Kategorier
Ej kategoriserad

Lag-SM på Ericsberg

Av Märit Olofsson Näss - 3 augusti, 2010 | 0 kommentarer

Efter att förra onsdagen ha tagit oss igenom det som jag och min Mor kallar årets värsta dag, dvs den årliga stallspolingen (!) så styrde vi kosan mot vackra Ericsberg utanför Katrineholm & årets upplaga av Lag-SM i dressyr! Jag tävlar för Djursholm och i år hade vi ett lag med, bestående av Eva Ulf-Fink, Sara Rubin-Di Angelo och så jag på Dortmund. Fredagen inleddes med Int 1, sedan MA:1 på lördagen och så St Georges på söndagen.

Dortmund inledde Int 1 med att vara ganska spänd och blev då lite låg i formen och inte så flashig som han kan vara. Ovanpå detta så kraschade vi hans paradnummer, den ökade traven…. Knappa 64% blev resultatet och vi kan definitivt bättre! I MA:1 var det vår tur att göra laginsatsen och jag var laddad till tusen! Tyvärr var Dortmund rätt trött och det jag tryckte på kom liksom inte ut, 64,2% trots detta. Då varken Eva (62,9%) eller jag levde upp till våra vanliga goda resultat (men Sara och Di Angelo var duktiga med 65,4%) så blev laget 6:a och första utanför final…..
Eftersom Dorten tävlat rätt mycket i år & kändes trött så avstod vi söndagens klass och nu ska han hem och få vila lite.

Zky inledde meetinget med att vara spänd som en stålfjäder och vi missade en hel del rörelser i Int 1. Dock prickade jag exakt samma procent på honom som på Dorten, det i sig kan väl kallas skickligt?!?!
Lördagens MA:1 där vi startade 8.08 på morgonen (gäsp) blev klart bättre! Inga direkta missar, något mindre spänd, men han gnäggade hysteriskt ett par gånger och det drar ju ner. 64.88% och vi var på rätt väg i alla fall. Så i söndagens St Georges så kom äntligen känslan jag väntat så på! Han var avspänd (i alla fall med Zky´s mått mätt), han andades på banan och han var med mig. 65,7% och en härlig 4:e plats i hård konkurrens!

Helgen var helt fantastisk! Jättefin slottsmiljö, bra tävlingsbanor och arrangemang, jättegoda middagar och roliga ryttarfester och bra kring-arrangemang. Mira gillade ponnyridningen skarpt och hon har numera även travat på shettisen Batman 🙂
Vi bodde även toppenbra i en stuga på Ericsberg.
Stort grattis till Stävie Ryttarförening med Pernilla André, Mia och Ebba von Essen som vann lag-SM i stor stil!
Grattis ocks Jill & Heaven som vann GP-kür på 71,5%, vilket program och vilken rolig och bra musik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *