Kategorier
Ej kategoriserad

Jack placerar sig igen!

Av Märit Olofsson Näss - 29 juni, 2014 | 0 kommentarer

St Georges-debut för mig och Jack idag i Överby och idag var känslan mycket bättre än i går! Jag red fram ca 25 minuter och banan var mycket lättare då det regnat ordentligt på den inatt. Jag hade därmed väldigt mycket mer energi att rida på, även om han blir lite trött mot slutet.

Bild till blogginlägg


Laddar inför start!

Känslan under ritten var betydligt bättre, han kändes mycket smidigare och mer lösgjord mot igår. Inga större missar i programmet, men han behöver stärkas upp mera för att nå upp i de riktigt höga poängen.
66,2% idag och det är jag väldigt nöjd med!!! Det räckte till en fin 8:e placering i ett väldigt högklassigt startfält.

Bild till blogginlägg


Pölarna på banan bekom inte Jacke alls, här i fin öppna.

Bild till blogginlägg


Vit rosett i vår St Georges-debut känns som en bra start 🙂

Jag fick också väldigt fina domaromdömen som ”Kraftfull häst”, ”Det finns hur mycket som helst i hästen” och ”Kommer bli riktigt bra med mer styrka”. Vi jobbar på och redan nästa helg startar vi MA:1 och St Georges i Mariefred. Där kommer Strolchi att starta St Georges och Int 1. Ska bli kul att åka på meeting med två fina fuxar 🙂

Jag har även testat lite energibooster själv under denna helg och inte bara boostat hästarna. Jag har fått testprodukter från Enervit och tycker att det gav bra resultat! De var även väldigt goda 🙂
Jag ska fortsätta att prova produkterna under en period, kommer säkert väl till pass till helgen med fyra starter i ett varmt ridhus!

Kategorier
Ej kategoriserad

Jacke duktig i vår debut!

Av Märit Olofsson Näss - 28 juni, 2014 | 1 kommentarer

Jag och Jack har idag gjort vår debut på tävlingsbanan tillsammans! Efter erhållen dispens från förbundet för att starta MA så begav vi oss till Överbys årliga sommartävlingar och en MA:1.

Jag fick lite lång framridning och då banan var tung så vart Jack ganska trött på slutet av programmet. Han blev då lite lång och låg i formen, men i övrigt gick programmet riktigt, riktigt bra! Vi har ju bara haft tre veckor på oss att träna ihop oss och med det utgångsläget gick det ju strålande bra! Inga större missförstånd mellan oss och vi fick 65,3% och kom 4:a i klassen!
Det här kommer bli bra när vi tränat ihop oss lite mer 🙂

Bild till blogginlägg


Glada och nöjda efter ritten!

Stort tack till Maya Richthoff och Felicia Nyman för väldigt bra förarbete!
I morgon tar vi oss an en St Georges, även den på Överby!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin fjärdeplats för Walencia

Av Märit Olofsson Näss - 15 juni, 2014 | 0 kommentarer

Trägen vinner heter det ju och Walenzia var otroligt mycket finare i dagens klass i Håbo. Vi tog oss igenom MC:1 utan större misstag och med mycket bättre tryck och ridkänsla än igår. Hon var mer lösgjord och lyssnade mycket bättre på mina hjälper. Vi var helt klart mer samspelta!

Bild till blogginlägg


Walle och jag väntar på vår tur.

Det resulterade i 66,7% och med det placerade vi oss på fjärde plats i klassen! Härligt, härligt! Walenzia åker nu hem till sin ägare Anna Barkfeldt på Lennartsnäs. Hoppas att detta har gett dom en liten knuff i rätt riktning i deras egen tävlingskarriär 🙂

Bild till blogginlägg


Glad Anna poserar med Walenzias rosettskörd för helgen!

Kategorier
Ej kategoriserad

Placeringar på Håbotävlingen!

