Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan på äventyr!

Av Märit Olofsson Näss - 31 juli, 2020 | 0 kommentarer

Denna helg är det Gnistans tur att vara på äventyr! Vi är på plats i Gyttorp utanför Örebro för att starta LB:3 tre dagar i rad.

Bild till blogginlägg


Snygga Gnistan ute på tävlingsbanan igen!

Idag var Gnistan väldigt lugn och cool, han har ju inte startat sedan i mars och brukar ju behöva komma ut en del för att vara lugn i nya miljöer. Vi hade en rätt kostsam miss med ett galoppanslag i travserpentinen och sen blev han rätt trött & därmed lite låg. Det får jag helt enkelt ta på mig då framridningen blev lite för lång. I övrigt är jag supernöjd med dagens runda, han håller verkligen på att bli stabil och fin på banan.

Bild till blogginlägg


Härlig känsla och en bra uppstart för oss på banan igen med 71,1%

Dagens domare var också väldigt nöjd med Gnistan, vi fick fina 71,1% och det gav en 3:e placering bara 1% från segern! Duktiga Gnistan!!!
Nu laddar vi om för en ny runda i morgon och då ska jag rida fram kortare tid så att han har mer energi kvar på banan.

Dagens promenad gick ner till sjön där Jessica fångade ett gäng fina bilder:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Kategorier
Ej kategoriserad

Ännu en fin St Georges-runda för Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 27 juli, 2020 | 0 kommentarer

Dag två i Falun med Dockan gav ännu en fin St Georges-runda och en fin 2:a placering, hårfint efter min duktiga klubbkamrat Evelina Söderström med GP-hästen Latinotanz!

Bild till blogginlägg


Härligt glad och fräsch Docka som jag lyckades hålla i rätt temperatur 🙂

Dockan kändes jättefin idag och var rätt så pigg och taggad! Jag lyckades dock temperera henne lagom mycket och jag tycker att hon var lite finare än första dagen. Vi kom igenom programmet helt utan missar och procenten blev nästan identisk med lördagens, 67,2% blev denna gång och jag är nöjd och glad att vi presterar så jämt nu!
Nu ska jag bara våga spänna bågen ännu lite till och fila på lite detaljer så ska vi bli ännu bättre!

Bild till blogginlägg


Så nöjd med vårt Falumeeting med en seger och en 2:a placering i St Georges!

Nästa helg väntar meeting i Gyttorp för 5-åriga Gnistan och helgen därpå är det återigen dags för Dockan att starta St Georges, men nu mer hemmavid på Gripens Dressyrmeeting. Håll gärna några tummar för fortsatt fint flyt för oss och åh så roligt det är att tävlingarna dragit igång igen!

Bild till blogginlägg


Dockan och travökningarna, jag bara flyyyyger fram!

Kategorier
Ej kategoriserad

Duktiga Dockan vinner St Georges!

Av Märit Olofsson Näss - 25 juli, 2020 | 0 kommentarer

Vi trivs fint i det vackra vädret i fina Falun och ångrar inte alls vår resa till Dalarna! Dockan fick idag gå ut i en St Georges och kändes verkligen fin, fräsch och glad och vi hade så roligt på banan.

Bild till blogginlägg


Uppvärmning i det fina vädret!

Inga större misstag alls men om jag ska vara självkritisk så tryckte jag på lite för mycket i skolorna, på bekostnad av böjningen. Däremot ett plus idag för fina travökningar och piruetter och en procent på 67,1 blev det. Det känns väldigt bra och som att vi är tillbaka i fint slag och att vi nu kan börja jobba på mer tryck och power på banan!

Bild till blogginlägg


Fina poäng på travökningarna idag och Dockan kan verkligen trycka iväg!

Det blev seger i klassen för oss och det känns ju härligt att få vinna när jag var så nöjd med vår insats!!! Nu har jag ätit middag med min goda vän Frida Hallgren och hennes härliga familj där jag även får bo i deras gästrum. Nu väntar ännu en St Georges i morgon här i Falun, så det är bara att ladda om!

Bild till blogginlägg


Nöjda och glada efter dagens start!

Bild till blogginlägg


Ingen prisutdelning, men istället en sponsorfotografering!

Kategorier
Ej kategoriserad

Tävlingshelg deluxe

Av Märit Olofsson Näss - 5 juli, 2020 | 0 kommentarer

Helgen har, efter Miras start i fredags vid Gripen, fortsatt med massa tävlande för teamet!

Mira red även igår en LB:1 på Gripens ponnymeeting och fick till en ännu finare ritt, tyvärr galopp i en travökning och ett snöpligt avbrott i en galopp, men i övrigt väldigt fint och med bra vägar och form. Tråkigt då att hon fick väldigt jämntjocka poäng runt 6 på alltihop. Även missarna var inte så lågt bedömda utan blev 5 och det riktigt bra delarna bara 6,5 som mest…

Bild till blogginlägg


Ett superblött ekipage efter en runda i ösregn…. Duktigt kämpat!

Har fått ägna en del tid åt att förklara det här med beömningssport, att alla domare dömer lite olika, tycker om olika hästar och ligger olika i skala och att det viktiga är att vara nöjd med sin egen prestation. 61,1% blev resultatet.

Idag gjorde Mira och Pashe sin sista runda i LB:1 på Gripen. Idag var mammahjärtat väldigt stolt då hon lotsade runt Pashe på ett väldigt mjukt och fint sätt helt utan missar!!! 63,4% och precis utanför placering och enväldigt nöjd ryttarinna som förbättrat sin ridning (och procent) för varje dag!

Bild till blogginlägg


Glada och nöjda efter dagens superfina ritt!

Totalt gjorde detta att Mira och Pashe tog en tredjeplacering i LB-cupen under detta meeting, superroligt och härligt i allt spöregn hon kämpat i på banan både lördag och söndag!

Bild till blogginlägg


Fin deltagarrosett i LB-cupen. Priset som 3:a kommer på posten!

Sååå himla roligt att se Mira växa som ryttare och människa för varje start och stort tack till Gripen som ordnar dessa härliga tävlingsdagar för ponnyryttarna, vår framtid!

Bild till blogginlägg


Fina Dockan kämpade på i vattnet på framridningen

Jag var också iväg en sväng till Mariefred med Dockan och startade en St Georges i går. Tyvärr infann sig inget flyt eller tryck alls och det mesta blev pannkaka… Galoppen var väldigt motig och i en travlängning så hade jag väldigt ojämn bjudning och nästan ojämn känsla. När jag kom ut så hade hon slagit på sig ordentligt på ett bakben och känslig som hon är så var hon väldigt besvärad av det. Jag valde att stryka henne från dagens ritt och vi ser över våra blessyrer istället.

Kategorier
Ej kategoriserad

Mira & Pashe på Gripen-meeting

Av Märit Olofsson Näss - 3 juli, 2020 | 0 kommentarer

Idag har Mira & Pashe varit på dag 1 av 3 på Gripens ponnymeeting. De kommer att starta LB:1 tre dagar på rad och vara med i LB-cupen, vilket är roligt och lärorikt att få trimma program på samma bana och flera dagar i rad!

Bild till blogginlägg


Snyggingarna får posera i sommargräset!

Idag var Mira superdukrig och red fina vägar i fint tempo och höll Pashe fint på tygeln! Tyvärr blev det galopp i båda travökningarna och hela diagonalerna, vilket gav 2 och 3 i betyg på dem och då bara 60,2%. Bara de rörelserna kostade dem 5% men det blev i alla fall en fin andraplats bland de 4 startande B-ponnyerna. I morgon tar vi nya tag!!!