Kategorier
Ej kategoriserad

Härliga Åkersjön!

Av Märit Olofsson Näss - 27 augusti, 2011 | 0 kommentarer

I söndags (21 aug) reste jag, Mira, Lina och Katarina upp till min Fars stuga i Åkersjön i Jämtland. Åkersjön ligger ca 10 mil nord-väst om Östersund, mot norska gränsen till och är verkligen mitt i underbar fjällvärld. När jag var liten var vi där ca 4 gånger om året och mina farföräldrar bodde i närliggande byn Föllinge. De är tyvärr döda sedan flera år och vi har bara varit i Åkersjöstugan på ett par korta visiter sedan 1990….

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Mira tvätter bilen 🙂                                              Mys i solen

Men nu var det alltså dax igen! Vilken häääärlig nostalgitripp att åka tillbaka till min uppväxts semesterparadis! Va har haft en underbar vecka av ledighet, inga ”måsten” alls och som sagt härlig miljö och natur. Vi har hunnit med att vara vid Ansättsån Canyon, där forsen under årtusenden grävt sig ner i berget.

Bild till blogginlägg 


Bild till blogginlägg


Fantastisk natur vid Ansättsån Canyon

Vi har varit på Sörbua, en levande fäbod och klappat fåren och sett när de blivit mjölkade. Ett besök på Skärvångens mejeri för att köpa egenproducerad get- och ko-ost är ett måste! Härlig hemgjord glass fanns där också och nybakat tunnbröd 🙂

Bild till blogginlägg


Killingar vid Skärvångens mejeri

Vi har också hunnit med en sightseeing upp mot norska gränsen: Bakvattnet, Rötviken, lunch på hotellet i Rörvattnet, Hotagen, Valsjöbyn m.fl. Vackert så det förslår bland fjäll, bäckar, älvar och vattenfall!

Men framförallt har vi njutit av lugnet i vår stuga, fixat upp den lite (mer jobb behövs göras på hus och lillstuga!), fiskat, plockat svamp och åkt på båttur med våra grannar Per och Jonas. Vi hann även med en del drinkar och kortspel med grannarna på kvällarna!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Kom hem igår igen, den ganska långa resan (ca 8-9 timmar) har gått förvånansvärt bra med barnen! Vi är redo för en ny tripp nästa sommar!

Nu väntar en helg med förbundsträning för Lussan med Dorten, idag och imorgon, och så ska Zky, Nils, och Stolle trimmas till inför nästa helgs tävlingar i Sundsvall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *