ju att inte glömma att hon bara ridits lite mer än ett år. Klart att vi ligger efter… Dagens bästa kommentar fick jag av Jeanna som sa att ”detta spelar ju mindre roll, hon är en framtidshäst”! Och så känns det verkligen, ge henne lite tid så kommer hon bli riktigt fin!!!

Bild till blogginlägg


Fin framridning ute i det fina vädret!

Resultatet blev 68,2% och en placering mitt i klassen, duktigt av Dockan som ju är så orutinerad! Vann gjorde super-Jeanna på Ellergårdens San Droneur på hela 78% och fxade dagens enda kval till Falsterbo 🙂

Nu väntar lite vila & lätt jobb i början av veckan för Dockan, sedan trappar vi upp träningen för en ny start i samma program i Sollentuna 6 juni! 

Lite fler kort från dagensframridning:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *