Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan, svår svår men ändå duktig!

Av Märit Olofsson Näss - 26 september, 2020 | 0 kommentarer

Oj oj, idag hade jag verkligen händerna fulla!

Vi var på Hallsta Ridklubb för att lufta Gnistan i en LB:3 och idag var han inte så lätt att ratta och väldigt ”lättstörd” för utomstående påverkan. Allt från hästar i hagen en bit bort till andra hästar på framridningen, tömning av gödselcontainrar eller bara folk som kom runt en krök fick honom helt ur balans.
Så det blev inte så många varv åt rätt håll på framridningen och mer av hopp, studs och tvärstopp med skruv…

Bild till blogginlägg


Nåt varv på rätt köl fångades på bild!

Väl inne så mötte vi ju en häst när vi kom in i på banan i ridhuset och då tyckte Gnistan att han skulle med ut! Efter lite trasslande så fick jag honom i alla fall framåt och då var det bara att köra på.
Vi kom runt!!! Tjohooo! Jag har ingen aning om hur han var i formen, eller tillräckligt ställd i hörn osv, men han gick runt! Väldigt spänd och en hel del små ryck & skyggningar i farten, men annars kom vi runt felfritt!

Bild till blogginlägg


Nöjda efter ritten!

Vi fick hela 74,5% och det vittnar ju om att han är attans så fin när han går!!! Han är bara inte så lätt att manövrera och vi måste nog träna mer på att tävla då han behöver bli lite tåligare på omgivningar och saker som händer omkring oss.

Bild till blogginlägg

Den fina procenten räckte till en 2:a placering i klassen där det duggade tätt av unghästtalanger och fler GP-ryttares kommande stjärnor! Så roligt att han sköter sig fint på banan då vi får krasch-framridningar, nu måste vi ut mer!

Kategorier
Ej kategoriserad

Mira duktig igen!

Av Märit Olofsson Näss - 20 september, 2020 | 0 kommentarer

Lika bra att köra på, så gårdagens start för Mira & Pashe följdes upp av ännu en LB:1 i Gripen idag. Pashe var rätt spänd och ”tittig” på den stora utebanan och först tänkte han nästan springa hem igen.Duktiga Mira lyckades få honom på andra tankar, och fick till en fin och prickfri runda, men som sagt tyvärr en väldigt spänd ponny…

Bild till blogginlägg


Mina hjärtan!

Jag tror att ritten landade på ca 63,5-64%, men i och med att det var en deltävling i Mats Mellberg cup med mycket ryttarfokus och ”Ride and learn” så fick MIra 6 betyg som bara var på henne och hennes ridning. Hon fick väldigt höga bety och fina lovord och bla en 9:a på sin hand!!!

Bild till blogginlägg


Fin cuprosett och medalj och en glad ryttarinna!

Detta gjorde att poängen blev fina 67,4% och en 3:e plats men snubblande nära 1:an och 2:an. Superskoj och inspirerande och jag har en väldigt nöjd tjej hemma som fått sitt livs första 9:a!

Bild till blogginlägg


Härliga Ginstan, känslan hen ger mig är oslagbar!

Efter detta så var det Gnistans tur att gå en LB:3 på programträning i Hallsta. De hade gömt ett helt gäng spöken i ridhuset, i alla fall om ni frågar Gnistan, men trots det en hel del väldigt fina delar och jag kan ändå rida honom på ett bra och konstruktivt sätt när han blir sådär rädd.

Bild till blogginlägg


På väg! Gnistan behöver tid, men jag kan vänta lääänge på denna superbegåvning!

69% och en väldigt nyttig runda då jag tycker att han är så himla fin att rida, vi ska bara komma över ”spökskräcken”!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga MIra & Pashe!

Av Märit Olofsson Näss - 19 september, 2020 | 0 kommentarer

Alltså, i dag är jag en riktigt stolt ponnymorsa!!!
Mira styrde runt Pasche i LB:1 på Stora Ekeby Ryttarförening på nytt personbästa med 65,2% och kom på 4:e plats (tre placeringar) bland 10 startande ekipage! Det också som enda lilla B-ponny bland de mycket större C-ponnyerna och äldre ryttarna. Strongt gjort!

Bild till blogginlägg


Piggelin-ponny innan arbetet startar!

Jag är verkligen stolt över hur Mira kämpar på, Pashe har varit rätt motvals i veckan, och rider bättre och bättre inne på banan. Hon börjar bli alltmer varm i tävlingsklädseln och kan passa Pashe som är en gammal räv i ”gemet” och vet hur han ska (försöka) smita från jobbet.

