Kategorier
Ej kategoriserad

Programträning i iskylan!

Av Märit Olofsson Näss - 31 januari, 2021 | 0 kommentarer

Idag tog vi oss hela ”Edebygänget” till Vilsta, Eskilstuna för programträning för Eva Rydberg. Det var ett inte helt enkelt äventyr då temperaturen landade på härliga 15 minusgrader denna morgon och vi fick kämpa med frusna trailers, bilar som inte ville starta och vi var allmänt helt stelfrusna.
Men skam de som ger sig och vi kom alla iväg och kunde genomföra våra ritter som planerat!

I gänget LB:1 var Mira och Pashe först ut och det gick riktigt fint! Mira hade dock mega-tjocka vantar och det utnyttjade Pashe snabbt och blev lite lång då Mira inte riktigt kunde hålla ihop tyglarna. Men som sagt, i övrigt en fin runda och ännu en insättning på erfarenhetskontot och 63,9%. De blir alltmer samspelta och det är så roligt att få vara en del av deras resa ihop!

Bild till blogginlägg


Mitt favoritponnyekipage, alla kategorier! Finaste Mira & Pashe.

Eva och Tinkerbelle gjorde sin debut ihop och Eva sin första dressyrstart sen hon var tonåring och det gick också riktigt bra! Lite ringrostigt med duktiga och 64,1%. Anne och hennes nya häst Doris tog sig också an LB:1 och gjorde det jättebra efter bara 3 månader ihop. Ett jättefint travprogram, tyvärr lite trassligare galopp då Doris blev het som en potatis, men ändå 61,2%. Duktiga tjejer och hästar och ett roligt gäng jag får hänga med!!!

Bild till blogginlägg

Sist ut för idag var jag och Gnistan och nu spände vi bågen ordentligt!!! Vi red igenom MB:1, dvs vi har hoppat över både LA och MC, men detta helt enligt plan. Jag har ju hållit mig i LB på tävling för att inte ge honom för svåra uppgifter ihop med miljöträningen, men samtidigt utbildat honom mycket högre. Nu var det alltså dags för MB och att få till samling, skolor och byten på tävlingsbanan också.

Bild till blogginlägg


Kallt, soligt och en super-Gnista som MB-debuterade på ett strålande sätt!

Och som han gjorde det!!! Javisst, lite slingrigt ibland, nån spänning här och där, men över lag så otroligt fin. Vi fick 7:or på båda galoppombytena som han bara satte direkt, jättefina omdömen och hela 71,3%. Galet bra ju!!!

Skönt nu att vara hemma i stugvärmen efter en kall men härligt solig dag och nu laddar vi för start om ett par veckor, då tävlingarna nu drar igång igen, coronasäkrat såklart!