Kategorier
Ej kategoriserad

Lastbilen har flyttat hem!

Av Märit Olofsson Näss - 27 februari, 2011 | 1 kommentarer
Bild till blogginlägg

Nu är den äntligen hemma på tomten, min superfina lastbil!!! Idag åkte jag och Hans till Göran på AGF Bil i Enköping och hämtade hem juvelen! Den är sååå fin! All inredning är splitterny, så attans den häst som sparkar eller biter i väggen…. 🙂 Hi hi! Vi kan bo ca 6 personer i den utan att det är alltför trångbott. Där finns spis, micro, kyl & frys, vatten, skåp/förvaring så vi kommer att bo riktigt bra. Det finns 4 hästplatser, men i praktiken betyder det att 3 hästar och packning kommer att åka på tävling i den. Kamera i hästdelen, så att jag kan se vad grabbarna sysslar med under färd och även en backkamera.
Stort TACK Göran, för att du byggde min fina lastbil. En dröm har gått i uppfyllelse!

Bild till blogginlägg

Super-duper kul att den är hemma, nu börjar shoppingen för att utrusta den ordentligt!

Ser fram mot en vecka som gräsis, då Hans och barnen åker till Dalarna, men framförallt tisdagens träning för Lars A med Dortmund och Strolchi.

Kategorier
Ej kategoriserad

Nyttigt och roligt på Djursholm!

Av Märit Olofsson Näss - 20 februari, 2011 | 0 kommentarer

Idag packade jag in Zky i trailern (nästa helg hämtar jag lastbilen), min Mor och mina döttrar i bilen och styrde mot Djursholm. Där var det utbildning av alla domarutbildare som Bo Tibblin höll i, och jag och Zky var ett av ekipagen som skulle demonstrera olika rörelser. Jättenyttigt för Zky att komma ut i nya miljöer då han ju ofta blir spänd på tävling. Idag var han dock väldigt avspänd och fin! Jag hoppas verkligen att detta är ett led mot en mer avspänd Zky på tävling, som jag nu jobbar hårt med! Jag har ju arbetat mycket hemma med att hålla honom ridbar trots uppdykande spänningsmoment. Tror han tyckte det var rätt skönt också att få komma bort och inte behöva ”spänna musklerna” massa i svåra rörelser, vi demonstrerade skänkelvikningar, skrittpiruett och enkla byten. Så jag är jättenöjd med dagens syfte: att ha en avspänd och fin Zky i nytt ridhus!

Efter det så skrittade Mira på Zky i lilla ridhuset. Det var första gången hon ”red” Zky själv (jag ledde såklart)! Annars har hon bara suttit framför mig eller ridit själv i sadeln på ponnisar 🙂

Stollen installerades i mitt stall igår igen för en ny träningsomgång. Han var riktigt fin att rida idag, fick till flera bra förvända galopper! Träningen mot vårens unghästkval går enligt plan.

Ser fram mot en förhoppningsvis mindre kall vecka med massa rolig ridning och träning!

Kategorier
Ej kategoriserad

Istid igen….

Av Märit Olofsson Näss - 15 februari, 2011 | 0 kommentarer

Hu, så kallt det blev igen, rena vargavintern. Vi satt i köket i söndags kväll och såg termometern falla från -13 grader till -23. Och i går morse hade vi 25 minusgrader!!! Kallt, kallt, kallt…. Var ute en sväng med Zky igår, då var det i alla fall bara -18, men det blev bara en joggtur. Får ta det lite lugnt med grabbarna nu när det är såhär kallt. Men det är nog bara bra, båda har tränat fantastiskt bra efter vintervilan!
Måste bara berätta om Dortmunds fantastiska rekord! Han är en specialbegåvning på byten, nu gör han 15 byten i varje som på beställning! Så har jag testat lite ”variationer” i byten och det var inga problem alls, utan här om dagen gjorde vi 3:or på diagonalen som övergick i 2:or på böjt spår på kortsidan och direkt över i 1:or på diagonalen! Snacka om begåvning 🙂

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


            Strolchi                                      Dortmund

Strolchi åkte hem i söndags. Vi har trimmat på en vecka och kämpat med en del 5-årstrots varnat med fantastiska stunder. Han är såååå fin, väldigt rörlig och väloljad, vacker och en riktig liten gummiboll! När vi lärt känna varandra bättre och trotset är bortmotat, då kommer det att bli super! Han kommer tillbaka för en veckas träning igen nu på söndag. Målet är 5-årsdressyren i Falsterbo i sommar.

Bild till blogginlägg

I går var det alla hjärtans dag, jag hoppas alla hade en riktigt toppen-bra dag med sina nära och kära. Jag köpte hem massa godishjärtan och semlor, så hade vi mys hela familjen på kvällen 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Härlig helg!

Av Märit Olofsson Näss - 7 februari, 2011 | 0 kommentarer

Vilken fantastisk helg det varit! Förutom det underbart soliga vädret igår, så har massor av små roliga saker hänt. Dorten och Zky går så himla bra just nu, känns nästan overkligt. De börjar dessutom förstå det som de har svårt för! Dorten gör nu riktigt fin markering för passage, detta har jag ju trott skulle bli riktigt svårt. Här är bom-träningen ovärderlig. Men han har ju också lite specialtalanger, i lördags gjorde han 15 byten i varje som ingenting 🙂
Zky, som ju istället är en mästare på piaff, passage och övergångar har börjat förstå bytena i varje! Det blir fortfarande inte fler än ca 5-6 st, men så mycket lugnare och mer harmoniska nu. Kännslan är en helt annan och det gör att jag vet att det kommer flera snart 🙂

I går kom fina Strolchi för träning igen. Har inte suttit på honom på hela vintern, och det blev ett svettigt pass! Han bor nu kvar hos mig för att vi ska trimma ihop oss igen och komma i form till årgångschampionaten. Han är ju 5 nu!

Har också hunnit med att tvätta, städa och möblera om lite hemma och vi börjar äntligen komma igång med att sätta upp våra skjutdörrsgarderober som vi köpte i augusti!!! Detta är ett led i en rejäl ”omflytt” som ska ske hemma i huset. När garderoberna är på plats, så ska klädrummet tömmas (flyttas dit), klädrummet blir datorrum och Datorrummet ska bli Linas! Dags för ”stora tjejen” att få eget rum 🙂

Börjar röra lite på sig på häst-evenemang nu också. 20 februari så ska Zky gå på en domarutblidning på Djusholm. Nyttigt för honom med nya miljöer! Så blir det nog tävling för Strolchi den 26:e!

Kategorier
Ej kategoriserad

Lina Lovisas namngivning!

Av Märit Olofsson Näss - 1 februari, 2011 | 0 kommentarer
Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


I lördags hade vi namngivningsceremoni och stor fest för lilla Lina! Efter att vi planerat, fixat och jobbat massor för att få till allt, så blev det verkligen en jättelyckad kväll! Vi startade med en ceremoni där vi berättade hur vi valt namn åt Lina Lovisa och vad namnen betyder. Yvonne, Nicole och Pelle stog för vacker sång och musik och morfar Janne för en fin dikt. Efter detta blev det fördrink och mingel, sedan middag med sång, tal och musik-quiz. Så var det dags för kaffe, tårta och avec och sedan tog dansen vid.
Känns som vi fick allt att klaffa som det skulle och festdeltagarna verkade vöjda och glada 🙂
Huvudpersonen själv, blev väldigt trött under middagen och somnade då in. Sedan fick hon ny fart vid 22-tiden och skulle absolut vara med på partajandet! Party-pinglan Lina somnade inte förrän i bilen hem vid halv två-tiden!!!
Storasyster Mira hade länge innan festen siktat in sig på tårta och dans, hon vet helt klart vad som är viktigt här i livet! Och efter en del tårta och mycket dans så var hon nöjd med kvällen och somnade i barnvagnen.

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg

Känns som det blev ett väldigt lyckat evenemang, men vi hade såklart inte klarat det utan en massa hjälp. Jag vill rikta ett speciellt tack till Pelle, Nicole & Yvonne för sången, Janne för dikten, Anna och Anders som var super-bra toastmastrar, Anna & Björn för tårtorna, Joakim för kaffe och suveränt ”bartenderi” mm, Tony, Kent & Rut för städning, Martin på SFAB för supergod mat, Conny för filmning & projektor och Anders för skjutsen hem. Hoppas jag inte glömt någon nu…..
Och såklart ett stort TACK till alla ni som var med och gjorde detta till en oförglömlig kväll!

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


De fina bilderna är alla tagna av Nicole Magaliff!

Så har det varit Bo Jenå-täning igen, igår kväll. Egentligen skulle Dortmund ha varit med, men han drabbades tyvärr av nässelfeber och diarré i helgen. Nu verkar han dock vara återställd igen, puuuh så skönt. Så Zky fick hoppa in istället, och med den äran. Som vanligt så var det en jätte-bra, inspirerande och givande lektion. Och nu var piaff, passage och övergångar riktigt fina. GP-nivå säger Bosse och att jag måste rida GP snart! Kul! Men det är ju lite annat som ska falla på plats innan vi ger oss i kast med det svåraste programmen. Även om det bara blir ca 5-6 byten i varje, så har de blivit mycket lugnare, raklare och bättre känsla i dem. Bara att träna på så kommer det!