Kategorier
Okategoriserade

Mira & Lina på Gripen dag 2 & 3!

Av Märit Olofsson Näss - 2 juli, 2023 | 0 kommentarer

Nu är vi hemma efter en galet regnig sista dag på Gripens ponnymeeting. Det har vräkt ner hela dagen och klädbytena har varit många men vi kan summera ihop ett otroligt roligt och framgångsrikt meeting för tjejerna!

Efter fredagens fina runda i FEI Lag, så steppade Mira och danne upp ett snäpp till i gårdagens FEI Mästerskap och kammade hem hela 69,2%!!!
Ännu ett PB och det räckte till en fin 3:e placering i det grymt tuffa startfältet som startat FEI under helgen! Vilken lycka och så roligt att Mira och Danne hittat varandra så fint!

69,2% och b3:a i FEI Mästerskapsprogram, vilken lycka!!!

Idag, tredje dagen av tävlingar var det FEI kür på programmet och tävlingarna för Miras del flyttade in i ridhuset. Danne blev rätt spänd och hittade lite spöken runt banan, men Mira löste det på ett superfint & rutinerat sätt. Hon fick till programmet utan missar, men lite ”hopp & sprätt” drar ju ner en del på betygen för det artistiska, främst harmoni och rytm. Trots detta 69,6% och med det 7:a (4 placeringar) av 16 startande i klassen!
Väldigt fina procent och det finns så mycket mer att hämta med en mer avspänd ponny! Ändå väldigt klokt ridet av Mira i sin blott andra kür i livet!

Ösregn, men glada efter en bra kür och fått en fin cup-rosett!

Med alla dessa fina resultat så kom Mira & Danne 4:a i FEI-cupen!!! Såklart lite surt att missa ”pallen” och vara bland de tre som fick gehäng och meetingrosett, men så himla bra att blanda sig i leken och placera sig så högt!!!

Lina och Denver deltog i LA, cupen och därmed var det LA:1 för dem alla tre dagar. Lina var ju rätt revansch-sugen igår, efter att hon blivit första utanför placering i fredags och det var en felridning som drog ner henne ett pinnhål i placeringslistan.
Denver var dock rätt så trött i gårdagens värmebölja (28 grader & sol) och Lina fick kämpa på väldigt mycket… Ett par avbrott, i inridningen i galopp och en skänkelvikning samt väldigt lite energi genomgående gjorde att de landade på 63% och i mitten i resultatlistan,

Kämpigt i värmen i ridhuset dag 2, vi lär känna Denver mer för varje dag!

Lina är tapper och taggar, peppar sig väldigt bra och idag peppade vi på Denver med en booster också. Han mådde nog även bra av att de startade på utebanan och att det var lite kallare temperatur ute.
Lina red så himla bra och utöver ett nesligt snubbel i en vattenpöl som gav ett avbrott i en galopp, så var det verkligen ett jättefint program. Jättekul att se hur Lina växt som ryttare för varje start denna helg, det här kommer bli superbra!!!

Så duktiga och Lina var så glad över sin första placering ihop med Denver!

Och visst fick hon sin rosett till sist, 3:a i dagens LA:1 med 66,7%! Detta gav henne också en 6:e plats i LA-cupen, så roligt för Lina som kämpar på så fint!

Stort TACK till Gripens Ryttarförening för otroligt fina tävlingar, välarrangerat och proffsigt på alla sätt och väldigt roligt med cup-er!
Nu ska vi torka upp oss efter att blivit genomblöta av hällregnet, bada bastu, fixa middag och bara njuta av tjejernas framgångarn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *