Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan tar sig!!!

Av Märit Olofsson Näss - 25 april, 2020 | 0 kommentarer

Efter att FEI tagit beslutet att onlietävlingar är ”icke sanktionerade tävling” så har alla de evenemangen arbetats om till programträningar. Dvs utan att resultatlista presenteras eller priser delas ut. Doch får man en bedömning och ett protokoll och det är en välkommen sporre att hålla fokus och träning uppe, samt att för unga hästar (Gnistan) och ryttare (Mira) fortsätta få rutin under tävlingsliknande former. ( Läs om mer om detta här )

Bild till blogginlägg


Programträning idag och Gnistan tar sig verkligen!

Idag var det därför dags för Gnistan att följa med till Gripens Ryttarförening för att gå en LB:2 på en programträning. Det är så nyttigt för denne unga herre att få se nya miljöer, banor och ändå hålla fokus på mig och ta min ridning på banan!

Bild till blogginlägg


Snygga, svarta Gnistan blir mer och mer rutinerad!

Gnistan skötte sig otroligt fint och utöver ett galoppanslag i den andra travlängningen så gick han verkligen superbra! Vi blir mer och mer samspelta för varje ritt och jag lär mig alltmer hur han ska manövreras i en situation som är spänningsskapande.

Bild till blogginlägg


Härliga kommentarer och en riktigt fin procent!

Idag fick han idel lovord av domaren och belönades med hela 74,2%! Såååå roligt att han blir finare och finare för varje gång!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan, Gnistan & Pashe på äventyr!

Av Märit Olofsson Näss - 13 april, 2020 | 0 kommentarer

En hektisk dag med massa häst, programridning & onlinetävlingar är till sist över, puuh!
Dockan och jag startade dagen med att rida vår nya Int 1 kür på Vilsta/Eskilstuna för Lotta Finstorp. Dockan var verkligen superduktig och den nya küren passar henne så fint i både program och musik och nu ska vi bara öva in oss ordentligt på den!
Tyvärr ett litet missförstånd i första galopp-piruetten som blev skritt och så fick jag lågt på ”treorna” med kommentaren räknemiss, fast jag är helt säker på att vi gjodre rätt antal steg! Men men… Så himla glad över 71% trots två låga betyg, bara poäng 7-8 i övrigt i programmet!

Bild till blogginlägg


Dockan i sin paradgren, ökad trav!

Därefter var det Gnistans tur att gå en LB:2 i en Online-tävling ordnad av Ridsportens Innovationer på Instagram. Gnistan var så mjuk och fin att rida och gick ett jättefint program! Han börjar verkligen bli vuxen och visar upp sig bättre för varje gång vi ”tävlar”.
Denna onlinetävling avslutas 14 april och sedan presenteras resultaten den 21 april och då kommer ett domarprotokoll till mig i DM på Insta.

Bild till blogginlägg


Duktiga Gnistan skötte sig jättefint i LB:2!

Sist ut denna dag var Mira med Pashe som red sin LB:1 i DressagePowers OnlineTour. De var så himla duktiga så mammahjärtat svämmade över! Attans så fint Mira har lärt sig att managera Pashe kanonkula och så fint program de fick till i sin LB-debut!!! Programmet är såklart filmat och inskickat till kval nr 1.

Bild till blogginlägg


Mira och Pashe som har en extremt spikrak utvecklingskurva uppåt!

Mira red fram tillsammans med Anna & Agnes Fredriksson (vars mamma Sara äger gård & ridhus där vi tränar) och de två tjejerna filmades också i LB:1 i Onlinetouren. Även de två superduktiga och här blev mitt tränarhjärta riktigt stolt då jag hjälper dem att träna!
Ska bli kul att se hur det går för dessa tre unga dressyrtjejer som redan nu visar sån skicklighet!

Bild till blogginlägg


Hela ponnyligan samlad!

Även Lina passade på att klä upp sig och styra igenom LD:1 med Pashe, även om hon inte är med i någon onlinetävling. Det gick jättefiint och även Lina har börjat lära sig att hantera vår heta Pashe-ponny! Skoj och nyttigt.

Bild till blogginlägg

Lina och Pashe, så snygga ihop!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan ”online-tävlar”

Av Märit Olofsson Näss - 12 april, 2020 | 0 kommentarer

I dessa corona-tider är samhället upp och ner och inget sig riktigt likt (alla tävlingar inställda tom 31/5-20 och sedan kanske ännu längre) men kreativiteten flödar för spännande alternativ.Men vår digitala ålder ger ju en mängd möjligheter, så har nu DressagePower skapat en OnlineTour med tre deltävlingar och sedan en final 31 maj. Efter anmälan ska man sedan filma unikt till varje deltävling och maila in sin ritt och de ekipage med bästa procent i respektive klass får rida finalen.

Så otroligt roligt och innovativt tycker jag och tydligen tyckte DressagePower att det var kul att både jag och Mira deltar så att vi blev frontade på DressagePowers Fb och Insta, här är ett utdrag får det:
”Både jag och Mira tycker att det är ett fantastiskt bra initiativ av DressagePower att skapa en Onlinetour för oss dressyrryttare just nu! Vi har ju tränat mycket, vässat formen och verkligen sett fram emot en härlig vårsäsong på tävlingsbanorna och denna tour ger oss ju en sporre att fortsätta hålla formen och motivationen på topp! Ett roligt och välkommet inslag i den annars rätt dystra verklighet vi lever i nu.
Det ska även bli otroligt roligt för oss att kunna tävla ihop då vi ju filmar oss tillsammans vid ett tillfälle, den möjligheten har vi ju inte i normala fall. Så nu kommer vi inte bara träna utan även tävla och peppa varandra!”

Bild till blogginlägg


Dockan var så duktig idag och poserade även fint efter vår ritt!

Så idag tog jag och Dockan oss till ridhuset ”tvärs över åkern” och filmade vår St Georges för det första kvalet som ska vara inskickat senast 14/4 och sänds som tävling på söndag 19/4 (för info se PressagePower.se ). Dockan är verkligen en riktig stjärna, då hon gick ett jättefint program direkt! Jag värmde ca 30 minuter och hon var så fint avspänd, rund i formen och härlig att rida. Jag styrde sedan in i St Georges och hon gick som en peng. Inga missar, fin och ridbar och med ett härligt ”go”!
Tanken har ju slagit mig att om det inte går så bra, så kan jag ju rida om, men Dockan satte verkligen ”tagning 1” med bravur och jag är så glad över hennes mogna och vuxna sätt hela programmet igenom!

I morgon ska Dockan gå sin nya kür på en Pay and Ride i Eskilstuna och därefter ska Mira debutera LB:1 och filmas och skickar in till OnlineTouren och till sist ska vi filma Gnistan som tävlar i en anna online-tävling (Ridsportens Innovationer)! Fullt upp i hästfabriken alltså, trots att tävlingssäsongen är långtifrån vanlig. Ny rapport kommer i morgon!