Kategorier
Okategoriserade

Dubbelseger i Aulis!

Av Märit Olofsson Näss - 30 juli, 2023 | 0 kommentarer

Wow, wow, wow vilken andra tävlingsdag det blev på fina Aulis Hästsportanläggning i Luleå!!! Både Gnistan och Dockan vann sina klasser på nya poängrekord!

Först ut idag igen var Gnistan, denna gång i St Georges och attans så fin han var! Han var verkligen avspänd, superlätt & gick för fina så hjälper och tog i för allt han kan. Såklart lite trött på slutet och det blev lite av att ”snubbla in mål”, men oj så fint han skött sig!

Idag fick Gnistan gå på prisutdelning och ta sin & Dockans blå-gula rosetter!

Vi fick hela 71,2% och tog därmed både en säker seger i klassen och satte ett nytt personbästa i St Georges! Härligt, härligt!

Fina Gnistan fick galoppera ärevarv utomhus idag!

Dockan startade idag ännu en Int 1 och idag hade jag tempererat henne väldigt bra. Hon var lugn, säker, avspänd och spänstig och vi lade rörelse efter rörelse till handlingarna. Sååå duktig och utan några missar alls och hon känns verkligen självklar på banan!

Dockan var lika fin på uppvärmning som på banan idag!

Även hon vann sin klass på nytt PB i klassen med fina 70,7%!!! Så härligt att hon fick lite revansch för misstagen igår och så roligt att få vinna båda klasserna idag!

Vi är nu på väg hem och mellanlandar i Örnsköldsvik. Resan går såklart lätt med 3 segrar & en 3:e plats på 4 starter under helgen!

Tack Patrik & Camilla för en fin upplevelse i Aulis och tom kristallkrona i stallet!


Vilken otroligt fin upplevelse vi haft på fina Aulis Hästsportcenter i Luleå. Stort tack till värdparet Patrik och Camilla som varit otroligt gästvänliga, välkomnande och till och med lånade ut sin fina häst till mina döttrar! Vi är så glada att vi bestämde oss för att ta en tur till Norrland och uppleva fina tävlingar samt se vårt vackra land i en del jag aldrig tidigare besökt.

Kategorier
Okategoriserade

Fina tävlingar i Norrland!

Av Märit Olofsson Näss - 29 juli, 2023 | 0 kommentarer

Denna helg har teamet, bestående av Gnistan, Dockan, Jessica, Mira, Lina & jag tagit oss ända upp till Luleå & Aulis Hästsportklubb för tävlingar.

Resan har gått över förväntan bra då det ju är hela 100 mil. Det fick därför bli en övernattning i Örnsköldsvik i torsdags. Hästarna fick bo på travet och vi hade en stuga på Prästänget ca 2 min från stallet. Perfekt!

Roligt att bli så fint välkomnade till norr med både blommor och storpublik!

Igår tog vi oss sedan sista biten upp till Luleå och i strålande sol kunde vi bekanta oss med tävlingsplatsen, det härliga arrangörerna och banor mm.

Vi trivs fint i vårt lilla stall här i Norrland!

Idag gick Gnistan in i en MA:1 och gjorde det så himla bra! Nu kan jag göra honom lite het och taggad utan att det ”brinner av” och vi kom igenom programmet på ett härligt sätt. Visst lite detaljer att putsa på, men väldigt säkert och avspänt med god energi och det är jag såååå glad över!!!

Härligt fin procent och superfin rosett! Gnistan fortsätter vinna!

Procenten blev hela 71,4 och med det en solklar seger i klassen och fin inledning på tävlingarna!

Därefter var det Dockans tur att starta Int 1. Hon var superfin men ganska taggad så tyvärr la vi in lite ”specialeffekter” på ett par ställen. Kostsamt med några byten i varje innan ”tvåorna” och galoppökningen, men trots det fina 67,8%!!!

Dockan fick vara stand in för Gnistan & hämta pris (pga tidsschemat)!

Vi tog med det en 3:e plats i klassen (tyvärr oplacerad) i supertuff konkurrens med bl.a ett ekipage som vunnit världscupdeltävlingar för nåt år sedan!

Dockan gilla ärevarv och speciellt om det går fort! Wroooom!!!

Nu laddar vi om för St Georges för Gnistan & Int 1 för Dockan i morgon.

Väl framkomna på plats igår, så fick Mira & Lina erbjudandet att låna tävlingsledare Patriks fina häst Zaffrani. Tjejerna provred igår och startade idag LB:3 (Lina) och LA:3 (Mira), båda med ca 62% som resultat!

Lina och Zaffrani efter sin fina LB:3-runda!

Så stolt jag är över hur modiga, duktiga och rutinerade de börjar bli som med en dags provtur sedan lär sig varsit nytt program och bara styr in!!! Snacka om att samla på erfarenheter och växa!

Mira & Zaffrani i förvänd galopp som belönades med en 8:a!
Kategorier
Okategoriserade

Seger med både Dockan & Gnistan!

Av Märit Olofsson Näss - 9 juli, 2023 | 0 kommentarer

Alltså, hur fina & duktiga hästar har jag??? Idag startade de båda på dag 3 av Hallsta-meetinget och vann varsin klass!

Två starter och två segrar blev dagens fantastiska resultat!

Först ut var Dockan i St Georges. Idag var hon lite mattare i värmen, än i fredagens klass, men skötte sig ändå jättefint! Formen var bättre igenom hela programmet och det enda som drog er lite var ett missförstånd oss emellan i ”treorna”.

Dockan på gång, härligt fin att rida inne på banan!

Det blev fina 67,4% och med det så vann vi klassen och så himla glad jag är över ”min” Docka som efter en längre period av träning går ut och vinner två klasser direkt!!!

Gnistan är verkligen på gång nu, gör det svåra så bra!

Därefter så var det Gnistans tur att gå in i sin andra Int 1 i livet. Också han var lite mattare idag, men med fick jag honom också mycket mer avspänd inne på banan. Han skötte sig som den stjärna han är och vi kom igenom programmet på ett väldigt fint sätt med bara en liten ”blessyr” i ett byte efter andra piruetten.

Solsken och segrar, kan inte bli bättre!

Procenten blev härliga 68,6 och han vann också!!! Helt galet så bra det går just nu, 4 starter och lika många vinster på fina meetinget i Hallsta! Ni vet att jag älskar mina hästar va?!?

Vilket meeting, de fick 2 blå-gula var, mina stjärnor!

Stort tack till hela mitt härliga team (Jessica, Frank, Katarina, Mira & Lina) som groomat, skjutsat, hejat och hjälpt till att fått allt detta att fungera!

Kategorier
Okategoriserade

Vilket flyt, Gnistan vinner också!

Av Märit Olofsson Näss - 8 juli, 2023 | 0 kommentarer

Oj oj, vilket flyt jag är inne i just nu! Hallsta dag 2 och Gnistans tur att starta St Georges och han slår till med 69,2% och följer upp Dockans seger från igår med ännu en!!!

blågult även för Gnistan på Hallsta-meetinget!

Idag fick jag till en ”clear round” dvs inga missar alls i programmet, vilket också var mitt mål med dagens runda. Extra skönt känns det då han blev ganska spänd då vi kom in på banan och jag fick rida ordentligt för att komma igenom alla rörelser.

69,2% och ett PB för Gnistan i St Georges!

Det har ju varit ganska svårt att hålla ihop allt då han blir spänd för grejer, men nu börjar jag hitta vägen framåt. När jag kan rida ännu mer kvalitet i rörelserna så kommer det här bli hur bra som helst!!!

Fullt fokus! I morgon blir det Int 1 för Gnistan, dags att steppa upp!

Nu laddar vi om för St Georges för Dockan och Int 1 för Gnistan i morgon. Ska bli kul att få gå in en gång till med båda hästarna1

Prisutdelning till fots, grattis Katarina Ilbäck som kom tvåa med fina Royalist!
Kategorier
Okategoriserade

Dockan vinner St Georges!

Av Märit Olofsson Näss - 7 juli, 2023 | 0 kommentarer

I dag inledde vi tredagars meeting i Hallstahammar med en St Georges för Dockan.

