Kategorier
Ej kategoriserad

Sadellycka med Equiline!

Av Märit Olofsson Näss - 21 april, 2015 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


Idag har jag fått min nya Equilinesadel till Strolchi!

Benita Appelqvist på Liquisini Hästsport i Uppsala levererade idag den nya sadel hon hjälpt mig att prova ut. Den ligger väldigt fint på Strolchi eftersom den är vid i bommen då Strolchi ju har en väldigt rund rygg. Den här ligger toppen och jag gillar verkligen att rida i mina Equilinesadlar! Strolchi gick ett superfint pass i sin nya sadel idag 🙂
Sadellycka! 

Bild till blogginlägg


Jag är så otroligt glad över det samarbete jag har med Equiline och de sadlar jag har förmånen att rida i passar mig perfekt!

Kontakta gärna Benita på Liquisini, hon kommer gärna ut och hjälper till att prova ut rätt sadel till just dig  och din häst: info@liquisini.se

Bild till blogginlägg


Solsken och ny sadel med bling-bling!

Tack Bitte Philipsson, Riders Brands för alla fina kläder som jag och Strolchi fick i samband med leverans av den fina sadeln och för att det är du som gjort detta avtal med Equiline möjligt 🙂
Jag har fått superfina produkter från Imperial Riding i form av en jacka, fleecetröja, helskodda ridbyxor, bling-vojlock, fleecetäcke och ett skrittäcke! Bilder kommer inom kort på alla dessa supersnygga kläder!

Bild till blogginlägg


Fint skrittäcke från Imperial Riding

Bild till blogginlägg


Mera täcke! Även detta Imperial Riding

Bild till blogginlägg


Equilines sadlar passar mig som handen i handsken!

Kategorier
Ej kategoriserad

Jack och Strolchi duktiga i ”ettan”!

Av Märit Olofsson Näss - 12 april, 2015 | 0 kommentarer

Både Strolchi och Jack startade idag Int 1 på Segersta. Det blev tight schema med bara en timme mellan starterna, men å andra sidan höll jag värmen uppe denna gråa och kalla dag.

Strolchi gick först ut av grabbarna och gjorde en fin insats, men en hel del kostsamma missar. Skönt ändå att vi har ”tungan rätt i munnen” och att jag kom igenom hela programmet och så har han ju en hel del riktiga ”highlights” i programmet med 🙂
Trots missarna fick vi 69% och en 4:e placering i väldigt tuff konkurrens! Vi har en väldigt bra nivå även när vi inte får till allt.

Bild till blogginlägg


Fjärdeplats och en lila (!) rosett 🙂

Jack gick sin andra Int 1 i livet och gjorde det på ett väldigt fint sätt! En liten miss i en piruett och ett sista byte i ”treorna” som var jämfota, men utöver det inga stora misstag. Han sköter sig fint på banan och kämpar på bra och med lite mer träning på detta kommer det att bli riktigt bra!
En fin 8:e plats, precis utanför placering och hela 65,7%!

Bild till blogginlägg


Nöjd Jack!

Det är väldigt roligt att ha två så fina hästar att rida svår klass på, jag känner mig verkligen priviligierad!

Bild till blogginlägg


Full fart på Strolchi på ärevarvet!

Kategorier
Ej kategoriserad

Seger för Strolchi på Segersta!

Av Märit Olofsson Näss - 11 april, 2015 | 0 kommentarer

Dags för Segerstas numera traditionella vårdressyr på Sigtuna ridskola idag och både Jack och Strolchi var i hetluften. Jack var först ut i en St Georges och han gick verkligen ett jättefint program! Inga direkta missar och väldigt fin att rida på 🙂
Vi fick 66,3% och kom med det 7:a i verkligt hård konkurrens. Med det hamnade vi precis utanför placering och bara 0,5% från fjärdeplatsen! Väldigt glad för Jack och hans fina inställning till livet och jobbet idag!

Bild till blogginlägg


Duktiga Jack var snubblande nära placering idag! Stolpe ut…

Som allra sista ekipace i klassen, MA:1, och på hela dagen var det min och Strolchis tur att visa upp oss. Vi har skaffat nya fina Sprengerbett (både stång & bridong) som Strolchi trivs väldigt bra med! Han tuggar fint på betten, håller munnen stängd och är klart nöjd med dessa bett.
I dagens program var han verkligen fin, men väldigt het… Ett par småmissar är ju oundvikligt när han är såpass på hugget, men väldigt många saker blir väldigt bra och ridkänslan var superfin!!!

Bild till blogginlägg


Segerrosett, blommor och som alltid på Segersta massa fina priser!