Av Märit Olofsson Näss - 14 juni, 2014 | 0 kommentarer

Det var många år sedan jag var på Håbo Ridklubbs sommarmeeting, men nu var det åter dags! Jag startade idag två hästar som jag inte brukar tävla, i klasser jag inte brukar starta och båda är ston! Dagen har alltså bjudit på många ovanligheter 🙂

5-åriga Felicia (e Damino SD – Campari M) som har bara gjort ett fåtal starter tidigare i sitt liv fick gå LB:3. Jag har ridit henne varannan helg sedan i januari, men vi har inte direkt tränat ihjäl oss… Vi startade bland de första kl 8:20 i morse och fick till en riktigt fin ritt. Hon var lite spänd och nervös och då blev det svårt att stå still i halterna, men i övrigt väldigt duktig! Lyssnade bra och var ”med mig” på ett fint sätt. Hon kommer att bli riktigt fin med lite mer rutin och en bra tävlingspartner till sin ägare Nathalie Borin!
Procenten blev 67,7 och vi vann klassen som hade hela 37 startande!

Bild till blogginlägg


Snyggt med blå-gul rosett till svart häst 🙂

Nästa klass var en LA:3 och här startade jag Walenzia (7 år e: Lanskoy) som ägs av min elev Anna Barkfeldt. Walencia har stått hos mig hela veckan för att vi skulle få lite tid att trimma ihop oss. Walle har ganska (läs väldigt!) hett humör och har mestadels varit arg hela veckan och protesterat en hel del… Så min plan idag var att bara få en okej runda med inte alltför många utbrott. Det gick faktiskt enligt plan! Hon var cool och fin att rida på banan, men vi fick säkert 4-5 rätt stora missar. Trots det 64,9% och en 6:e placering av 27 startande!

Bild till blogginlägg


Walle poserar med sin rosett!

Nya tag i morgon igen, då Walenzia  startar MC:1. På´t igen bara 🙂

 

Kategorier
Ej kategoriserad

Så mycket bättre!

Av Märit Olofsson Näss - 6 juni, 2014 | 0 kommentarer

Idag var energin och känslan tillbaka igen! Strolchi var åter sig själv, mjuk fin och framförallt med mycket bättre energi. Idag red jag bara fram ca 15-20 minuter och koncentrerade mig mest på att Strolchi skulle vara ”framför mina skänklar”. Idag hade jag mycket mer tryck inne på banan och därmed blir ju uttrycket ett helt annat!

Bild till blogginlägg


Poängen blev väldigt mycket bättre också, 68,64% och med det tog vi en fin andraplacering!!!
Stort tack till Bo Jenå för hjälpen på framridningen 🙂

Bild till blogginlägg


Glatt gäng med stor fin rosett!

Härligt att vi fortsätter hålla en så hög och jämn nivå och Strolchi har nu placerat sig i alla årets starter! Bara att njuta och ”go with the flow!
Nu väntar lite välförtjänt tävlingsvila för Strolchi, vi siktar på att åka till Mariefred om 1 månad igen. 

Bild till blogginlägg


Hela gänget vid lunchbordet.

Bild till blogginlägg


Nu firar vi nationaldagen och de fina placeringarna på Strömsholm!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strömsholmsplacering och Cpt Jack Sparrow flyttar in!

Av Märit Olofsson Näss - 5 juni, 2014 | 0 kommentarer

En tredjeplats i St Georges på Strömsholmstävlingen blev dagens resultat och det är jag väldigt nöjd med! Strolchi var rätt trött i värmen idag och vår framridning blev nog i längsta laget och därmed var ”bensinen” slut när vi kom in på banan. Han var väldigt duktig och tog i fast han var väldigt trött och inga missar alls och kämpade väl, men det lilla extra fattades idag. Han är en härlig kämpe, lilla Strolchi och vi fick 67,0% och därmed en fin 3:e placering i hård konkurrens!

Bild till blogginlägg


Strolchi passar fint i gul rosett också!

Bild till blogginlägg


Mira provade mina ridstövler, lite väl stora kanske…?

Alldeles nyss så klev Cpt Jack Sparrow av trailern och klev in i mitt stall. Han är 10 år e: Rubinrot – Aerline H och ägs av Maria Richthoff. Han är redan placerad i St Georges nationellt och gör alla rörelser för Grand Prix.
Ska bli väldigt kul att jobba med denna fina kille 🙂

Bild till blogginlägg