Dockan med sina fina travökningar!!!

Detta var Dockans första runda för i år och jag kunde inte vara mer nöjd med henne! Lugn, fin, lösgjord och felfri rakt igenom ritten och min känsla var superbra.

Så glad över fina procent och en härlig seger!

Vi fick hela 69,4% och vann därmed klassen och det känns toppenkul att ha henne så ”med mig” och att hon fick så fina lovord av domarna! Nu är vi igång igen, även hon och jag med tävlandet!

Fina, fina Dockan!
Kategorier
Okategoriserade

Mira & Lina på Gripen dag 2 & 3!

Av Märit Olofsson Näss - 2 juli, 2023 | 0 kommentarer

Nu är vi hemma efter en galet regnig sista dag på Gripens ponnymeeting. Det har vräkt ner hela dagen och klädbytena har varit många men vi kan summera ihop ett otroligt roligt och framgångsrikt meeting för tjejerna!

Efter fredagens fina runda i FEI Lag, så steppade Mira och danne upp ett snäpp till i gårdagens FEI Mästerskap och kammade hem hela 69,2%!!!
Ännu ett PB och det räckte till en fin 3:e placering i det grymt tuffa startfältet som startat FEI under helgen! Vilken lycka och så roligt att Mira och Danne hittat varandra så fint!

69,2% och b3:a i FEI Mästerskapsprogram, vilken lycka!!!

Idag, tredje dagen av tävlingar var det FEI kür på programmet och tävlingarna för Miras del flyttade in i ridhuset. Danne blev rätt spänd och hittade lite spöken runt banan, men Mira löste det på ett superfint & rutinerat sätt. Hon fick till programmet utan missar, men lite ”hopp & sprätt” drar ju ner en del på betygen för det artistiska, främst harmoni och rytm. Trots detta 69,6% och med det 7:a (4 placeringar) av 16 startande i klassen!
Väldigt fina procent och det finns så mycket mer att hämta med en mer avspänd ponny! Ändå väldigt klokt ridet av Mira i sin blott andra kür i livet!

Ösregn, men glada efter en bra kür och fått en fin cup-rosett!

Med alla dessa fina resultat så kom Mira & Danne 4:a i FEI-cupen!!! Såklart lite surt att missa ”pallen” och vara bland de tre som fick gehäng och meetingrosett, men så himla bra att blanda sig i leken och placera sig så högt!!!

Lina och Denver deltog i LA, cupen och därmed var det LA:1 för dem alla tre dagar. Lina var ju rätt revansch-sugen igår, efter att hon blivit första utanför placering i fredags och det var en felridning som drog ner henne ett pinnhål i placeringslistan.
Denver var dock rätt så trött i gårdagens värmebölja (28 grader & sol) och Lina fick kämpa på väldigt mycket… Ett par avbrott, i inridningen i galopp och en skänkelvikning samt väldigt lite energi genomgående gjorde att de landade på 63% och i mitten i resultatlistan,

Kämpigt i värmen i ridhuset dag 2, vi lär känna Denver mer för varje dag!

Lina är tapper och taggar, peppar sig väldigt bra och idag peppade vi på Denver med en booster också. Han mådde nog även bra av att de startade på utebanan och att det var lite kallare temperatur ute.
Lina red så himla bra och utöver ett nesligt snubbel i en vattenpöl som gav ett avbrott i en galopp, så var det verkligen ett jättefint program. Jättekul att se hur Lina växt som ryttare för varje start denna helg, det här kommer bli superbra!!!

Så duktiga och Lina var så glad över sin första placering ihop med Denver!

Och visst fick hon sin rosett till sist, 3:a i dagens LA:1 med 66,7%! Detta gav henne också en 6:e plats i LA-cupen, så roligt för Lina som kämpar på så fint!

Stort TACK till Gripens Ryttarförening för otroligt fina tävlingar, välarrangerat och proffsigt på alla sätt och väldigt roligt med cup-er!
Nu ska vi torka upp oss efter att blivit genomblöta av hällregnet, bada bastu, fixa middag och bara njuta av tjejernas framgångarn!