Kategorier
Ej kategoriserad

Händelserik vecka toppad med ett magiskt bröllop!

Av Märit Olofsson Näss - 31 augusti, 2014 | 0 kommentarer

Nu har jag avverkat ännu en sådan där extremt händelserik, intensiv och väldigt rolig vecka!
Jag hade barnen måndag till torsdag morgon, då jag och Hans har haft en ”bytesvecka”. Lite feber och VAB i början av veckan men den fortsatte med att Mira red sin allra första lektion på ridskola! Järfälla Ridcenter, där även jag började på ridskola i samma ålder som Mira kommer vi nu att besöka en till två gånger på ”mina” veckor! Mira tyckte det var jättekul och hon hade turen att få sin älskade Smurfan för denna premiär!!!

Bild till blogginlägg


Mira och Smurfan på väg till sin första lektion tillsammans!

Vi hann också med att fiska kräftor i Lejondalssjön. Det gillade barnen väldigt mycket. Spännande att ta upp burarna och se vad som krupit i och Mira och Lina turades om att fånga flöten och slänga i burar! 57 st kräftor blev kvällens resultat, men då tog vi bara upp två gånger och fiskade inte under natten.

Bild till blogginlägg


På kräftjakt!

Bild till blogginlägg


Mysigt att somna under bar himmel! Barnen åkte hem sovandes i båten 🙂

Veckoslutet har jag spenderat med familj släkt och vänner i Göteborg! Det var dags för min kusins dotter Frida att gifta sig med sin Anders!!! Vilket fantastiskt bröllop det blev i Askims kyrka! Vigseln var vacker och stämningsfull och många trårar fälldes i kyrkan. Frida och Anders är så otroligt vackra ihop och strålade verkligen! Detta följdes sedan av väldigt rolig och lyckad bröllopsfest med fina tal, gyckel och upptåg och såklart en massa dans 🙂

Tack Frida och Anders för att jag fick vara med på er stora dag och jag önskar er all lycka tillsammans!

Bild till blogginlägg


Jag, far och mor utanför kyrkan.

Bild till blogginlägg


Kyssen!!!

Bild till blogginlägg


Glada bröllopsgäster!

Bild till blogginlägg


Och så den fantastiska tårtan!!!

Efter hemkomst från festligheterna i Göteborg vid lunch idag så har tjejerna kommit till mig igen. Härligt att få krama dom så snart igen! Vi åkte direkt till Enköping för att jag skulle visa 4-åriga Africa P på 4-års championatet (Breeders).
Jag har ridit Africa under våren och hon är en ganska behändig, söt och rörlig liten häst. Hon blev idag tyvärr alltför spänd med många skutt, hopp och kast som följd. Hon visade sig inte alls så fint som hon kan och spänningarna drar ju ner alla betyg. 63,1% blev det och en erfarenhet rikare.
Jag tror hon kommer bli fin när hon fått mer rutin och kan slappna av inne på banan!

Nu är det sovdags innan en ny vecka tar fart med jobb, ridning och framför allt Mira och Lina på plats i huset igen! 

Kategorier
Ej kategoriserad

Två tredjeplatser och 2:a i meetingpriset för Jacke!

Av Märit Olofsson Näss - 24 augusti, 2014 | 0 kommentarer

Uppsala Dressyrsällskap och ”Kräftdressyren” har varit min och Jackes arena denna helg! Äntligen börjar vi få allt att stämma mellan oss även inne på banan!!! Vi fick till två riktigt fina rundor 🙂

I går, lördag var det en MA:1 och Jacke var riktigt fin och ”på hugget”. Några små detaljmissar och en dålig halt innan ryggningen, men i övrigt väldigt fin känsla. Jacke bär sig allt bättre själv inne på banan och då blir ju allt så mycket lättare. 67,6% och en fin tredjeplacering i hård konkurrens!

Bild till blogginlägg


Posering med lördagens rosett, inte alltid lätt att få Jacke glad på bild…

Idag var det dags för St Georges och även det gick riktigt bra! Jacke var klart tröttare idag, men kämpade tappert och vi ”satte” allt! Härlig känsla och fin utdelning med 68,4%. Det räckte till ännu en tredjeplacering och ännu en fin gul rosett.
Idag var vi även ännu närmre de två som placerade sig före oss. Det var nog bara 0,5 poäng till andraplatsen!

Bild till blogginlägg


Helgens rosettskörd!

Med dessa två fina placeringar blev vi tvåa i meetingpriset!!! Härligt härligt! Grattis till min klubbkompis Carro Darcour med Horatio som vann 🙂

Bild till blogginlägg


Såhär slutar många av våra poseringar: inga spetsade öron trots att många försöker med alla knep och jag börjar gapskratta istället!!!

Strolchi fortsätter sin semester, men har nu efter två veckors vila börjat röra lite på sig. Vi är mest ute på fälten och joggar!
Sergio, som stog hos mig i januari-februari är tillbaka igen för en månads träning. Fullt i stallet igen 🙂

I morgon kommer barnen igen och Mira rider sin första lektion på ridskola också. Dags att lära sig på riktigt nu, på Järfälla Ridcenter där jag själv började när jag var 6 år gammal 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Jacke debuterar Int 1 och Finlandsfinal!

Av Märit Olofsson Näss - 10 augusti, 2014 | 0 kommentarer

Fina Jacke gjorde en superfin insats i sin första Int 1 i livet! Idag stämde allt mycket bättre på dag 2 i Vallentuna och debuten i Int 1 gick som en dans! Visst var det lite svårt och visst finns det mycket som kommer bli ännu bättre, men för dagen ett lyckat program. Vi fick 65,6% och det är jag väldigt nöjd med! Med detta blev det en fin 7:e plats i stenhård konkurrens och precis utanför placering! Det här var skoj och riktigt kul att rida på banan då Jacke börjar bli alltmer ”med mig”!

Bild till blogginlägg


Så var Int 1-debuten avklarad, nu är Jacke en svårklasshäst 🙂

Samtidigt, i en annan del av världen, nämligen Lappeenranta, Karelen i Finland gick den sista deltävlingen i Lähitapiola Small Tour. Spännande värre för oss, då denna tävling är avgörande för om jag och Strolchi får rida finalen på Helsinki Horse Show. Men det gick vägen och om vi nu har räknat rätt (vilket jag tror) så blev vi 4:a och 5 ekipage går till final!!! Härligt att klara det på bara två starter där de tre bästa resultaten räknas och skillnaden i poäng mellan placeringarna endast är ca 2-3 p!!!
Nu laddar vi för final i Int 1 kür i slutet av oktober. Ibland går det vägen 🙂

Bild till blogginlägg


Härliga Strolchi får springa final i Helsingfors!

Kategorier
Ej kategoriserad

Jacke på Vallentuna

Av Märit Olofsson Näss - 9 augusti, 2014 | 0 kommentarer

St Georges i Vallentuna stod på schemat för Jacke idag! Efter att ha bytt till lite skarpare betsling på kandaret i veckan så är jag väldigt nöjd med hur Jacke kändes i ridbarheten. Mycket lättare i fronten och bar sig själv på ett nytt sätt. Han känns nu också mycket mer reaktiv och går för mindre och lättare hjälper.

Bild till blogginlägg


Mira och Lina var med och härjade på tävlingsplatsen idag! Sötaste ”groomarna” 🙂

Tyvärr fick vi många missar (missförstånd) idag. Kanske just för att han var lite hetare och visade mer nerver. Så trots en helt kraschad travökning, två missade byten, dåliga bakdelsvändningar och en missad serie är jag ändå nöjd med min totala ridkänsla på banan!
Domarna var också de nöjda, då vi trots alla missarna fick 66%!!! Kul, här finns att ta av! Vi har ju bara kamperat ihop i två månader och när vi känner varandra bättre så kommer det att bli riktigt bra 🙂

Imorgon debuterar vi Int 1. Det ska bli riktigt roligt, jag tror att det blir bra med den känsla jag hade idag!

Kategorier
Ej kategoriserad

Semester igen

Av Märit Olofsson Näss - 8 augusti, 2014 | 0 kommentarer

Har härlig hemma-semester med barnen igen! Strolchi har även han lite semester så jag tränar på med Jacke och Tiede. För Jack väntar tävling i helgen igen. Vallentuna St Georges och debut i Int 1!!! Tiede kommer att åka hem till sin ägare Sandra på söndag efter 1 månads träning hos mig.
Jag, Mira, Lina och Katarina åker på ”vanlig” semester (dvs utan hästar!) till mitt älskade Åkersjön i Jämtland! Kommer mest bli avkoppling, lite fiske, bad och utflykter. Blir skönt för oss alla innan jobb och skola starter igen den 18 augusti.

Bild till blogginlägg


Bilden är från förra årets 40-70-skiva där det buggades friskt 🙂

Idag fyller världens bästa mor/mormor hela 71 år. Vi ska alldeles snart gå över gatan till kräftskiva och fördelsedagskalas! Presenter inslagna, kort skrivna och humöret på topp, ska bli skoj! Stort grattis och många kramar Katarina!!!

Lite bilder från vår semestervecka:

Bild till blogginlägg


Häst är kul i alla former!!!

Bild till blogginlägg


Mys i stallet!

Bild till blogginlägg


På toppen av Globen.

Bild till blogginlägg


Skoj på Grönalund, där hela dagen igår spenderades på attraktioner, sockervadd, slush, ballongen mm!

Kategorier
Ej kategoriserad

SM-brons!

Av Märit Olofsson Näss - 4 augusti, 2014 | 0 kommentarer

Det blev till sist en bronsmedalj i årets lag SM för mitt Djursholmslag!!! Vi hade egentligen målsättningen lite högre ställd efter vinsten i kvalet, men sport är sport, bollen är rund, och hästar är inte maskiner 🙂
Självklart är jag otroligt glad och stolt över den fina placeringen och att återigen knipa medalj i ett SM!

Bild till blogginlägg


Trippel glädje för mig, Sara & Magda! Å vad kul & spännande det är att rida i lag 🙂

Magda och Sir Dee inledde för vårt lag och då det trasslade till sig lite i slutet av programmet för dem så blev poängen bara 65,4%. Lite tråkigt kändes det också att de fick över 67% av två domare men bara 61 av den tredje…

Bild till blogginlägg


Sara och ”Diggan” laddar inför sin runda.

Nästa ut var Sara och Di Angelo. De gjorde en väldigt stabil insats med bara en miss i ”tvåorna” på slutet. Troligen var de lite trötta i den tropiska värmen i ridhuset. 68,2%  blev resultatet och vi låg nu på en fjärdeplats, precis utanför medalj…

Allra sist i klassen var det min och Strolchis tur. Jag var nu väldigt fokuserad, taggad och målmedveten. Och attans så bra det gick!!! Han var verkligen med mig, fantastiska lilla Strolchi och vi presterade verkligen på toppen av vår förmåga trots värmechocken i ridhuset. En sen avsaktning från galopp och ett litet snubbelsteg i sista ökningen var de enda som gjorde att poängen inte blev mer än… 70,6%!!! Detta tog oss upp på medaljplatsen och jag och Strolchi var ”bäst i klassen”! Hade vi inte haft detaljmissarna i slutet av programmet så hade vi kanske nästan tagit oss förbi tvåorna från Björbäck också.

Jag råkade även jag ut för en låg domare. Vad sägs om 72,2 respektive 71,7 mot sedan 67,8 av en domare. Det var bara jag och Magda bland alla dessa 15 ekipage som drabbades av så stora avvikelser mellan domarna och det känns lite synd.

Ibland kan bara små ord vara så stora och fantastiska. Vi prisutdelningen fick jag följande fina kommentar av domaren Wiveca Schenholm: ”Han (Strolchi) är verkligen fantastiskt fin. Som en mjuk och härlig liten Valegro!”. Åh så glad jag blev, det gjorde min dag ännu bättre!

Bild till blogginlägg


Så glad för min fina Valegro-look-a-like som är lite trött efter helgens bravader 🙂

Vill även ge ett stort grattis till alla övriga finallag: Piteå som vann, Björbäck som tog silvret, Mantorpsryttarna på 4:e plats och Värmlands distriktslag på 5:e!

I går gick även Jacke en St Georges på förmiddagen. Han var väldigt mycket lättare, mer samlad och fin att rida mot den ”trötta” uppvisningen i fredags! Tyvärr drog ett par missar ner procenten lite och vi landade på 63,3% och i mitten av klassen. Han kommer att bli riktigt fin när orken att bära upp sig kommer. Nu orkar han en stund, för att sedan ”falla ur ramen” och så kommer han ihop igen, sedan faller han ur… Blir bra på sikt det här 🙂

Bild till blogginlägg


Fina rosetter på väldigt fina tävlingar!

Till sist vill jag även rikta ett stort tack till arrangörerna Ostkustens Dressyrryttare för väldigt fina arrangemang i fantastisk miljö på Aledals Ridcenter, Öland. Nära till havet, fantastiska stallar, banor och ridhus, god mat, rolig ryttarfest och framförallt supertrevliga och glada funktionärer! Vi har haft en underbar helg på många sätt!

Bild till blogginlägg


Nu blir det några veckor av vila och skogsturer för stallets stjärna!

Kategorier
Ej kategoriserad

Final!!!

Av Märit Olofsson Näss - 2 augusti, 2014 | 0 kommentarer

Vi är i final i lag-SM! Tjohoooo!

Bild till blogginlägg


Lagledare Eva Ulf, Magda, jag och Sara jublar över segern i kvalet!

Strolchi och jag avslutade i vårt lag med start i Int 1. För att förhöja spänningen lite så blev det ett galoppanslag i den allra första ökningen då Strolchi såg något utanför banan och tappade takten… Efter det fick vi i alla fall till det riktigt bra och resten av programmet flöt på fint. Så trots den stora missen blev det fina 70,0%!!! Vi blev med detta delad etta i klassen, men fick en blå andraplats rosett då Elisabth Östberg – Ducati hade 0,5 poäng mer på det allmänna intrycket och därmed placeras före.
Stor glädje i Djursholmslägret då våra 70% innebär att vi var bäst av alla lag, 2% före Björbäck, och får rida final imorgon!!!

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi gör alltid sitt bästa på banan, nu är vi i lag SM-final!

Bild till blogginlägg


Lite annorlunda prisutelningar här på Öland… Utan häst på prispall 🙂

I Djursholms lag 1 avslutade Eva Nihlbrink – Fabian på bästa sätt med 66,1% och därmed blev vårt andra lag 8:a av alla 18 lag. Fantastiskt kul!!!

Nu väntar ryttarfest och lite bubbel med alla härliga lagkamrater för att fira vår finalplats 🙂

Bild till blogginlägg


Jacke och Strolchi laddar upp i stallet.

Bild till blogginlägg


Strolchi på morgonprommenad vid havet med Jessica som, precis som alltid, groomar världsbäst och fotar det mesta till bloggen!!! 

Kategorier
Ej kategoriserad

Jacke och laget duktiga på Öland!

Av Märit Olofsson Näss - 1 augusti, 2014 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Trött Jacke efter vår start poserar med sin ägare Maya Richthoff med familj!

Tävlingsdag nummer 1 på Öland och lag-SM avklarad och det har varit en väldigt bra dag! Jack och jag startade i en MA:1 och det var en ganska trött Jacke jag fick ”ratta” idag. Han var nog ganska tagen av de 8 timmarna i lastbilen igår… Trots det är jag väldigt nöjd med hans insats! Trots tunga ben så kämpar han på och vill verkligen göra sitt bästa. Ett par små missar men många saker som var bättre än tidigare starter och vi fick 64% och hamnade i mitten av resultatlistan. Jack har nu ledigt från tävling imorgon för att sedan gå ut i en St Georges söndag. Blir skönt för honom att vila upp sig imorgon!

Bild till blogginlägg


Prisutdelning i avd 2, Sara vår inneboende i lastbilen denna resa med grön fin rosett!

SM-lagtävlingen är nu också i full gång och då samtliga 18 lag har haft två av tre ryttare till start i MA:1 så leder vi dvs Djursholm lag 2 i nuläget! Mina lagkamrater Sara – Di Angelo och Magda – Sir Dee fick 67,1% respektive 67,9% och placerade sig individuellt 4:a och 5:a i varsin avdelning! Härligt kul att de fick till bra ritter (som kan bli bättre!), imorgon är det min tur som sistaryttare i laget att rida Int 1 med Strolchi!

Bild till blogginlägg


Strolchi spänstar på och verkar trivas bra på Öland!

Strolchi har inte tävlat idag utan gått ett träningspass på förmiddagen. Han kändes härligt fin så det ska bli kul att gå in i tävlandet med honom imorgon!

Djursholms lag 1 ligger på plats 10 efter första dagen. Monica – Rafaela Selection fick 65,4% och Malin – Whitney 64,1%. Imorgon rider Eva Nihlbrink med Fabian i det laget. Bra kämpat av dom!

Vi har väldigt kul hela Djursholmsgänget och i lastbilen är det ju mycket skratt och skoj som vanligt! Sara fällde idag kommentaren: ”bea till potatissallad, silverridbyxor och snuskiga skämt” – lastbilens signum 🙂