Kategorier
Ej kategoriserad

Jacke debuterar Int 1B

Av Märit Olofsson Näss - 24 juli, 2015 | 0 kommentarer

Laholm är en helt ny tävlingsplats för mig, men absolut inte för Jacke som till och med bott på anläggningen tidigare! Igår packade jag in Jacke, barnen och ”mormor” Katarina i lastbilen för tre dagar av tävling och semseter. Att bara ha med en häst klassas absolut som semester jämfört med Ålandsresan med 4 hästar! 

Bild till blogginlägg


Mira och Lina hjälper till att grooma! Eller mest så mutar de Jack med godis 🙂

Tävlandet för mig och Jacke inleddes idag med debut i Int 1B för Jack och han gjorde det verkligen på ett fint sätt! Klart att det trasslade lite här och där, vi missde bla båda serierna (blev en 3:a i ”tvåorna” och en 2:a ”ettorna”) och saxen gick lite åt pipan… Men jag är väldigt glad för en fin känsla i passage- och piaffrepriserna, övergångarna och flera 7:or på dessa! Jack tog sig igenom programmet på ett fint sätt och detta gav verkligen mersmak 🙂

Bild till blogginlägg


Jack skötte ”piff & puff” fint inne på banan. Jag är så glad för det! Här i fin passage.

Vi hamnade i mitten av startfältet med 24 ekipage på 60,5% och det tycker jag känns som en bra debut i programmet! Tyvärr väldigt ojämna domarsiffror på oss då en domare hade 62% en 63,75 och en 55%. Alltså 7-9% skillnad på en väldigt låg domare. Känns lite trist då vi ju, med jämnare domare, landat på ca 63%! Men, men, sån är bedömningssporten.

Bild till blogginlägg


Första piaffen blev riktigt fin med nån 7:a på!

I morgon väntar ”gamla vanliga” Int , då kör vi järnet igen 🙂

Vi har idag fått finbesök av Jackes ägare Maria Richthoff som bor ca 1 mil från tävlingsplatsen. Det blev en kär återförening av häst och ägare som ju inte träffar varandra så ofta numera. Ja, för oss allihopa förresten!!!
Stort TACK till Maria med familj som bjöd oss på en supergod middag i sitt fina hem ikväll! Verkligen lyxigt att få supergod mat, dricka och att hinna umgås lite mer!

Bild till blogginlägg


Maya och Jacke glänser i solen innan start!

Bild till blogginlägg


Puts och flätning. Jack är klart nöjd med all uppmärksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *