Kategorier
Ej kategoriserad

Norea och Cosby visar framfötterna

Av Märit Olofsson Näss - 29 augusti, 2010 | 0 kommentarer

Idag har Norea och Cosby varit i Vallentuna och tävlat med stor framgång! De tog en 2:a placering i LA:6 på 68% och en 5:e placering i MB:4 med 64%. Supergrattis! Procenten i MB:4 betyder att de klarat av ett kval till JSM 2011 (de behöver ett till resultat över 64% i MB) och även ett första kval till MA-klass. Det är så kul att det går så bra för min ”gamla” häst med sin nya, unga ryttarinna! De var hos mig och trimmade i fredags och det såg så bra ut, så jag förstår verkligen dagens framgångar. Jag känner mig lite som en stolt mamma till ekipaget 🙂

Jag och familjen har tillbringat helgen hos vår goda vän Magnus i Norrtälje. Det var kräftskiva med sång och nattsudd, god mat, supertrevligt sällskap, båttur, badtunna och massa roligheter under två dagar. Tack Magnus för ett jättebra initiativ!

Nu väntar en fullmatad vecka med bla C-körkorts teori, träning för Lars Andersson, middag med NCC-kollegorna, träning av 4-åringarna (Billy & Stollen) inför 4-års championatet, träning av Zky och Dorten inför meeting i Sundsvall nästa helg…… Pust, bara att köra på!

Kategorier
Ej kategoriserad

Super-träning för Bo Jenå!

Av Märit Olofsson Näss - 23 augusti, 2010 | 0 kommentarer

Idag har jag och Dortmund varit på Lejondal och tränat för Bo Jenå. Och vilken super-lektion vi fick! Bosse var jätteinspirerad (och jag med, kanske beroende på att vi båda varit på SM i Strömsholm i helgen) så han var på mig som attan. Dortmund tar träning allt bättre i takt med att han blir starkare och han gick verkligen superfint idag 🙂
Vilka travökningar!!! Nu verkar han börja förstå vad vi vill med piaff och en viss tendens till passage kan också anas. Som vanligt så var han jätteduktig i galoppen. Oh, så kul vi haft idag!
Kul också att Norea och Cosby fick en plats på träningen, precis före mig, så jag hann se lite av dem också. De var så dukltiga!

I helgen var vi som sagt på Strömsholm och såg SM i dressyr. Grattis Tinne och Favourit som vann i stor stil! Jag tyckte såklart att hon red allra bäst, men så är hon ju min tränare sedan snart 20 år. Minna har fått Larina Höm jättefin och de kom tvåa, dessa två ekipage var i en klass för sig. En personlig liten favorit hos mig (förutom Tinne och Minna) var Mattias Jansson och hans Don Dorn, de förtjänade bättre än sin 7:e plats tyckte jag.

Kategorier
Ej kategoriserad

Besök från Holland

Av Märit Olofsson Näss - 19 augusti, 2010 | 0 kommentarer

Gårdagen var en dag helt i hästens tecken, men dock utan att jag satt i sadeln en enda gång! Mr Egbert Kraak, som jag brukar förmedla hästar till i Holland anlände kl 9 till Arlanda och sedan var vi runt och tittade på totalt ca 15 hästar. Egbert driver ett försäljningsstall i närheten av Amsterdam och är i ständigt behov av välutbildade dressyrhästar till sina kunder världen över. Vi har jobbat ihop i ca 8 år nu och totalt har ett 15-tal hästar hittat nya ägare genom vårt samarbete.
I går började vi med att besöka Anna Haags superfina anläggning i Ledingenäs, sedan var vi hos Mads Hendeliowitz och Jeanna Högberg på fina Segesta och sist besökte vi Kristian von Krusenstierna på Ågesta, som håller på att bli en supermodern ny anläggning! Ett stort TACK för att vi fick hålla visningar på dessa toppenfina anläggningar och TACK även till er som visade era hästar! Vi hade verkligen en bra dag och troligen kommer ett par hästar att åka söderut efter denna visning!

Kategorier
Ej kategoriserad

Semesteravslutning i Linköping

Av Märit Olofsson Näss - 16 augusti, 2010 | 0 kommentarer

I fredags packade vi vår bil full och styrde söderut, hela familjen. Vi åkte först till Sörsjöns camping som ligger lite utanför Norrköping, där vi hyrt en liten gullig stuga. Stället är helt fantastiskt vackert vid en sjö, med äventyrspark, glasskiosk och diverse aktiviteter. Vi kom ner på eftermiddagen och hyrde en båt och rodde drag och kastade. Tyvärr ingen fisk som gillade vårt drag… Men både Mira och Lina uppskattade denna aktivitet skarpt! Sedan grillade vi utanför stugan, drack gott vin, åt kex med ost och myste tills det blev mörkt och läggdax!
Lördagen ägnades åt födelsedagskalas!!! Vi var på ett ställe i Linghem utanför Linköping, där Hans kamrater Ylva och Anders (sedan Hans studietid i Linköping) ställde till med 75-års kalas (35+40). Partajet började 12 med lunch och fortsatte med musikunderhållning, fika och en trollkarl/akrobat. Den sistnämnda var Miras stora favorit under dagen, hon var helt fascinerad. Efter detta stora barnkalas var det grillning med Hasse och Angela och deras lille son Eliott som vi bodde hos. Supertrevligt och gott! Tack för gästfriheten!
Så på söndagen tog vi oss hemmåt men med ett par stopp på vägen såklart. Först på Cloettas godisförsäljning 🙂 Oj vad billigt och vad mycket godis vi fick med oss! Sedan stannade vi i Nyköping där Cosby och Norea tävlade. De var duktiga, men lite missförstånd drog ner poängen…. Men det kommer att bli bra när de lärt känna varandra, här finns potential!
Idag är det riktig vardag igen. Hans jobbar och jag har ridit på förmiddagen, tack vare Sussis hjälp med Mira och Lina! Och attans vad fina hästarna var idag, båda två. Jättekul att komma hem till två sådana prinsar 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Lars-träning och löshoppning

Av Märit Olofsson Näss - 12 augusti, 2010 | 0 kommentarer

I tisdags eftermiddag-kväll var det full rulle i stallet och ridhuset. Det var dax för träning för Lars Andersson igen och jag red både Zky och Dortmund. Båda var duktiga och Lars var riktigt på, så jag fick verkligen rida och två jättebra lektioner! Riktigt kul var det och båda hästarna blev jättefina! Tack Sussi, som värmde Dorten och tog hand om Zky efter och Katarina som tog hand om Mira och Lina för all hjälp 🙂 Kul oxå att Birger och Birgitta kom på besök och tittade på sin Dortmund när vi tränade.
Efter det som kom Jessica med Stollen (den fin-fina 4-åringen) och vi trimmade lite. Vilken härlig häst-kväll!

Igår fick de vila efter super-lektionerna i tisdags och idag har både Zky och Dortmund fått löshoppa. De är så duktiga! Vet vad de ska göra, galopperar som på räls och är jätteglada att få hoppa lite! Zky är en riktig talang, superförsiktig och som en gummiboll. Dortmund har blivit riktigt bra på detta oxå och använder ryggen bättre och bättre. Bra för dressyrkusarna med lite oväxling och framförallt tycker de att det är så himla kul!!!

I kväll kommer Cosby på besök och jag ska rida lite. Har suttit på honom ett par gånger nu efter att han flyttade till Norea och det är så kul, för han är så fin! Är härligt att rida honom och man blir så glad av det. Kul att det blev så bra, Norea rider honom så fint, tycker så mycket om honom och han har det så bra 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Inställt….

Av Märit Olofsson Näss - 8 augusti, 2010 | 0 kommentarer

Uppvisningen som jag & Eva Ulf skulle rida på Stockholm Equestrian Games är inställd. Då det regnat så mycket igår så fick en klass flyttas till idag, plus att man inte kan rida på gröna banan utan alla klasser går på sandbanorna så hinner man inte ha något pausinslag. Så kan det gå…. Nu har vi en hel ”tom” dag att fylla!

Kategorier
Ej kategoriserad

Skansen

Av Märit Olofsson Näss - 7 augusti, 2010 | 0 kommentarer

Igår (fredag) var vi på Skansen och roade oss, hela ”klanen”! Det var jag, Hans, Mira & Lina och så min Mor och Far och även min bror Pelle med sambo Malin och deras lilla son Marcus. Vi hade verkligen en toppendag! Mira åkte karuseller, gungor, bilar och allt som tjusar magen på Galejan, hon hade verkligen så kul 🙂
Även lilla Marcus och Lina fick åka med på bil-tåget!
Vi åt en god lunch på restaurangen vid Allsångs-scenen (tack för den Mor & Far) och sedan tittade vi på massa djur: älg, varg, utter mm. mm. Och bland alla dessa djur så gillade nog Mira änderna och gässen bäst och hon matade dem med massa kex!
Trötta, glada och nöjda kom vi hem och hade bara en skön hemmakväll efter det. Tack Sussi som tog had om Zky och Dorten!

