Kategorier
Okategoriserade

Gnistan fortsätter vinna & snöplig lagavslutning

Av Märit Olofsson Näss - 4 september, 2022 | 2 kommentarer

Som startnummer 1 kl 8 i morse så styrde jag & Gnistan in i vår debut i MB:4. Detta gick superfint, trots en minst sagt rörig framridning då unghästarna vimsade runt samtidigt för att gå kval på banan intill. Lägg till det att unghästen som gick exakt samtidig som oss på banan intill hoppade ut två gånger och med tillhörande skutt och bock!

Triss i segrar för Gnistan denna helg!

Jag är superstolt över Gnistan som trots detta höll sig i skinnet och gick ett prickfritt program med fint tryck och bra energi. Vi fick hela 71,8% och vann nu vår tredje start denna helg! Som han levererar just nu, ett bra flyt som jag hoppas kunna konservera!

Efter detta var det dags för final i Lag-SM och först ut för vårt Segersta-lag Sara & Robban som idag snäppte upp sig ordentligt (St Georges) och fick 66,3%!

Solsken och grönska och en fin ritt idag!

Dockan och jag ut som andraryttare i laget och även vi i St Georges. Idag var Dockan betydligt lugnare och mer avspänd och vi fick till ett riktigt bra program. Inga direkta misstag men lite safeade jag och tog inga onödiga risker. Vi fick fina 66,9% och vi var nu uppe på 4:e plats med laget med två ryttare per lag i resultatlistan!

Duktig Docka idag och som vanligt fina travökningar!

Sist ut Lotta & X-Cilent som gjorde en superfin uppvisning! Tyvärr hade ”Kexet” ett lite bett-tryck efter ritten, troligtvis då han snubblade i en travökning, och blev uteslutna. Sååååå tråkigt då hennes fina poäng hade gett oss en bronsplats…. Men sån är sporten, så lätt hänt och kan drabba oss alla.

Som avslutning på detta trassel sitter jag nu och bloggar från en grusparkering utanför Örebro med punka på ett bakdäck…. J-kla *******

Väljer nu att fokusera de bra sakerna från helgen, Gnistans fina hattrick på härligt höga procent!!!

Alltid lite speciellt att vinna!

Kategorier
Okategoriserade

Seger för Gnistan & finalplats för SM-laget!

Av Märit Olofsson Näss - 3 september, 2022 | 0 kommentarer

Idag hade jag en ganska het Gnista på framridningen och det var farligt nära ”överslag i hjärnkontoret” på slutet. Väl inne på banan var han dock väldigt framme och fin och vi fick till ett riktigt bra program!

Så fin på banan idag!!!

69,5% gav oss segern och jag är så glad över att jag lyckas hålla honom så lagom tempererad i denna stora och lite röriga miljö.

Ännu en vinst för Gnistan!
Till och med ”farliga hörnan” från gårdagen var okej idag!

I morgon debuterar vi MB:4, håll en tumme för oss!

Dockan gick St Georges för laget idag. Vi fick till ett superfint travprogram men sedan trasslade det rejält i galoppen… Trots det 65,3% vilket känns som en fin lägsta nivå trots allt.

Flygande Dockan! Vilket travprogram vi fick till idag!

I mitt lag red Sara MA:1 på 64,6% och Lotta Int 1 på 69,1 och vi kom därmed 5:a i kvalet och blev ett av nio lag till final!

Tjohooo, i morgon rider vi final igen!

Så fin tävlingsplats, Grevagården! Dockan från gårdagens träning.

Segerstas lag 2 med Amanda Axtelius, Stephanie Linde & Karin Engström var superduktiga och knep en fin 8:e plats. Tyvärr får varje klubb bara ha ett lag till final, så de får inte rida i morgon, men tänk vad coolt att Segersta egentligen har två final-lag!!!

Kategorier
Okategoriserade

Gnistan vinner & dags för Lag-SM!

Av Märit Olofsson Näss - 2 september, 2022 | 0 kommentarer

Tidigt i morse gav vi oss iväg till Grevagården för att delta i LagS-M med Segersta-laget.

Denna resa gör jag & Jessica med Dockan som ska gå i SM-laget, Gnistan som ska gå MB-klasser och Lexi som är vår maskot!

Duktig på en lite rörig framridning med mycket runt omkring banan.
Fin i programmet och jag är glad för det sätt vi kom runt på!

Efter en kort vila vid framkomsten så var det dags för Gnistan att visa upp sig i en MB:1 och för första gången så fick han gå in på banan utan att vi visat den innan. Inte helt lätt då jag i en hörna fick 2 tvärstopp & full fart bakåt innan startsignal. När jag väl kom igång i programmet så lyckades jag trycka honom genom ”krokodilhörnan” och själva uppvisningen gick riktigt bra!

Full galopp!

Domarens kommentar sammanfattar programmet väl: ”inte helt avspänd, men väl parerat” och med procenten 71,4 så vann vi klassen!

Kul att stå överst på prispallen, sen fick jag galoppera ärevarv!!!

Jag är ändå så glad för att lärt mig honom så pass bra att jag hanterade situationen så att han blev trygg och kom runt fint efter kraschen i inledningen. Nu kör vi på med MB:2 i morgon!

Gnistan fick ta emot priset i boxen, då prisutdelningen var avsutten!

I morgon är det också dags för Dockan att gå in i tävlingen, då LagSM-kvalet drar igång. Jag och Dockan tävlar i lag med Charlotta Lundblad – X-Cilent och Sara Grönvall – Robert De Niro och vi var alla tre med i laget som vann SM-guldet förra året. Ska bli roligt att göra ännu ett Lag-SM med bästa Segerstagänget!