Kategorier
Ej kategoriserad

Lady plockar rosetter i Märsta!

Av Märit Olofsson Näss - 18 november, 2018 | 0 kommentarer

I dag smet jag iväg till Märsta efter lunch för att rida en MC:1 på Lady som för en fem veckor sedan åkte hem efter ett par månaders utbildning hos mig. Jag har bara ridit henne någon gång sedan dess, men varit och tränat Ulrika ihop med sin Lady!

Bild till blogginlägg


Poängrekord för mig och Lady i MC:1 med hela 71% idag!

Vi fick till ett fint program med många höjdpunkter, framför allt skolorna blev riktigt bra! Roligt också att Lady börjat visa fina längnigar på banan, då detta tagit lite tid att hitta hos henne. På minuskontot idag blen ev halvdan ryggning och enkla byten. Ingen katastrof, men kan vara så mycket bättre.
Vi fick härligt fina 71% och kom tvåa i klassen efter duktiga Anna Dufva på sin superfina nya stjärna Delli-S. Detta ekipage kommer vi nog att få se mycket fina resultat ifrån framöver 🙂

Bild till blogginlägg


Ladys glada ryttare, Ulrika vann LA och jag kom 2:a i MC!

Vad som var minst lika glädjande idag var att Ulrika red LA:3 på Lady innan mig och kom igenom det väldigt fint med 67% och vann klassen! Känns jättekul att även få ”stå bakom” detta ekipage! Ulrika börjar alltmer förstå mitt system och det fungerar bra för dem då ju jag redan ”skolat in” Lady i detta. Ska bli så roligt att få fortsätta coacha denna duktiga duo!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi 2:a i GP-kür i Sopot!!!

Av Märit Olofsson Näss - 11 november, 2018 | 0 kommentarer

Wiiiihoooooo, vilken fantastisk Strolchi jag har och vilken fantastisk revansch från fredagens GP-trassel:
Vi kom idag tvåa i den internationella Grand Prix küren med fina 69,8%! Jag behöver nog inte beskriva hur lycklig jag är!!!

Bild till blogginlägg


Lycka!!! Tvåa i inernationell Grand Prix kür 🙂

Strolchi var idag så himla fin att rida på och väldigt ”med mig” inne på banan. Visst ett par missar drar ner och jag tryckte inte på fullt ut då jag verkligen ville att han skulle få en fin och harmonisk runda på arenen, men jag hann göra om de missade ”tvåorna” och över lag så var han såååå fin att rida på!

Bild till blogginlägg


Ärevarv och full show från Strolchis sida!

Vi har fått många positiva kommentarer av domarna som ”Very talented and Supernice horse,” det värmer otroligt gott i hjärtat! Framför allt är jag så glad att vi nu hittat tillbaka till den fina harmoniska och glada Strolchi som vill gå på banan och dansa med mig 🙂

Bild till blogginlägg


Vackra Dockan med sin tredje internationella placering på tre starter, nu Int 1 kür!

Tidigare idag så gick den otroligt duktiga, men supertrötta Dockan sin första kür i livet, nämligen en Int 1 kür. Detta var ju dag tre av tävlande för Dockan så jag hade verkligen inte räknat med annat än en trött häst, men som hon kämpade! Inga missar av större betydelse, men det blir ju betydligt mindre uttryck i alla rörelser då musklerna är slut.

Bild till blogginlägg


Full koncentration på väg in för start!

Vi fick fina 67,3% och en härlig 5:e placering med bara knappa 2% upp till vinnaren och hästarna före oss var ju betydligt äldre, starkare och mer rutinerade. Såklart är jag superglad även över denna Dockans prestation!

Bild till blogginlägg


Rosettskörden från mettinget i Sopot, är så glad och tacksam över mina superhästar!

Resan hem kommer gå som en dans nu, vilket otroligt meeting jag haft här i sopot:
Dockan 4:a i St Georges, 3:a i Int 1 och 5:a i Int 1 kür och som kronan på verket Strolchis 2:a placering i GP kür!!!

Stort tack till Hipodrom Sopot för fantastiskt välorganiserade och väl fungerande tävlingar, här är en härlig bild från prisutdelningen i GP kür med placerade, domare, stewards m.fl.

Bild till blogginlägg


Strolchi bland jättehästarna på ca 180 cm och så hela ”crewet” i Sopot!

Jag åker även hem med ett gäng nya vänner från många av europas hörn!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan 3:a i Int 1 i Sopot!!!

