Kategorier
Ej kategoriserad

Det blir verkligen aldrig som man tänkt sig…

Av Märit Olofsson Näss - 24 januari, 2014 | 0 kommentarer

Återigen så blir det verkligen aldrig som man tänkt sig… På söndag skulle egentligen jag och mina döttrar, min mor, far och bror med familj, ha flugit till Teneriffa för en vecka av härlig semester! Men… I måndags var det Miras tur att drabbas av vattkoppor. Vi har nu skaffat läkarintyg och avbokat nästa veckas resa. Hur stora är egentligen oddsen för att de vattkoppor man får en enda gång i livet sammanfaller med en resa som hela ”klanen” företar??? Jag har tidigare bara gjort liknande charterresor med familjen två gånger i livet! Men som sagt det blir verkligen aldrig som man tänkt sig!

Bild till blogginlägg

Sunwing Fañabé Beach, här ska vi ha det härligt en vecka i…. mars!

Ny resa för hela gänget är bokad till 23 mars. Samma resmål och hotell. Känns skönt att det blir av i alla fall och nu har vi något nytta att se fram emot 🙂

Som följd av den planerade resan nästa vecka så åkte Strolchi hem förra torsdagen för totalt ca 2,5 v vila och Tinkerbelle åker hem i morgon. För dem blir det nu lite vila, vaccination, tandkontroll och equiterapeut! De får åka på häst-spa! Sergio och jag fortsätter att träna på istället under kommande vecka! En helt obokad vecka, bara att fylla på med aktiviteter!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Sergio flyttar in

Av Märit Olofsson Näss - 13 januari, 2014 | 0 kommentarer

Nej, jag har inte en ny italiensk sambo… Utan istället har den tyska superfina fuxvalacken Sergio flyttat in i mitt stall! Sergio är f: 2007 e: Sorento (ee: Sandro Hit) och ägs av Anna Wolvén.

Bild till blogginlägg


Sergio klev in i stallet cool och lugn och verkade gilla sina nya stallgrannar!

Anna fick en liten dotter i natt och Sergio ska nu stå hos mig i ca 4-6 veckor. Sergio får utbildning och träning och Anna kan vara mamma på heltid ett tag. En kalasbra lösning på alla sätt! Sergio har som 5-åring gått semifinal i Scandinavian Open i Falsterbo (2012). Jag följde honom en hel del på tävlingsbanan redan det året, då jag tycker att han är superfin! Det ska bli jätteroligt att börja jobba med honom!

I övrigt är jag hemma och VAB:ar… Lina fick vattkoppor redan förra måndagen. Tjejerna kom till mig i morse och Lina är verkligen full av prickar, stackarn. Hoppas nu det går över fort, det brukar vara det på ca 10 dagar.

Kategorier
Ej kategoriserad

Tinkerbelle på programridning

Av Märit Olofsson Näss - 11 januari, 2014 | 0 kommentarer

Så var det dags för årets första hästevenemang och även Tinkerbelles första dressyrevenemang! Dagens projekt var en programridning i Nåntuna (Uppsala) i vinterns första snö! Härligt! Tinkerbelle har ju bara varit dressyrhäst i ca 2,5 månader och det kändes som dags att se hur hon reagerar under tävlingslika former. Jag red igenom en LB:3 för Roger Olsson och TB skötte sig superbra! Jag hade visserligen ca 4 stora missar i programmet, hon var lite för spänd för att klara av skritten utan massa taktningar, men i övrigt skötte hon sig fantastiskt bra!
Vi fick fina 68,8% trots missarna och detta ger ju mersmak! Jag är väldigt glad för TB:s första framträdande, nu jobbar vi vidare mot vårsäsongen och de ”riktiga” tävlingarna!

Bild till blogginlägg


Sötaste Tinkerbelle skötte sig som en stjärna vid sin ”dressyrdebut”!

Strolchi tränar också han på. Och som han gör det! Alla GP rörelser testas nu och tränas i vardagen. Han gör sååååå fin piaff och passage för sina blott 8 år och bytena i varje är inte långt bort nu. Han gör ca 4 st och så gör vi flera gånger 2 st på kvartslinjen! Han är så begåvad, den finaste häst jag suttit på 🙂