Vi belönades med 70,2% och vann klassen! Härligt att vara tillbaka på banan med en glad och nöjd Strolchi igen 🙂

Bild till blogginlägg


Hade stor fanclub med mig idag, utöver mina vilt hejande stallkompisar så kom min far och tittade på oss!

Kategorier
Ej kategoriserad

Bättre och bättre för Flisan!

Av Märit Olofsson Näss - 6 april, 2015 | 0 kommentarer

Jag är just hemkommen från en MC:1 i Enköping med Felicia. Idag var damen på riktigt bra humör och gick ett väldigt fint program! Hon var hysteriskt rädd för en hörna innan start, men jag kom igenom det och därmed även ett snäpp ridbarhet till och det gjorde verkligen susen i programmet. Hon var lugn fin, stadig och riktigt ridbar! Visst är det fortfarande ett svårt program för henne, men idag stämde många saker. Vi fick fina 65,1% vilket gav oss en 8:e placering i det 30 ekipage stora startfältet. Det tar sig 🙂

Bild till blogginlägg


Flisan gillar verkligen att åka på tävling, en mycket bra egenskap!

Tidigt imorse fick även Fly åka till Enskede för ännu en klass i sin ”chockstart” på dressyrkarriären. Han är duktig och tar omgivningen och tävlingssituationen väldigt fint. Dock var detta första gången han såg dressyrstaket och han blev rätt spänd. Då blev det mesta pannkaka så 60% när vi missat nästan allt får väl räknas som bra ändå!?!

Här är lite fina bilder på Fly från morgonens övning:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Efter denna intensiva påskhelg på tävlingsbanorna så går ett stort TACK till min mor och Jessica för all hjälp med att grooma, coacha, mocka, fodra hästar, serva med hästar och så laga mat till en hungrig ryttare!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fina Fly debuterar på bästa sätt!

Av Märit Olofsson Näss - 5 april, 2015 | 0 kommentarer

Inte utan att det var med en viss oro vi lastade Fly och åkte till Vällingby idag. Dags för Flys debut på tävlingsbanan i dressyr och vi har ju bara tränat ihop i två månader. Det har ju dessutom varit en lång väg att bara komma upp på ryggen på honom och vi har fortfarande vår procedur för att komma upp.

Bild till blogginlägg


Nöjda både jag och Fly efter första ritten!

Så, med ett ganska dåligt genrep igår och mer träning på att komma upp på ett bra sätt än att trimma dressyren, så åkte vi i alla fall till Vällingby för att påbörja Flys dressyrkarriär. Det gick verkligen över förväntan! Första klassen, LB:2 blev en helt okej runda där vi tog oss runt alla vägar och hyfsat avspänt. Tyvärr en del kostsamma missar men trots det 62,5% och bara 1,5 poäng upp till placering!

Bild till blogginlägg


In action på banan, han gillar verkligen att visa upp sig.

Sedan gav vi oss in i en LB:3 och som han gjorde det!!! Mycket mer avspänd och ridbar, med mig på ett bra sätt och i princip utan missar. Vi fick härliga 67,4% och en fin 5:e placering! Långt över min förväntan på Fly och vi är så glada över hans debut hela teamet 🙂

Bild till blogginlägg


Första rosetten för duktiga Fly!

Kategorier
Ej kategoriserad

Jack tillbaka i god form!

Av Märit Olofsson Näss - 3 april, 2015 | 0 kommentarer

DEt blev en riktigt lång långfredag för mig idag. Jag började jobba i stallet vid 7 i ,orse och kom hem vid 22 efter all ridning, tävling och annat fix.
Jack gick idag ut i sin första tävling på 7 månader och han gjorde det på bästa sätt! Jag hade en riktigt fin känsla och endast en liten miss i bytena i var fjärde, annars var han glad och pigg och kändes som om han gillade att komma ut i hetluften igen 🙂

Bild till blogginlägg


Jack plockade en fin röd rosett i högklassigt, 39 ekipage sort startfält!

Vi fick 65,9% och det gav oss en fin 4:e placering i Enskedes traditionella påskdressyr med St Georges! Nu är vi igång igen och nästa helg ger vi oss ut på nationell tävling på Segersta/Sigtuna.

Bild till blogginlägg


Prisutdelning.

Mellan Jackes start och prisutdelningen svängde vi över till Ågesta där Felicia fick starta ännu en MC:2. En hel del missar idag och spänningar i skritten höll ner betyget en del, 62% men många saker var mycket bättre än sist. Vi tävlar på, rätt vad det är så stämmer allt på banan också. Det blir en MC:1 på måndag igen i Enköping!