Av Märit Olofsson Näss - 10 november, 2018 | 0 kommentarer

No words needed!!!
Lilla fantastiska Quintana gick som en liten peng i dagens internationella Int 1, fick 66,1% och kom trea!

Bild till blogginlägg


Så glad över Dockan och 3:e placeringen i Int 1 idag!

Jag är verkligen bara glad, nöjd, stolt och lycklig över denna fantastiska lilla 7-åring som går in på en internationell arena, i sin andra Int 1 i karriären och levererar en så otroligt fin runda. Klart att det fortfarande är lite svårt, men idag var hon så avspänd, lugn och ”med mig” och ridkänslan helt fantastisk.

Bild till blogginlägg


Dockan har härliga travökningar där vi plockar många fina poäng!

Nu är Dockan ganska trött, så det gäller att ladda om och hitta energi för Int 1 küren i morgon. Ännu en ny ”första gången” 🙂
Strolchi har ledig tävlingsdag idag och joggar bara som ett led i uppladdningen till GP kür i morgon för honom. Blir en rolig kür-söndag för mig!

Bild till blogginlägg


Ärevarvsgalopp i full fart!

Kategorier
Ej kategoriserad

Polen dag 1

Av Märit Olofsson Näss - 9 november, 2018 | 0 kommentarer

Så var dag 1 i Sopot avklarad och det har varit blandad kompott, men dagens största glädjeämne är att Dockan knep en fin 4:e placering i St Georges i sin internationella debut!

Bild till blogginlägg


Finaste Dockan med fin rosett i första internationella starten!

Dockan gör ju sitt första internationella meeting i livet och därtill första gången som vi ska starta tre dagar i rad och därför red jag inte fram så länge för att ha lite krut kvar till söndagens kür. Dockan gjorde ett fantastiskt fint travprogram, men blev alldeles otroligt ”hot hot hot” i galoppen. Därmed missade vi i princip allt i galoppen…. I alla fall kändes det så!
Men oj så väl mottagen Dockan blev av de internationella domarna!!! Travprogrammet var fullproppat med 8:or och trots alla galoppmissar så fick vi helt okej poäng där. Detta gav oss nästan 66% och en riktigt fin fjärdeplacering i stenhård konkurrens. Happy happy!!!

Bild till blogginlägg


När man har varit duktig så får man sola sig i solariet!

Strolchi och Grand Prix. Detta blev tyvärr en tråkig historia då Strolchi fick tungan över bettet i skritten, så jag red 2/3-dels GP med lång tygel och en Strolchi som var okontaktbar och tungan utanför och vinkandes till domarna. Detta var väldigt synd då han aldrig varit så fin på framridningen och fram till detta hände i programmet.
Han fick trots allt väldigt fina poäng och om vi inte hade tvärkrashat båda piruetterna (med koefficient 2) så hade vi varit placerade!

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi på väg in på arenan!

Anledningen att jag inte gick ut var för att få rida küren på söndag vilket vi nu också kvalat in till och då ska vi attans ha tungan rätt i mun!!!

Bild till blogginlägg


Å här stretchar vi frambenet 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

På plats i Sopot med Strolchi och Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 8 november, 2018 | 0 kommentarer

Så var vi på plats på fina Hippodrom Sopot igen för internationella 3-stjärniga dressyrtävlingar. Jag, Jessica, Katarina och Strolchi har denna gång tagit även Dockan med oss. Dags för internationell debut för henne!!!

Bild till blogginlägg


Finaste Dockan på sin första vet-check på internationell tävling! 

Resan har gått superbra. Vi rastade i går eftermiddag i Karlskrona för att sedan ta nattfärjan till Gdynia och komma fram i morse i Sopot. Det är verkligen skönt att ha varit här en gång redan, så vi visste hur vi skulle trassla oss hit genom stan och var allt finns! Hästarna har rest jättebra tillsammans och dagen idag har gått åt till att installera oss, vila upp oss och sedan träning på arenan för båda två.

Bild till blogginlägg


Strolchi i fin outfit från SD Design. Täcke, lindor, kandar och schabrak!

Bild till blogginlägg


Även Dockan klär i SD Design, här i kandar, scabrak och lindor!

Både Strolchi och Dockan känns verkligen superfina och i bra form så det ska bli riktigt roligt att styra in på banan i morgon. Dockan går en St Georges kl 11:30 och Strolchi Grand Prix kl 16. Håll ett par tummar att vår fina form håller i sig!

Bild till blogginlägg


Strolchi så himla fin på dagens arena-träning!

Bild till blogginlägg


Dockan kollar in domarborden!

Bild till blogginlägg


Mys i stallet och någon passar på att stjäla morötter!!!