Kategorier
Ej kategoriserad

Globen dag 3

Av Märit Olofsson Näss - 30 november, 2013 | 0 kommentarer

Vi blir bättre och bättre dag för dag! Idag red vi en härligt fin show där alla hästar gjorde riktigt bra ifrån sig! Publiksiffran idag var 11 600 personer och det var ett härligt tryck och verkligen läckert att rida!!!

Bild till blogginlägg


Fantastiska Meghan gav mig återigen ett härligt och oförglömligt Globen-minne 🙂

Bild till blogginlägg


Posering framför Ägget, som min brorson Marcus kallar Globen!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fredag i Globen

Av Märit Olofsson Näss - 30 november, 2013 | 0 kommentarer

Efter två inledande fullmatade dagar i Globen, så återgick jag till mitt ”normala” liv för en stund. Jag bodde jag hemma i natt, fodrade morgon i mitt ”hemma stall” och jobbade på förmiddagen. Det var rätt skönt i all Globen-cirkus!
¨

Bild till blogginlägg


Meghan på morgonpromenad med Natasha!

Bild till blogginlägg


Katarina, Meghan & Natasha mitt i förberedelserna.

Jag kom alltså in till Globen på tidig eftermiddag, Natasha tog väl hand om Meghan på förmiddagen med promenad, rykt, puts och mat! Idag var hela min familj på plats (tyvärr inte Mira och Lina) på Volkswagen VIP. Katarina, Janne, Pelle, Malin och lilla Marcus. Så roligt att ha gänget på plats. Tack snälla Anna Sandqvist för all support och sponsring jag får av Volkswagen Täby!

Bild till blogginlägg


Powered by Volkswagen Täby!!!

Showen idag var fantastiskt kul! Meghan sköter sig som den stjärna hon är. Cool, lugn och gör piaff och passage som en maskin! Jag kan bara sätta igång henne, sedan vinka och le. Vi njuter verkligan av att showa på detta vis!!!

Bild till blogginlägg


Min duktiga fotograferande vän, Ewa Ekfeldt var på plats idag och tog fina kort!

Bild till blogginlägg


Lite after-show problem, när Evas blixtlås i stöveln fastnade, Martin fick rycka in!!! Vi har sjukt roligt i vår lilla kvartett, de fyra musketörerna!!!

Bild till blogginlägg


Prisbordet! Blir ju sugen på att tävla här 🙂 Tror mina barn skulle gilla prinsess-täcket!

Kategorier
Ej kategoriserad

Globen, ryttargala och det blir inte alltid som man tänkt sig!

Av Märit Olofsson Näss - 28 november, 2013 | 0 kommentarer

I går började äventyret Stockholm Horse Show på Globen för min del! Men oj så rörigt det sista dygnet innan jag väl kom på plats blev. Strolchi kom in från hagen på tisdagen med en liten hovböld/tryckskada. Han var halt och hovslagaren tillkallades omedelbart. Strolchi är redan nu mycket bättre och kommer bli helt återställd inom kort, men där stog jag utan häst till showen… Det blir som sagt inte alltid som man tänkt sig!!

Efter en del febrilt tänkande, ringande och planerande så fick jag låna fina Skaldhöj Meghan!!! Hon är en svart vacker dam på 19 år, med härlig fallenhet för piaff och passage och väldigt fin att rida på! Att hon sedan dessutom är väldigt cool och orädd och struntar totalt i plymer, kostymer, fyrspann, glitter, ljus, fjordingar, shettisar, indianer mm. och allmänt kaos gör ju inte saken ett dugg sämre 🙂
Tack snälla Anita Heyman för att jag får låna din fina häst! Och tack Natasha Brehammar som groomar på bästa sätt!

Bild till blogginlägg


Tack även Volkswagen Täby för alla fina sponsorsaker, bla denna superfina jacka!

Gårdagen gick alltså åt till att packa i all hast, Anita fick 3 timmar på sig från beslut om att jag skulle få låna Meghan tills jag hämtade upp dem på Djursholms Ridskola. Sedan blev det genrep inne på Globen. Jag rider i ett shownummer tillsammans med Eva Ulf – Fink, Per Duvefeldt – Edvin och Martin Ågevall – Wyona Liberty och så är Wiveca Schenholm – Vulcao i mitten och sjunger/mimar till välkomstlåten!

Bild till blogginlägg


Katarina, Pelle Duvefeldt & Tony Tellné njuter av bubbel på Berns!

Kvällen igår spenderade jag och Katarina med Sveriges ryttarelit på Ryttargalan 2013 på Berns! Det blev härligt mycket bubbel, god mat, drinkar, mingel och dans! En riktigt bra party-kväll, helt enkelt!

Bild till blogginlägg


Min första och garanterat inte sista Ryttargala. Jag hade väldigt kul!!!

Idag (torsdag) så fick jag faktiskt lite sovmorgon efter partajet på Berns. Härligt skönt och ganska ovanligt i mitt liv. Sedan var det dags för att träna kl 13 inne på Hovet. Vi var faktiskt helt ensamma på träningen jag, Eva, Pelle & Martin. Skönt! Jag kunde nu lägga en hel del tid på att känna av Meghan, lösgöra och mjuka upp henne och stämma av hjälperna. Jag har ju aldrig ridit henne förut!
Jag tyckler att hon är superfin att rida på. Lydig, ambitiös och vill göra sitt bästa!

Bild till blogginlägg


Jag och Meghan i full scenkostym!

Bild till blogginlägg


Hela gänget: jag, Pelle, Eva och Martin.

Vi red sedan shownumret på smygpremiären kl 19:00 och det gick mycket bra! Alla hästarna skötte sig finfint och numret känns bra och genomtänkt. Vi är ju bara inne ca 2 minuter, men vi hinner göra ett par galopp-piruetter och en hel del piaff & passage! Det var väldigt, väldigt roligt att rida och vi har väldigt kul ihop, hela gänget 🙂

Bild till blogginlägg


Jag och Meghan i full action på Globen i invigningsshowen. Härlig känsla 🙂

Nu måste jag sova, jag har tre härliga Globendagar till framför mig, med show alla dagarna!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Nu börjar Globen-äventyret!

Av Märit Olofsson Näss - 26 november, 2013 | 1 kommentarer

En dröm kommer i veckan att gå i uppfyllelse! Jag ska vara med och rida på Stockholm International Horse Show!!! Inte riktigt på det sättet som jag drömt från början, dvs att få tävla, men jag ska vara med i ett show-nummer! Jag, Eva Ulf, Martin Ågevall och Pelle Duvefeldt ska vara med att rida i invigningsnumret där Wiveca Schenholm ska sjunga, alla till häst.

Bild till blogginlägg


På torsdag kör vi vårt första framträdande!

Så i kväll ska allt packas för 5 dagars vistelse på Globen! Strolchi kommer att bo där från och med imorgon, då vi ska köra ett genrep. Morgondagen toppas sedan med Ryttargala på Berns för mig och Katarina. Sedan kommer jag att rida på föreställningarna torsdag kväll, fredag kväll, lördag matiné och söndag kväll!
Utöver det så ska jag även vara på min sponsors, Volkswagens, VIP-kväll på lördag!

Bild till blogginlägg


Sort TACK Volkswagen Stockholm för alla nya sponsorprylar inför Globen!

Fem mycket spännande och roliga dagar i mitt liv startar i morgon. Nu köööör vi 🙂

Bild till blogginlägg


Härliga lilla Strolchi blir min partner på Globen-äventyret!

Kategorier
Ej kategoriserad

Hollandsresa!

Av Märit Olofsson Näss - 18 november, 2013 | 0 kommentarer

Helgen som gick har jag spenderat i Holland och hälsat på fina Dortmund som ju står på försäljning hos Stal de Craecken. Mitt resesällskap var Dortens ägare Birger och hans sambo Åsa. Vilken härlig helg vi haft! Vi flög med KLM lördag förmiddag och kom hem igen tidig eftermiddag igår (söndag).

Bild till blogginlägg


Mysigt med solarie, tyckter Dorten!

Bild till blogginlägg


Gårdsplan och stall hos Stal de Craecken. I dörröppningen syns Egbert!

Dorten mådde verkligen som en prins i Egbert Kraaks goda omvårdnad och mår hur bra som helst! En av Egberts beridare visade upp Dorten för oss och han trivas toppen! Han är verkligen härligt okomplicerad Dorten, go och glad och arbetsvillig i alla lägen!

Bild till blogginlägg


Härligt återseende!!!

På hemmafronten:

Bild till blogginlägg


Musse och Mimmi har gjort sig hemmastadda i vår sadelkammare 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Musse och Mimmi

Av Märit Olofsson Näss - 10 november, 2013 | 0 kommentarer

Nu har Miras och Linas efterlängtade kattungar äntligen flyttat hem! De är våra nya stallkatter och heter Musse och Mimmi, döpta av sina ägarinnor. Musse är gul och Miras katt, Mimmi är grå och Linas kelgris! Behöver väl inte nämna att barnen spenderat väldigt mycket tid i stallet denna helg… 🙂

Bild till blogginlägg


Lina med Mimmi och Misa med Musse! Mycket gos med kattungarna!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dortmund!

Av Märit Olofsson Näss - 6 november, 2013 | 0 kommentarer

Innan Dortmund åkte till Holland så passade vi på att ta massor av fina proffs-fotografier på honom! Det var den superduktiga fotografen Ewa Ekfeldt som förevigade oss på kort och jag måste säga att jag är mer än nöjd med resultatet!

Här finnsmer att se av Ews arbeten:
Fotograf Ewa Ekfeldt Här är superfina, underbara och älskade Dortmund från vår fotosession 20 oktober 2013:

Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Återigen ett stort tack till Ewa för fantastiska foton!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Det går bra nu!

Av Märit Olofsson Näss - 3 november, 2013 | 0 kommentarer

Strolchi var återigen fantastiskt fin i Enköping, denna dagen var klassen St Georges. Lite detaljer att putsa på, men över lag en härligt fin ritt med en fantastisk ridkänsla! Vi fick 69,8% och vann därmed dagens klass!!!

Bild till blogginlägg


Seger i sänsongsavslutningen 2013!

Vilken framgångsrik helg det blev i Enköping, 2:a i Int 1 igår (69,4%) och som sagt 1:a i dagens St Georges!!! Vad månne detta bli med lite mer styrka & rutin, då Strolchi bara är 7 år ännu…?

Bild till blogginlägg


Fint seger-skritt-täcke från Agria

Alltså, det här var sista tävlingen för året, men vi blickar fram emot att vara med i 4 st show-inslag på Globen första advent. Åh, vad skoj det ska bli 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi fortsätter övertyga!

Av Märit Olofsson Näss - 2 november, 2013 | 0 kommentarer

Han är en fatastisk häst, ”min” lilla gummiboll Strolchi! Han är den bästa danspartner man kan ha! Idag gav vi oss på vår andra Intermediare 1 i karriären, på den traditionella novemberdressyren i Enköping.
Vi fick till ett riktigt bra program idag! Strolchi var verkligen med på noterna, och frånsett ett par småmissar, så gick han detta som han inte gjort annat. Men åh, så trött han var efter ritten! Härligt att han bjuder så på sig själv på banan och verkligen ger allt!

Bild till blogginlägg

Vi fick fina 69,7% och domarna var jämna på oss. Med det kom vi 2:a i det 33 ekipage stora startfälltet, där konkurrensen var stenhård! Och han är ändå bara 7 år… Detta kommer bli så bra! Gillade en av domarnas slutkommentarer om vår ritt idag: ”Man blir lite glad”!!!
Nu laddar vi för St Georges i morgon, blir en tidig morgon då jag startar redan kl 9:10!

Godnatt 🙂