Kategorier
Ej kategoriserad

Meetingpris och rosettregn i Mariefred!

Av Märit Olofsson Näss - 6 juli, 2014 | 0 kommentarer

Hemma igen efter ett tredagars meeting i Mariefred med Strolchi och Jacke. Jag har inget annat försvar än tillfällig sinnesförvirring i fredags då jag av någon outgrundlig anledning glömde min dator hemma. Så nu kommer det ett blogginlägg om alla tre dagarna på detta traditionella och mycket välarrangerade meeting hos Mariefreds ridklubb!

Strolchi fick gå alla tre klasserna i lilla rundan under denna helg och han har verkligen varit så fantastiskt fin! Vi inledde med MA:1 i fredags. Där var Stolle rilktigt laddag och på hugget och innan vi skulle in så blev det en hel del seriebyten med ”skruv och pik”. Jag lyckades ändå hålla honom lugn och fin och lagom het inne på banan och vi fick till en riktig kanonritt! Domarna gillade också vad de såg och vi fick hela 72,2% och vann klassen med nästan 5% marginal till tvåan!!! Bra inledning på helgen!

Bild till blogginlägg


Strolchi och Jack med sina rosetter i MA:1!

Lördagen fortsatte med en St Georges. Nu var Strolchi betydligt tröttare i den plötsliga sommarvärmen som äntligen slog till. Som grund är han ju fin och att jag fick ett par missar är väl inte så konstigt. Lite trött och så får jag inte glömma att han faktiskt bara är 8 år! Trots missarna 68,8% och en fin tredjeplacering bakom Per Sandgaard och Sofia Möller!

Bild till blogginlägg


Det går inte att undvika att älska lilla Stolle som ju alltid laddar på sitt eget lilla vis 🙂

Idag var det dags för Int 1. Det är ju ett program som jag verkligen gillar och jag tror att även Strolchi gör det 🙂
Vi fick verkligen till en superfin ritt idag. Nu var liksom ”tempen” hos Strolchi lagom och jag kunde rida ut alla rörelser med mer energi. Vi fick fantastiska 71,2% och vann klassen! Vilken härlig helg för mig och Strolchi 1:a, 3:a och 1:a i våra tre starter!

Vi vann därmed meetingpriset som var en gigantisk rosa-glitter rosett och ett presentkort på 5000 kr på Sanna Nilsson Ridsport! Vilken härlig avslutning på helgen!!!

Bild till blogginlägg


Strolchi fixade fyra rosetter och fyra täcken under helgen! Inte illa 🙂

Med på resan var ju även Cpt Jack Sparrow som ju endast bott en månad i mitt stall. Han var nu på sin första lastbilsresa och sitt första meeting med ”övernattning” i sitt liv. Han klarade allt detta galant! Han har bott bra, ätit bra och gått bra 🙂
Vi behöver ännu trimma ihop oss bättre och så vill jag att han ska bli smidigare i sidorna och lättare för mina hjälper. Men trots att vi inte är i hamn riktigt än med dessa saker, så är han en riktig gentleman på banan! Han kämpar, ställer upp och är otroligt ambitiös!

Bild till blogginlägg


Jack inför start i St Georges!

MA:1 klarade vi utan några större misstag och fick 65,8% och en 6:e placering! Lördagens St Georges gick också den riktigt bra och med 65,4% red vi in på en 7:e placering!!! Duktiga Jacke fixar två placeringar direkt i vår nationella debut!
Nu ska jag och Jacke träna mera och så får han åka med på elittävling och lag-SM på Öland i början av augusti.

Bild till blogginlägg


Jacke med helgens rossetskörd!

För Strolchi väntar ännu ett tredagars meeting i Villmansstrand i Finland om två veckor! Ska bli ett spännande äventyr och en deltävling i Lähitapiola Small Tour, där vi hoppas kvala till finalen vid Helsinki Horse Show i oktober!!!

Bild till blogginlägg


Spö och blommer, två pris i ett 🙂

Stort tack till Marieferds Ridklubb för (som alltid) mycket fina tävlingar! Fin uppstallning i stora boxar, trevligt bemötande, ryttarmiddag med god mat, fina priser och vackert väder!!!

Bild till blogginlägg


Hela Strolchis fanclub var på plats till dagens Int 1 och glädjen blev stor över segern i klassen!

I morgon kommer äntligen Mira och Lina till mig för en semesterperiod på 15 dagar!!! De har ju nu varit ca 2,5 vecka med sin pappa och jag håller på att längta ihjäl mig efter mina prinsessor… Så nu blir det mys med tjejerna de närmaste dagarna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *