Kategorier
Ej kategoriserad

Internationell GP-seger!!!

Av Märit Olofsson Näss - 10 februari, 2019 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg


En dröm har blivit sann idag!
Jag och Strolchi VANN internationell Grand Prix Freestyle i Sopot!!!!!!!!!
Hur kul som helst!!!

Bild till blogginlägg


Du gamla du fria i högtalarna & gåshud!!! Vilken härlig upplevelse!

Jag sitter här i lastbilen och försöker skriva något vettigt samtidigt som jag nyper mig i armen med jämna mellanrum och inser att jag använder alldeles för många utropstecken!!! Men vad gör det vid ett sånt tillfälle?!?!
Det här var så galet kul och jag och Strolchi hade så himla roligt på banan! Visst ett par missar, men inga stora grejer och fint flyt och så gillade domarna både musiken och koreografin.

Bild till blogginlägg


Finaste Strolchi med finaste rosetten!

Vi fick 69,7% och det är jag jättenöjd med. Det finns mer att hämta men idag var vi bäst och jag tänker njuta ordentligt av denna INTERNATIONELLA SEGER ett bra tag 🙂

Bild till blogginlägg


Bästa Clara & Gordon kom tvåa, härligt bra dag för oss svenskar här i Sopot!

Efter denna overkliga och magiska upplevelse var det bara att ladda om ca 20 minuter för att sitta upp och värma Dockan till Int 1 Freestyle. En väldigt trött Docka orkade inte riktigt denna tredje dag och vi fick många misstag som följd av det…. Så för hennes del gläds jag åtg att domarna tycker väldigt mycket om henne så vi fick en fin 4:e placering på 66,3%!

Bild till blogginlägg


Duktig Docka på sitt tredje ärevarv för helgen

Resan hem blir otroligt lätt denna gång. Nu väntar en middag med segerbubbel på färjan hem ihop med vårt härliga svenskgäng! Helgens största TACK går till fantastiska Lussan som gett mig ovärderlig hjälp på framridning och trimning. Hon är bara bäst!

Bild till blogginlägg


Dockan gosar med sin maskot!

Bild till blogginlägg


Helgens rosettskörd, fem av fem möjliga 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Revansch för Dockan!

Av Märit Olofsson Näss - 9 februari, 2019 | 0 kommentarer

Idag var min Docka betydligt mindre het och övertaggd. Hon var betydligt lugnare, mer avspänd och ridbar även om det brann av lite i början av galopp-programmet! Utöver en lite för hetsig galoppsax så var det mesta riktigt bra idag. Klart vi kan ha lite mer tryck och uttryck, men helt rätt för det läge vi idag befinner oss i!

Bild till blogginlägg


Finaste Dockan på prisutdelning idag igen!

Vi fick fina procent, 66,3 och knep en 4:e placering i tuff konkurrens! Härligt att Dockan nu tog sin femte placering internationellt på lika många starter!

Bild till blogginlägg


Full galopp!!!

Strolchi har haft vilodag från tävlandet och vi var ute på galoppbanan och roade oss. I morgon blir det kür för hela slanten, Dockan i Int 1 och Strolchi i Grand Prix. Ska bli en rolig och musikalisk dag!!!

Bild till blogginlägg


En till bild där vi kör pas de deux med en duva!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi 3:a i Grand Prix i Sopot!!!

Av Märit Olofsson Näss - 8 februari, 2019 | 0 kommentarer

Fina, fina Strolchi och jag lyckades idag få till en riktigt fin Grand Prix och kom trea i Sopot!!!
Jag är så himla glad och lycklig för min fina häst och hur vi idag kom igenom GP felfritt och med en avspänd och bra känsla. Kanske att han blir lite spänd och blyg på banan men jag är glad att han ändå lyssnar fint och sätter alla grejer! Nu är det bara lite mer uttryck och den sista energin som saknas för de riktigt höga poängen.

Bild till blogginlägg


Minna-Isak och jag-Strolchi njuter av priser och solen och fina GP-rundor!

Idag fick vi fina 67,4% och kom som sagt trea. Vann gjorde Minna Telde och Isak på hela 71% och delad glädje är ju dubbel glädje! Härligt att få höra nationalsången och rida ärevarv ihop!

Bild till blogginlägg


På prommis innan dags för kandar och uppvärmning!

Dockan var näst på tur och gjorde sitt livs finaste travprogram i vår St Georges! Tyvärr kraschade vi rejält på ett par ställen i galoppen…. Det kostar väldigt många procent att krascha en priuett och få betyget 1 med koefficient. Dubbelt straff typ….

Bild till blogginlägg


Finaste travprogrammet någonsin med Dockan idag!

Trots galoppkaoset fick vi 64,2% och en 6:e placering i ett tufft startfält! Tänk och vi hållit ihop galoppen och inte tappat ca 30 poäng per domare, då hade vi haft pallplats!!! Vi kommer igen 🙂

Bild till blogginlägg


Lotta-Duschesse 5:a och jag-Dockan 6:a och så världens bästa Lussan som coachar oss alla svenskar på ett fantastiskt sätt!

Bild till blogginlägg


Traditionsenlig bubbel och firande i stallet efter dagens alla svenskframgångar!

Kategorier
Ej kategoriserad

Dags för Sopot igen!

Av Märit Olofsson Näss - 7 februari, 2019 | 0 kommentarer

Nu har vi återigen ”landat” i Sopot för ännu ett internationellt meeting (CDI3*) med Strolchi och Dockan. Denna gång är vi det lilla teamet, då det blev jag och Jessica som rattat lastbilen till Polen.

Vi börjar kunna vår rutt nu och tog oss till Stålemara gård i Karlskrona för rastning (i går) för att sedan ta färjan till Gdynia över natten och var på plats i morse. Smidigt och bra och skönt för mig att kunna vila halva restiden!

Bild till blogginlägg


Fina Strolchi var cool och avspänd då vi kände på banan idag!

Idag har jag tränat både Strolchi och Dockan på banan för bästa Lussan, som verkligen stöttar oss på bästa sätt! Båda kändes väldigt fina och avspända och gjorde bra jobb. Det ska bli roligt att gå in med båda på banan för årsdebuten i morgon! Strolch går Grand Prix och Dockan St Georges!

Bild till blogginlägg


Energiska Dockan var het men väldigt fin!

Nu på kvällen var det vet-check och det gick som en glans och efter det åt vi middag ihop, hela svenskgänget. De som är med oss på tour är Clara Espinosa, Minna Telde och Sofia Möller i GP:n och sen är Lotta Esping med i St Georgen plus Lo Dahlqvist Mörkenstam (YR) och Ida Persson (jun). Härligt kul med ett stort gäng goda vänner att umgås med! 

Bild till blogginlägg


Nöjd Docka efter att ha fått ok av veterinären!

Snart blir det sovdags då det är upp tidigt imorgon för att trimma båda hästarna på banan kl 7! För er som sedan vill följa helgens resultat så finns dessa här: https://zawodykonne.com/zawody/50/tour/63
Håll en liten tumme för oss i morgon, vi ska framför allt ha kul!!!

Bild till blogginlägg


En till bild, bara för att han är så fin!