Ikväll är det kräftskiva och födelsedagsfest hos min Mor, Katarina. Vi blir massa folk (hela tjocka släkten!) i hennes lilla hus, mysigt!
I morgon ska jag och Eva Ulf rida en uppvisning på Stockholm Equestrian Games på Ryttarstadion. Det ska visas dressyr i en paus, så vi ska vara pausfåglar!

Kategorier
Ej kategoriserad

Stollen

Av Märit Olofsson Näss - 4 augusti, 2010 | 0 kommentarer

Idag har Frank (kollega på NCC) och hans dotter Jessica varit hos mig med Stollen! Eller Strolchi som han egentligen heter. Det är deras jättefina tyska 4-åring som jag har förmånen att rida på med jämna mellanrum. Vi har nu bestämt att jag ska visa honom på 4-års championatet i Enköping. Ska bli så kul, för Stolen är en super-rörlig, söt och känslig häst! Jag gillar den verkligen 🙂
På 4-års ska även vackra Billy vara med och visa upp sig, så nu har jag två fina tyska fuxar att visa upp!

Har sedan haft en toppenkväll med en supergod middag, rökt rådjur, potatisgratäng och sallad. Och så ett glas rödvin! Mira var på ett toppenhumör, så vi har busat som attan, alla fyra, hon, jag, Lina och Hans! Nu börjar det bli dax att sova, tjejerna har redan slocknat…. Go”natt!

Kategorier
Ej kategoriserad

Lag-SM på Ericsberg

Av Märit Olofsson Näss - 3 augusti, 2010 | 0 kommentarer

Efter att förra onsdagen ha tagit oss igenom det som jag och min Mor kallar årets värsta dag, dvs den årliga stallspolingen (!) så styrde vi kosan mot vackra Ericsberg utanför Katrineholm & årets upplaga av Lag-SM i dressyr! Jag tävlar för Djursholm och i år hade vi ett lag med, bestående av Eva Ulf-Fink, Sara Rubin-Di Angelo och så jag på Dortmund. Fredagen inleddes med Int 1, sedan MA:1 på lördagen och så St Georges på söndagen.

Dortmund inledde Int 1 med att vara ganska spänd och blev då lite låg i formen och inte så flashig som han kan vara. Ovanpå detta så kraschade vi hans paradnummer, den ökade traven…. Knappa 64% blev resultatet och vi kan definitivt bättre! I MA:1 var det vår tur att göra laginsatsen och jag var laddad till tusen! Tyvärr var Dortmund rätt trött och det jag tryckte på kom liksom inte ut, 64,2% trots detta. Då varken Eva (62,9%) eller jag levde upp till våra vanliga goda resultat (men Sara och Di Angelo var duktiga med 65,4%) så blev laget 6:a och första utanför final…..
Eftersom Dorten tävlat rätt mycket i år & kändes trött så avstod vi söndagens klass och nu ska han hem och få vila lite.

Zky inledde meetinget med att vara spänd som en stålfjäder och vi missade en hel del rörelser i Int 1. Dock prickade jag exakt samma procent på honom som på Dorten, det i sig kan väl kallas skickligt?!?!
Lördagens MA:1 där vi startade 8.08 på morgonen (gäsp) blev klart bättre! Inga direkta missar, något mindre spänd, men han gnäggade hysteriskt ett par gånger och det drar ju ner. 64.88% och vi var på rätt väg i alla fall. Så i söndagens St Georges så kom äntligen känslan jag väntat så på! Han var avspänd (i alla fall med Zky´s mått mätt), han andades på banan och han var med mig. 65,7% och en härlig 4:e plats i hård konkurrens!

Helgen var helt fantastisk! Jättefin slottsmiljö, bra tävlingsbanor och arrangemang, jättegoda middagar och roliga ryttarfester och bra kring-arrangemang. Mira gillade ponnyridningen skarpt och hon har numera även travat på shettisen Batman 🙂
Vi bodde även toppenbra i en stuga på Ericsberg.
Stort grattis till Stävie Ryttarförening med Pernilla André, Mia och Ebba von Essen som vann lag-SM i stor stil!
Grattis ocks Jill & Heaven som vann GP-kür på 71,5%, vilket program och vilken rolig och bra musik!