Bild till blogginlägg


Bättre och bättre för varje start!

Idag fick de ett par tre ganska kostsamma missar, så de övriga rörelserna satt mycket bättre än tidigare och verkligen kul att procenten blev så hög trots missarna.

Bild till blogginlägg

Nu laddar vi om för ny LB:1 för ”ponnyparet” hos Gripens Ryttarförening i morgon, plus att Gnistan ska gå en programträning i Hallsta!

Kategorier
Ej kategoriserad

SM-GULD!!!!!!!!!!!

Av Märit Olofsson Näss - 6 september, 2020 | 0 kommentarer

Wow, wow, wow!!!! Vi vann SM-guldet i lag med Sällskapet Segersta Sportryttare idag!

Bild till blogginlägg


SM-GULD till Segersta Sportryttare: jag, Mads, Evelina & JEanna!

Alltså, jag tror att detta var mitt 11:e eller 12:e lag-SM som jag red i karriären och jag har tidigare 2 st silvermedaljer och 2 brons, men nu kom äääääntligen guldet! Och det på vackraste tävlingsplatsen, Strömsholm!

Bild till blogginlägg


Härlig känsla på banan idag, nästan lite väl het men sååå duktig min Docka!

Jag var först ut för laget och idag hottade jag på Dockan ordentligt redan på framridningen och satsade för högre procent. Hon var väldigt fin i vår St Georges, framför allt i traven, i galoppen blev hon lite väl het. Jag lyckades hålla ihop det trots allt, med någon miss bara (byte på kortsidan mellan ”serierna”) och vi fick fina 68%. Bra start för laget!!!

Bild till blogginlägg


Så roligt vi haft i teamet hela helgen, sammansvetsade var lagledare Marias kommentar!

Mads red sedan också St Georges på 69,6%, lite små-strul här och där, men åh så fin hans ”Mulle” är. Detta följdes upp av super-Jeanna som red Int 1 och smällde till med hela 77,6% på härliga Astoria!
En stabil runda av Eve – Weihenstephaner med 70% och saken var klar, vi vann och Mads härliga skanderande ”SM-GULD SM-GULD SM-GULD” blev sant. Vi vann faktiskt otroligt stort också, hella 11,5% ner till laget på andra plats 🙂

Bild till blogginlägg


Hur coolt är det inte, guldtäcket!!!

Grattis till silvret Hogsta Dressyrryttare och bronset som Ågesta Ridklubb tog hand om!

Nu blir det lite lugnt med tävlandet ett tag, jag ska bara njuta av min fina guldmedalj lite, innan vi tar nya tag!!!

Bild till blogginlägg


En sista bild bara, njuter verkligen av detta SM-guld och vår härliga helg med Segerstagänget!

Kategorier
Ej kategoriserad

LagSM på Strömsholm!

Av Märit Olofsson Näss - 3 september, 2020 | 0 kommentarer

Nu är första dagen av Lag-SM i Strömsholm avklarad och attans vilken bra dag det blev!!!

Bild till blogginlägg


Fullt fokus med SM-final i sikte. Fina Dockan!

Först ut i mitt lag (Sällskapet Segersta Sportryttare) var jag och Dockan och dessutom först ut av alla startande ryttare. Programmet för dagen var MA:1 och Dockan var verkligen superfin!!! Uppe, lätt, avspänd men ändå med fint tryck och så fin att rida på! Tyvärr snubblade hon till i första piruetten och det blev ett konstigt travsteg bak vilket gjorde att vi bara fick 3-4 på den rörelsen, som dessutom är med koefficient… Men förutom det gick hon som en liten peng och vi fick 67,3% och en fin 4:e placering i den 28 ekipage stora klassen!

Bild till blogginlägg


Obligatoriskt Strömsholmsfoto med det vackra slottet i bakgrunden!

Vår superstar Mads Hendeliowitz var näste man ut för laget med sin fina Milwaukee (Mulle) och vilken superfin ritt han fick till!!! 74,4% och han vann klassen solklart och såg till att laget ligger klart i topp!

Bild till blogginlägg


Fullt fokus även hos Mads som fick till en härligt fin ritt!

I morgon rider Evelina Söderström & Weihenstephaner MA:1 för laget och på lördag så avslutar Jeanna Högberg – Astoria kvalet för vår del. Håll alla tummar för att vi tar oss till finalen (5 lag av 21 går till final) som rids på den vackra GP-banan!

Bild till blogginlägg