Kategorier
Ej kategoriserad

Fina Fabi vinner!

Av Märit Olofsson Näss - 29 april, 2018 | 0 kommentarer

Idag vaknade Fabi på helt rätt sida eller så hade han bara på ett riktigt bra sätt kommit över gårdagens chock av vad det innebär att vara tävlingshäst! Oftast bäst att smida medans järnet är varmt med unga och orutinerade hästar så vi gav oss iväg på tävling med Fabi igen.

Bild till blogginlägg


Härligt att Fabi var så lugn och fin idag!

Dagens tävlingsplats var Surahammar som bjöd på härligt soligt och fint väder (skönt efter gårdagens regn & blåst på Gripen) och återigen fick han gå in i en LA:3. Mycket bättre idag, lugnare, kontaktbar och ”på marken”. Tyvärr ett par rejäla missar men trots det 65% och en 5:e placering! Kul kul 🙂

Bild till blogginlägg


Fina femman Fabi!

Av bara farten så styrde vi in i en LA:4 också och nu gick det ännu bättre. Nu var han ännu mer avspänd och fin och inga direkta missar alls. Lite trött och därmed lite lägre i formen, men det känns ju inte så konstigt då han chockstartat sin tävlingskarriär med tre klasser på en helg.
Nu fick vi fina 67% och vann därmed klassen! Härligt skoj, nu kan vi bygga vidare på detta!

Bild till blogginlägg


Tredje gången gillt och en seger!

Fabi matchas vidare för försäljning på sikt, men till rätt ryttare släpper vi honom redan nu. Kontakta mig vid intresse, så kan vi diskutera vidare!

Kategorier
Ej kategoriserad

Trippla debuter!

Av Märit Olofsson Näss - 28 april, 2018 | 0 kommentarer

Idag har Dockan debuterat St Georges och Fabi tävlade för första gången någonsin i livet. Vi tog oss till Gripens Ryttarförening i Strängnäs för dessa debuter och det blev med lite blandat resultat!

Dockan var först ut och gick så himla fint idag!!! Utöver att det blev 5 galoppsprång på ett ställe i serien med fyror så hade vi inte en miss. Det syns ju såklart fortfarande att hon är lite nybörjare på denna nivå och jag får ju hjälpa henne en del, men jösses så fint hon tar alla svårigheter.
Vi fick 66% och det är ju ett kval till Falsterbo, men tyvärr hade vi glömt kvalpappret så vi får bara helt enkelt göra om det vilket inte alls känns omöjligt efter denna dag. Hon har verkligen mognat på bara två veckor sedan vi var ute sist. Det händer saker fort med unga hästar!

Bild till blogginlägg


Vi kom med den fina procenten 4:a (tyvärr bara 3 pris) bland alla gamla superfina rutinerade ekipage!

Fabi är ju verkligen lite av en jätte-bäbis som ju aldrig tävlat trots sina 6 år och typ aldrig ens åkt trailer tidigare. Han blev rätt så förvirrad och rentav chockad av dagens övning!

Bild till blogginlägg


En riktig snygging är han, Fabi! Kommer att bli bra när han fått lite tävlingsrutin.

Efter att ha ätit sönder ett täcke, dragit ner saker i traliern och trampat på, förstört sina flätor totalt så var han mest i luften när vi tog oss tiden att longera i parkeringshagen. Bara att komma upp och sedan ”ner i sadeln” var ett äventyr idag! Väl inne på banan så klarar han miljön superbra, men var som sagt superförvirrad med massa missar och kommunikationen mellan oss var inte så bra… Jag valde att utgå när han tyckte all galopp blev konstig och bytte hit och dit och fattade fel. Jag la då lite tid på att jogga runt ett par varv utan krav så han fick en fin känsla med sig ut. Protokollet innehöll en hel del fina poäng på de rörelser vi höll ihop och det är de sakerna vi tar med oss från Fabis debut!

Bild till blogginlägg


Fotografering i regnet, var helt genomblöt efter ritten som gick utomhus!

I morgon åker vi till Surahammar och ger oss på LA:3 igen. Det kommer att bli det här, han måste bara få öva några gånger och få lite mer rutin 🙂

Bild till blogginlägg


Coola Gnistan som bara direkt förstod vad jag ville och travade på fint! 

Dagens tredje debut var att jag hoppade upp på Jessicas 3-årshingst Gnistan (som egentligen heter Funkenflug) e: Fürstenball – Weltmeyer. Vilken fantastiskt fin häst! Härligt  mjuk mun, känslig för hjälperna, mycket rörlig och dessutom otroligt vacker. Jag fick en riktigt bra ridkänsla i såväl skritt som trav och galopp. Detta kommer bli en stjärna!

Bild till blogginlägg


Full fart på fina Gnistan!

Kategorier
Ej kategoriserad

GP Special med riktig mersmak!

Av Märit Olofsson Näss - 23 april, 2018 | 0 kommentarer

Dag två i Lidköping igår och jag och Strolchi gav oss i kast med världens svåraste (och roligaste) program, nämligen Grand Prix Special. Det innehåller otroligt många övergångar trav-passage-trav och det är lite av vår specialitet. Strolchi var verkligen superfin och jag tar med mig den fantastiska känsla, ridbarhet och precision vi lyckades få till i ca 90 % av programmet!!!

Vi fick tyvärr två stycken ”kraschlandningar” som gav låga betyg (3:or) på hela 4 bedömningspunkter och det är otroligt kostsamt… I en övergång passage-ökad trav så blev det galopp och det drabbar ju då både övergången och ökad trav-betyget. Sedan satt det kvar lite och jag fick galopp i höger travsluta efter detta och den har koefficient två så det blir 2 gånger betyget 3 av alla domare. Men dom missarna glömmer vi snabbt och sätter på kontot ”olycksfall i arbetet”.

Bild till blogginlägg


Så roligt vi hade på banan i Specialen!

Strolchi var verkligen sååååå himla fin i allt annat. Jag har väldigt många 8:or och 7,5 på passagerna, bytesserier och piruetter bland annat! Trots alla missar som kostar så mycket så fick vi 66% och hade jag bara haft hyfsade betyg på 6 på ”krascherna” så hade vi fått över 68% och legat i topp i klassen. Det har hela helgen varit så små marginaler mellan alla otroligt fina ekipage och det ska det väl vara när det är en tävling som spelar roll för uttagningen till Nordiska Märsterskapen.
Men jag säger bara WOW viken häst jag har!!! Det här kommer att bli så himla bra när vi har fått lite mer rutin och styrka!

Bild till blogginlägg


Så glad över dessa fina domarkommentarerna vi fick!

Kategorier
Ej kategoriserad

GP i Lidköping

Av Märit Olofsson Näss - 21 april, 2018 | 0 kommentarer

Vi är i ett soligt och varmt Lidköping och njuter av att det äntligen verkar bli vår i år också! Med på detta meeting är Strolchi och Jessica (som vanligt) men även Mira och Lina och deras ”barnvakt” Ella. Vi myser och har det härligt i lastbilen 🙂

Bild till blogginlägg


Lina, Mira och Ella roar sig i sandhögen!!!

Idag var det Grand Prix på schemat för mig och Strolchi och jag är jättenöjd med vår runda idag. Inga större missar och framför allt fick vi till riktigt fina piruetter, vilket känns jättekul!
Lite spänning kom då vi kom in på banan och Strolchi blev då lite ”bakom” mina ben vilket gör att det blir lite tamt och den riktiga energin uteblir. Vi fick iaf 65,725% och en 8:e plats, precis utanför placering. Det var dock verkligen stolpe ut då det var 0,07% till placering och sedan bara 0,26% till 5:e platsen. Det var generellt supertight i klassen då det från plats 5-11 bara skilde 0,9%. Så kan det gå….

Nu laddar vi om för Grand Prix Special imorgon. Bara att ta nya tag!

Bild till blogginlägg


De små hästskötarna hjälper Jessica!

Bild till blogginlägg


Fotografering igår i nya fina ridbyxor & strumpor från Cavallo!

Bild till blogginlägg


Våran allra sötaste lastbils-maskot, underbara Ella!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan samlar MA-rutin

Av Märit Olofsson Näss - 14 april, 2018 | 0 kommentarer

Dockan fortsätter att samla rutin i MA-klass och idag var vi i hetluften bland superrutinerade ekipage på Djursholm. Jag tycker att Dockan var superfin idag och är väldigt näjd med ritten över lag!

Bild till blogginlägg


Ökad trav där vi ofta får fina poäng!

Tyvärr krascahde vi första galoppombytet helt, rakt emot domarna och efter det tyckte de nog att hon var lite ”grön” och orutinerad. Alltså generellt rätt låga poäng i galoppen, men jag tycker iaf att hon var duktig.

Bild till blogginlägg


Hon kommer bli så fin när vi blivit bekväma i klassen!

Totalt ca 63% och en placering mitt i klassen. Vi sätter dagens runda på erfarenhetskontot, det var ju bara hennes tredje MA-start och hon har två segrar i bagaget! Och rida felfritt med 7-åring i MA är inte helt lätt, vi tar nya tag!

Bild till blogginlägg


Fina Dockan fortsätter ge mig fin känsla!

Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Dockan vinner MA igen!

Av Märit Olofsson Näss - 9 april, 2018 | 0 kommentarer

Vilken fantastisk liten 7-åring jag har i vackra Dockan/Quintana!!! Jag har ju haft diskbråck tidigare och senast i november förra året och jag har nu oturligt slagit upp det igen. Jag har alltså haft rätt rejält ont i ryggen och vår uppladdning inför gårdagens MA i Karlskoga, vår andra i livet, har därför varit minimal.

Bild till blogginlägg


Dockans härliga inställning till jobb och tävling är en stor tillgång!

Men kloka, fina, ambitiösa och härliga Dockan ställde upp på ett otroligt fint sätt och vi genomförde vår ritt helt utan någon miss alls! Klart att massa saker är lite trevande och ”osäkra” men det är egentligen bara det som saknas nu: styrkan och säkerheten som gör att vi kommer in och ser erfarna ut och attt alla rörelser blir mer självklara.
Ändå så himla härligt att sätta svårigheter som piruetter och serier och vetskapen om att det finns så himla mycket mer att hämta är rätt go 🙂

Bild till blogginlägg


Annorlunda segerrosett, då Karlskoga RK hade slut på blå-gula! ”Rätt” rosett utlovad via post 🙂

Det är också så roligt att hon blir så väl mottagen hos domarna med kommentarer som ”det här kommer bli riktigt bra” och ”härlig häst”! Vi fick hela 67,1% och vann med det även vår andra start i MA!!! Härligt, härligt och vilket ”record” hittills i år med två starter och två segrar!!!

Bild till blogginlägg


Så roligt med ännu en fin häst på MA-nivå & Dockan kommer bli så fin med lite mer styrka!

Vi laddar nu om inför ännu en MA på Djusrholm till helgen, där med mördande konkurrens från bla ekipage med internationella placeringar i lilla rundan i år. In i getingboet bara!!!