Kategorier
Ej kategoriserad

Årskrönika 2014

Av Märit Olofsson Näss - 30 december, 2014 | 0 kommentarer

2014 går mot sitt slut och jag kan väl bara säga att året varit helt FANTASTISKT! Denna min femte krönika sedan jag började blogga kommer att handla till stor del om Strolchi och vår otroliga framgångssaga. Strolchi har verkligen varit ”huvudpersonen” (hästen!) i mitt liv och karriär detta år 🙂

Till att börja med lite statistik från året:
Jag hamnade på 12:e plats på Sverigerankingen bland seniora dressyrryttare med 829 poäng. Strolchi blev Sveriges högst rankade 8-åriga dressyrhäst med 699 poäng. Han hamnade med den poängskörden på 17:e plats bland alla Sveriges dressyrhästar totalt, oavsett ålder!

Bild till blogginlägg


Ett litet collage från våra ”framträdanden” under året.

Totalt under detta år så har jag och Strolchi gjort 25 starter i MA, St Georges och Int 1. Vi har placerat oss i varje start! Facit blev tolv segrar, sju 2:a placeringar, tre 3:e placeringar, en 4:e placering och två 5:e placeringar.
Av dessa 25 starter gjorde vi 13 i Int 1 och vann 8 av dessa starter!!! Vi kammade även hem två stycken meetingpris under året, vid tävlingar på Djurgården och i Mariefred. Vilket fantastiskt tävlingsår vi haft!

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi har fått springa många ärevarv under året!!!

Detta var det första året som jag och Strolchi lämnat årgångsklasserna och vi bytte därför Falsterbokval mot en nationell finsk cup, som vi bara ”snubblade” in i. Vi tog oss till finalen i Lähitapiola Small Tour i Helsingfors via att vinna båda de kval vi ställde upp i, dels på Åland och sedan även i Villmanstrand. Finalen vid Helsinkki Horse Show gick i Int 1 kür och till tonerna av svensk schlager (Michelangelo, Diggiloo, Tusen och en natt m.fl) dansade vi hem den totala segern i cupen med nästan 71%! Vilken häftig känsla det var med prisutdelning och ärevarv i strålkastarljuset!

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


Foton från Finlandstävlingarna, Villmanstrand samt Åbo.

Jag och Strolchi var även med i Djursholms lag vid lag-SM på Öland. Tillsammans med Sara Rubin – Di Angelo och Magda Skatt – Sir Dee red vi till oss en fin bronsmedalj i hård konkurrens! Strolchi var verkligen lag-SM-helgens kung, han gick båda sina rundor i Int 1 på 70 respektive 70,6% och vann båda dessa klasser 🙂

Bild till blogginlägg


Jag och Strolchi, Sara och Di Angelo samt Magda Sir Dee med bronsmedaljer och rosetter från lag-SM

Bild till blogginlägg


Det gäller ju att ta igen sig mellan alla starter. Strolchi är verkligen duktig på att vila sig i form!

Som grädde på allt detta mos så nominerades sedan Strolchi till Morgondagens häst i dressyr vid Ryttargalan. Jessica och jag tog på oss festklänningarna och gick på gala på Berns den 26 november. Det som sedan hände känns bara som en fantastisk dröm…. Strolchi vann utmärkelsen!!! Jag och Jessica fick gå upp på scenen, fick ett fint pris och blev intervjuade av Jessica Almenäs som var kvällens konfrencier. Vilken magisk avslutning på en alldeles, alldeles underbar säsong!

Bild till blogginlägg


Jag, Jessica och Jessica på scenen på Berns! Vilken magisk kväll det blev 🙂

Bild till blogginlägg


Blommor och inramad rosett med graverad plakett blev priset för utmärkelsen Morgondagens häst!

I början av juni flyttade store snygge fuxen Cpt Jack Sparrow in i mitt stall. Han ägs av Maya Richthoff och har utbildats till St Georges av henne och Felicia Nyman. Jacke är även introducerad i lite GP-rörelser av sina tidigare ryttare.
Jack och jag har gjort 11 starter under året och placerat oss i flertalet av dom! Vi fick dispens från att kvala och gick därför direkt in i MA-klass. Vi har hållit oss på ca 65-68% i MA-St Georges och även gjort debuten i Int 1 med 65,6%!!!
Höjdpunkten för året var Jackes två 3:e placeringar i Uppsala som gav oss en andraplats i meetingpriset!

Bild till blogginlägg


Snygge Jacke poserar i solskenet i Enskede!

Bild till blogginlägg


Jack plockade många rosetter under sommaren 🙂

Ett par hästar har stått lite kortare perioder i mitt stall under detta år för utbildning, träning eller visning.
Sergio, en eldfängd 7-årig fuxvallack e: Sorento stod hos mig både i januari-februari och sedan i augusti-oktober. Han ägs av Anna Wolvén som bor i Östersund. Vi gjorde även tre starter i MC-klass i oktober och vann två av dom och tog en andraplats!!! Alla med över 70%!

Bild till blogginlägg


Sergio plockade ädla rosetter direkt!

Den treåriga ”busungen” Allan, eller Andaman som han heter stod hos mig för träning och visning på 3-årstest i Högbo 31 maj. Allan är en brun valack (e: Lingh, äg: Jennie Arvenäs) med mycket gummi i sina rörelser och en härlig inställning till arbete! Han gjorde ett jättefint treårstest, skötte sig exemplariskt och fick fina domaromdömen. Tyvärr missade han att kvala till Flyinge med 0,5 poäng…

Bild till blogginlägg


Allan med glad och stolt ägare efter 3-årstestet!

Under sommaren bodde friesern Tiede i mitt stall. Tiede fick alltså åka på träningsläger medans hans ägare Sandra Lenngren åkte på semester. Lite orättvist kanske 🙂
Tiede och jag fick sedan äran att visa upp oss under Stockholm International Horse Show på Friends arena! Vi deltog för Svenska Frieserföreningen och jag red 4 st uppvisningar under helgen. Vi visade  en MsvC-kür i den lilla paddocken där alla svenska hästrasföreningar deltog! Roligt att återigen vara med under SIHS och vi passade även på att se massa dressyr och shower!

Bild till blogginlägg


Tiede och hela familjen under Friendshelgen.

Just nu finns även 4-åriga Modash (e: Flashdancer IM äg: fam Audell) i stallet. Han är en positiv och arbetsvillig kille som söker en ny matte för framtida utmaningar på dressyr- eller hoppbanan!

Felicia D står i stora stallet på Kvarnnibble och ägs av Zalvias tidigare fodervärdar Nathalie Borin och Ingalill Persson. Felicia är en stor 5-åring efter Damino SD som jag ridit och utbildat 1-2 gånger i veckan under året. Vi har även gjort två starter i LB med en seger och en andraplats som facit! Vi tränar nu vidare mot 6-årsklasser till 2015 och ”Flisan” har redan börjat göra byten på ett bra sätt.

Bild till blogginlägg


Felicia efter fin seger i vår debut på Håbo Ridklubb!

Så till ”mina” hästar som inte bor hemma än. 4-åriga Fly me to the moon (e: Scandic) ägs av Jessica, min far Janne och mig. Han står hemma hos Jessica och har nu under hösten främst hoppat och fått gå en hel del pay-and-jump samt även tävlat i hoppning. Tack Camilla Berg som lotsar Fly så fint på hoppbanan! Fly sköter sig toppenfint numera och kommer i januari att flytta in i mitt stall för att till våren gå 5-årsklasser i dressyr!!! Han rör sig verkligen bra och det ska bli så kul att börja jobba med honom!

Bild till blogginlägg


Dags för Fly att flytta in i mitt dressyrstall 🙂

Bild till blogginlägg


Vacker är han Fly. Och inte helt olik Strolchi!

Svarta supersnygga Don Helvetico står även han hos Jessica på tillväxt! Donne är efter Dante Weltino, ägs av Katarina och blir två år till våren. I höst blir det hans tur att flytta hem för att ridas in!

Bild till blogginlägg


Donne utvecklas verkligen fint och håller på att bli en riktig snygging!

Det smyger sig in ”hästeri” i hela familjen numera. Mira och Lina som numera är 6,5 och 5 år har under hösten börjat rida på Järfälla ridskola. De tycker båda två att det är toppenkul och ibland lånar vi shettisar på granngården till Kvarnnibble och tar en skogstur också!!! Känns verkligen kul att dela hästintresset med tjejerna 🙂
Mira börjar bli riktigt stor nu, hon går i förskoleklass, har lärt sig simma, läsa och skriva. Även Lina är på gång med läsning och skriver en hel del! Vart tog mina ”bäbisar” vägen!?!?

