Kategorier
Okategoriserade

Dressage Power finalhelg i Linköping!

Av Märit Olofsson Näss - 29 oktober, 2023 | 0 kommentarer

Denna helg har jag och Jessica spenderat i Linköping för semifinaler & finaler i Dressage Powers cuper: Grand Prix Tour (Strolchi) och Future Stars (Gnistan).

Tävlandet inleddes i fredags med en St Georges för Gnistan. Han var superduktig på den extremt svåra och prövande arenan och vi tog oss igenom programmet på ett avspänt och lösgjort sätt! Kanske lite för ”coolt” så att domarna tyckte att det var lite för lite energi, då procenten landade på 67,1 och betydligt lägre än vad jag trodde.

Vi fick med det med oss en fin 3:e placering och en fin inledning på tävlandet!

Igår var det så dags för semifinaler! Gnistan gick ännu en St Georges och nu taggade jag upp honom ett ”snäpp” till för att satsa mot final (8 av 18 ekipage går till final). Jag tycker att Gnistan var jättefin, mer energi och tryck under hovarna! Tyvärr en snöplig miss i ett galoppombyte efter första piruetten och jag fick inte riktigt till trycket i den ökade skritten.

Fina Gnistan tog den imponerandemiljön på ett coolt och vuxet sätt!
Bara denna extremt stora digitala skärm skrämmer slag på många hästar!

65,5% och en 13.e plats var ju inte vad jag hade i sikte, då jag var på jakt efter en finalplats, men om bara inte ”OM” varit och jag ridit prickfritt så! Fast lite så är det ju för oss alla, det gäller att få till det vid rätt tillfälle. Detta var dessutom ett av de starkaste startfälten i Future Stars någonsin enlig Dressage Power själva!
Nu laddar Gnistan om för att gå Jönköping Young Horses på Elmia nästa helg!

Strochi känner på banan!

Strolchi fick sedan avsluta lördagen med att starta Grand Prix vid middagstid (20:15). Det är ju som sagt ingen enkel arena att rida på och jag fick jobba rätt hårt ritten igenom, men det såg nog betydligt bättre ut än det kändes! En oturlig miss i ”ettorna” drog ner procenten en del som landade på 63,4 och en 15:e plats bland 17 startande. Det var även i denna klass otroligt tight i resultatlistan & många duktiga ekipage med. Hade vi haft bara 2% till hade vi avancerat till plats 9 och en finalbiljett!

Pusskalas med bästa ”Bollen” i stallet

Återigen alltså lite snöpligt och inte helt som jag tänkt mig eller hoppats, men såhär dagen efter så har besvikelsen lagt sig & jag kan uppskatta de bra delarna i mina ritter och satsa vidare mot nya mål & tävlingar!

Fina rosetter med hem från helgen!

Lite fler fina bilder från helgen:

Kategorier
Okategoriserade

Strolchi GP-tvåa i Enköping!

Av Märit Olofsson Näss - 22 oktober, 2023 | 0 kommentarer

Idag var jag & Strolchi i Enköping för att starta Grand Prix för unga hästar. Det var för oss en ”debut” då detta program kommit till ganska nyligen och inte skrivs ut så ofta.

Fin men het, 17 år men tände till som en unghäst!!!

Strolchi var galet het och det ”brann” under hovarna rätt ofta plus att de blå trähästarna vid C var superläbbiga! Ovanpå det så fick jag svårt att få honom riktigt framför skänklarna…

Ett par riktiga krascher, bl.a båda piruetterna, bytena i varje och en piaff drog ju ner poängen rejält så tur då att vi gör bra grejer däremellan!

Prisutdelning avsuttet! Grattis till Matilda & Nina som vann och kom 3:a!

64,6% med alla dessa missar känns bra och med mersmak och vi fick även med oss en fin 2:a placering! Bra uppladdning inför nästa veckas start i Dressage Power Grand Prix tour!!!

Igår var Lina & Denver i Katrineholm och debuterade FEI Lagtävlansprogram för ponny. Detta då hon ska rida det programmet på Lag SM med Segersta-laget om två veckor!

Lina och Denver börjar kämpa med de svåraste ponnyklasserna!

Det var väldigt nyttigt och Lina hade fullt upp med att bara komma ihåg programmet! Det blev mycket som blev tok med fel galopp genom många rörelser vilket är väldigt kostsamt… Vi sätter detta på erfarenhetskontot och tränar vidare på allt det svåra!

Snyggaste ekipaget igår, om du frågar mig!
Tack till Jessica för fina bilder!!!
Kategorier
Okategoriserade

Mira tar DM-silver & Lina ett brons!

Av Märit Olofsson Näss - 8 oktober, 2023 | 0 kommentarer

Igår var det dags för Distrikts Mästerskap i Upplandsdistriktet och självklart var vi där för att försöka ”sno” medaljer i ponnyklassen!

Platsen var Tuthammarens Ridcenter och DM avgörs i klassen LA:P1. Först ut var Mira som, trots en ganska spänd Danne, tog sig fint igenom programmet. Inga större misstag alls och den fina procenten 71,3 och såklart var vi jättenöjda med det!

Så stolt över Mira och Lina, vilka prestationer med DM-silver och ”brons”!

Lina startade direkt därefter och det är verkligen så himla roligt att följa Lina & Denvers utveckling just nu. Det går framåt med stormsteg!!! Fortfarande lite svaga skolor, där finns mycket mer att hämta, men ett otroligt fint galopp-program och Lina börjar verkligen hitta formen, korrekthet, vägar och ett bra sätt att visa upp sin ponny på! Resultatet blev fina 67,4%!

Mira med sin hett efterlängtade medalj!!!

Med dessa härliga insatser så tog Mira DM-silver och lyckan var total! Lina kom trea i klassen och därmed på bronsplats, dock delas bara ut medaljer efter antalet placerade och det var bara 2 placerade o dagens klass med 7 startande. Så vi summerar dagen med moralist bronspeng för Lina och en fin silvermedalj för Mira, härligt härligt!!!

Duktiga Lina slår till med personbästa i klassen och ett ”brons”!

Idag följde vi upp tävlandet med en rolig & nyttig programträning på Segersta för duktiga domaren/ tränaren Charles Jonsson. Hela Segerstas elitponnylag var på plats för att vässa formen inför LagSM och träna inför eventet. Både Mira och Lina red igenom FEI Lagtävlansprogram för ponny och gjorde det så bra och fick mycket fina tips av Charles!

Rolig programträning för mina favorit ponny-par idag!

Glada och med fina resultat och mycket fin hjälp summerar vi en härligt hästig helg och roliga erfarenheter!!! Vilket team vi är och så mycket glädje vi delar!

Kategorier
Okategoriserade

Vinst för Mira & Lina med Segestalaget!!!

Av Märit Olofsson Näss - 1 oktober, 2023 | 0 kommentarer

Dags för finalomgången i Elitallsvenskan dressyr för ponny och jag är stolt mamma, uppfödare, tränare, chaufför och hästägare till halva laget!

Duktiga Lina & Denver fick vara med och vinna med laget!

Denna tredje omgång av Elitallsvenskan gick i Gagnef och Lina-Denver samt Mira-Danne var taggade till tusen. Tillsammans med Alma Myrin – Ragnarps Globetrotter & Hanna Lindén Micksäter – Angelo Christiano utgjorde de Segerstas lag.

Pyntade i blågult! Vinst för Mira både individuellt & med laget!

Först ut var Lina som debuterade FEI-klass och även på lång bana (60 m). Det går fort framåt för lina på utvecklingskurvan just nu och de var verkligen jätteduktiga!!! Ett par rejäla missar drog tyvärr ner procenten som landade på 59,3 men här finns det verkligen potential för framtiden!

Mira och Danne gjorde en jättefin & stabil runda, 64,2% och de två vann sin klass (RÅ 16)! Så himla roligt och kul att det lossnat så fint för detta par, även om Danne var väldigt laddad idag!

Alma, Lina, Mira & Hanna, duktigaste gänget!

Både Hanna & Alma levererade superfina rundor och därmed var lagets seger solklar, samt att Segersta vann Elitallsvenskan zon Nord totalt också! Stor lycka i hela teamet!!!

Sååå stolt mamma till dessa tjejer!!!