Bild till blogginlägg


Lina på Smurfan och Mira på Samantha, lektionsdags!

Bild till blogginlägg


Mina tävlingskläder på vift… Mira och Lina har lite att växa i 🙂

Bild till blogginlägg


Barnen är ofta med på tävling och busar till det rätt ordentligt 🙂

Jag och hela min familj fick till sist (efter omgångar med vattkoppor) till en gemensam semester till Teneriffa i mars! Jag, Mira och Lina fick sällskap av min mor och far och min bror med familj. Vi hade verkligen en alldeles fantastiskt fin vecka ihop! Sol, bad i poolen, shopping, umgänge, god mat och bara massa ledigt ihop. Vad vi njöt!!!
Det blev så lyckat att vi gör om resan, samma gäng men nu till Lanzarote i februari!

Bild till blogginlägg


Loro Park på Teneriffa. Vilken härlig resa vi fick, hela klanen Olofsson!

Till sist vill jag tacka alla er som gjort 2014 till ett alldeles speciellt år: familj, vänner, tränare och supportrar! Riktar ett alldeles särskilt tack till mina hästägare som lämnar sina guldklimpar i min vård och träning.
Jag vill även rikta ett stort tack till mina fantastiska sponsorer, Volkswagen Täby samt Riders-brands och Equiline.

Bild till blogginlägg


Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Nytt samarbete med Riders-brands och Eqiline!!!

Av Märit Olofsson Näss - 14 december, 2014 | 0 kommentarer

Jag är så otroligt glad över att få presentera ett helt nytt samarbete med Riders-brands och Eqiline!!! Stort tack till Bitte Philipsson som gjort detta unika samarbete möjligt som bland annat innebär en helt ny sadel från Equiline i min och Strolchis outfit 🙂

Bild till blogginlägg


Nya fina Equiline-sadeln. Som jag gillar den 🙂

Jag trivs otroligt bra i min nya Eqiline-sadel! Den är mjuk och fin och ligger väl an på Strolchi. Jag får en väldigt bra placering av mina skänklar i sadeln. Jag har ju en liten tendens att dra upp mina ben ibland, men i denna sadel blir de nästan långa 🙂
Och så fär jag en riktigt fin känsla när jag sitter i sadeln!

Besök Riders-brands hemsida för mer info om Riders-brands och Eqiline:

Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg


Kategorier
Ej kategoriserad

Lussanträning och Fly på tävling

Av Märit Olofsson Näss - 7 december, 2014 | 0 kommentarer

Strolchi och jag har varit två dagar på nyttig, rolig och lärorik förbundsträning för Lussan. Som vanligt är vi på Anna Haags fina anläggning Ledingenäs där allt är tip-top från miljön och underlaget till mat och sällskap 🙂

Bild till blogginlägg


Fullt fokus!

Vi har tränat mycket piaff och passage och det börjar bli riktigt, riktigt bra nu. Framförallt har Strolchi verkligen blivit stark och uttrycksfull i passagen. Piaffen orkar han inte riktigt med än, men det blänker till här och där! Så jag är verkligt nöjd med helgens pass för superduktiga Lussan!!!

Bild till blogginlägg


Full fart på fina Fly!

Idag gjorde Fly sin debut på tävlingsbanan. Han och hans hoppryttare Camilla Berg gick in i en 90 cm i Mantorp och klarade det med den äran. En bom föll ner, men att som 4-åring debutera och klara allt mentalt kring hoppbanan så fint som Fly gjorde, det känns fantastiskt! 

Bild till blogginlägg


Fly tar mark igen 🙂

För 15:e året i rad arrangerade Tjustaskolan Nobelfest för barnen från förskoleklass till årskurs 5. Jag passade på att jobba (dukning, servering, städning mm.) då Mira deltog i sin första Nobelmiddag!
Verkligen en rolig och högtidlig aktivitet för barnen. Och mycket uppskattat 🙂

Bild till blogginlägg


Högtidligt med vita dukar och en tvårätters middag serverades!

Bild till blogginlägg


Kalasfin!!!